semmeldagen

 
För nästan en månad sedan (tiden går så fort!?) var jag och Klara i Haga för en semmelfika. Vi stannade vid Hebbe Lelle och tog varsin semla plus bryggkaffe.
 
 
Sedan snyltade vi på påtår ett par timmar.
 
Glad semmeldag, hörrni! Hoppas att ni får äta minst en semla idag. Jag ska i alla fall försöka övertala M att köpa två från brogyllen som vi kan äta ikväll. Nom <3

morgonkaffet.

 
God morgon finon! Sitter här och dricker lite kaffe och lyssnar på Lana del Reys Love på repeat. Snart ska jag ner till stan för att fika med mami och gå på bio.
 
Igår var jag och Klara på kafé Magasinet och åt varsin pizza, drack öl och beklagade oss över våra förkylningar. Där satt vi i sorlet tills vi båda tappade rösten och kaffedrinken var slut. Fin fredag ändå <3

vårtecken.

Efter min och Markus mysmorgon i lördags promenerade vi ner mot konstmuséet.
 
 
Och titta vad vi hittade! Jag vet inte vad de heter med de är utan tvivel ett vårtecken!
 
 
Framme vid muséet gick vi på Tove Jansson-utställningen. Vi var inte precis ensamma på muséet för ovanlighetens skull vilket var kul.
 
 
Fundersam favoritperson...
 
 
Sen skulle jag äta lunch på JOS med Hanna. Älskar JOS och nu har de precis öppnat på avenyn, mycket bra grej.

plan a self care day.

Jag älskar att planera self care- dagar. Det är välbehövligt, viktigt för själen och ger mig något att se framemot när jag springer mellan föreläsningsalar.
 
 
Så här planerar jag en self care day:
 
>>Välj en dag och skriv ner den. 
 
>>Skriv också ner ett antal aktiviteter. Välj inte för många här. Det är lätt att det börjar kännas kravfyllt när listan är lång och dessutom är det absolut tillåtet att göra saker som inte står på listan.
 
På min lista stod:
Äta frukost med tända ljus i tystnad
Yoga med min bästa instruktör <3
Läsa en stund
Gå en prommis med Markus och stanna någonstan och fika
Skriv av mig
Laga en god enkel middag med M
 
 
>>Några/någon dag innan: Se till att det inte finns något som du måste göra på din self care day utan ta hand om dem innan eller planera in dem senare. Den här dagen ska bara handla om vad du vill göra.  
Take care <3
 
 
 

pizza med aubergine och karamelliserad rödlök.

Detta är min absoluta favoritpizza just nu. Skulle kunna äta den ca jämt. Ingredienserna höftar jag vilt med. Allt beror på sug, hur stor pizza osv. Så lita på din intuition och förutom en pizzadeg behöver du:
 
 
  • Naturell yoghurt
  • Färskost
  • Fetaost
  • Timjan

  • Aubergine
  • Rödlök
  • Farinsocker
  • Smör
  • Timjan
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda samman yoghurt, färskost, fetaost och timjan och bred över pizzadegen.
  3. Förväll auberginen tills den mjuknat något. Lägg på pizzan.
  4. Karamellisera rödlöken i smör och farinsocker och lägg även denna på pizzan.
  5. Grädda i 15-20 min
 
 
 

perfect morning.

Hej kompisar! I fredags var jag och Markus ute på dejt och efteråt var vi bjudna på en födelsedags fest som slutade sent. På lördagsmorgonen tog vi därför en megalång mysmorgon och när vi tillslut kommit upp ur sängen bakade vi ut frallorna som vi låtit jäsa över natten. Här är receptet på dem
 
 
Älskar att ta långa morgnar och bara få låta allt ta sig tid som en aldrig annars gör. Få duka upp på bordet och ställa fram en kanna te, diska undan och sedan lägga sig och gosa i sängen en halvtimme till. Bara för att man kan. 
 
 
Rekommenderar alla att göra detta.  
 
 

fredag, noveller och burgare


I måndags landade det här lilla paketet noveller hemma hos mig och nu är det inslagna och ligger och väntar på Markus. I tisdags var det ju alla hjärtans dag men eftersom varken Markus eller jag har ett särskilt tillåtande schema bestämde vi oss för att dejta ikväll istället. Vi tänkte promenera ner till Vigårda och äta burgare och sedan vidare till en gemensam kompis för att dricka vin.
Hoppas att ni får en fin fredag 

nytt hemma

 
Detta är det senaste som fått flytta in hos mig. Nummer ett är några kvistar eucalyptus. Vet inte vad det är med eucalyptus men det känns lugnande och enkelt. Den andra är en korg från Indiska där jag b.la. förvarar filtar som jag kan rycka till mig om jag börjar panikfrysa. 

everglow.

