vegansk sötpotatissoppa med ingefära.
Den här soppan är allt man önskar: god, värmande och innehåller sötpotatis och ingefära. Receptet har jag ursprungligen hittat här men ändrat lite.
För fyra personer behövs
- 2 sötpotatisar
- 6 morötter
- 1 liten gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- minst 2 msk ingefära
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 burk kokosmjölk (400ml)
- Sesamolja
- Salt
Gör såhär:
- Dela morötter och sötpotatis och låt koka mjuka tillsammans med hackad lök i ca 20 min.
- Häll av lite av vattnet så att soppan inte blir för tunn
- Tillsätt kokosmjölk, ingefära, sesamolja och grönsaksbuljong och låt koka i fem minuter till.
- Mixa soppan, med t.ex. en stavmixer, och smaka av med salt
Jag serverade soppan med de första bladen av min basilikaplanta som jag lyckats hålla liv i, solroskärnor, pumpakärnor och ringlade över lite olivolja.
Comment
Postat av: Jasmine
Men!!! Sparar direkt. Ser ju så himla gott ut.
Postat av: OTYSTNAD
Sparat! Verkar så gott.
Trackback