 
I fredags var jag på begravningen.
Och nu ska man liksom fortsätta med sitt liv. 
Tiden läker alla sår...
eller vad det nu är folk brukar säga.

det mest förbjudna.

 
Vi ställer oss ofta frågan: Är jag värd det här? Eller kanske: Får jag lov att njuta? Efter dessa frågor radar vi upp ett antal utförda eller icke utförsda prestationer som vi väger på en guldvåg som verktyg för att komma fram till om vi är värda njutningen. Ibland blir det ja men ofta nej. Om vi nästa gång, när vi ställer oss frågan Är jag värd det här? säger Hell yes! och gör precis det vi, innerst inne, vet att vi är värda. Passa också på att ställa frågorna: Vad vill jag göra?, Vad vill jag njuta av? 

(ungefär) ett foto i timmen.

Här kommer ungefär ett foto i timmen från söndagen. Häng på!
 
 
08.00 vaknar jag upp här efter att ha sovit veckans bästa natt. Sover alltid bäst natten mellan lördag och söndag så söndagen får alltid en så himla bra start.
 
 
09.00 frulle <3 
 
 
10.00 på söndagar går jag nästan alltid yoga och det är min bästa tradition. 
 
 
12.00 dags för kaffe!
 
 
13.00 läser jag en stund medan jag väntar på att Markus ska komma så att vi kan gå och äta semla. Just nu läser jag Eat pray love av Elisabeth Gilbert. 
 
 
14.30 kommer M och vi promenerar ner mot Haga
 
 
15.00 har vi fått våra efterlängtade semlor på Le petit. Denna får 10/10 av mig!
 
 
16.15 promenerar vi hem mellan pastelliga fasader.
 
 
18.00 har vi gjort spenatsoppa och dricker upp det sista av vinet från i fredags. Efter det kollar vi på Taboo, någon som sett det? så bra ju! Och sen somnar vi gott.
 

tumeric oats.

 
En morgon när jag hade lite svårt att motivera mig att gå upp ur sängen bestämde jag mig för att lyxa till mig frukostgröt med gurkmeja med inspiration av det här receptet. Jag älskar smaken av gurkmeja men det behövs inte mycket för att den ska ta över men med lite honung och kanel blev det megagott.
 
 
Tumeric oats
 
1½ dl havregryn
1½ dl havremjölk
1½ dl vatten
1 kryddmått gurkmeja
honung
kanel
salt
svartpeppar
 
Blanda alla ingredienser och låt koka i ca 3-5 min.
 
 
Jag toppade med blåbär, kokosflingor och lite müsli. Nom <3
 
 
 

tulpaner.

 
Hej fina lördagspersoner! Hoppas att helgen börjat fint för er. Jag har suttit med näsan i plugg fram tills nu. Minus min och Markus mysfrulle imorse innan han var tvungen att gå vid niotiden. 
 
Igår åt vi pasta carbonara med soltorkade tillsammmans och drack vin. Innan dess hade Markus smugit in i min lägenhet och lämnat en bukett tuplaner och en chokladkaka till mig <3 Hur fint!? 

COS.

 
Hittade de här örhängena dagen innan nyår och kände att det var det enda rätta att pryda öronen med!
 
 
Tycker att de är enkla men fina, så som jag vill ha livet ungefär hehe. Har sällan stora örhängen men dessa känner jag att jag kommer använda ofta.
 
 

vegansk sötpotatissoppa med ingefära.

 
Den här soppan är allt man önskar: god, värmande och innehåller sötpotatis och ingefära. Receptet har jag ursprungligen hittat här men ändrat lite.
 
För fyra personer behövs
 
  • 2 sötpotatisar
  • 6 morötter
  • 1 liten gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • minst 2 msk ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk (400ml)
  • Sesamolja
  • Salt
 
Gör såhär:
  1. Dela morötter och sötpotatis och låt koka mjuka tillsammans med hackad lök i ca 20 min.
  2. Häll av lite av vattnet så att soppan inte blir för tunn
  3. Tillsätt kokosmjölk, ingefära, sesamolja och grönsaksbuljong och låt koka i fem minuter till.
  4. Mixa soppan, med t.ex. en stavmixer, och smaka av med salt
 
 
Jag serverade soppan med de första bladen av min basilikaplanta som jag lyckats hålla liv i, solroskärnor, pumpakärnor och ringlade över lite olivolja.
 
 
 
 

Om

Min profilbild