mottagning och kulturkalas.

 
God morgon babes! De här senaste dagarna har verkligen gått så himla fort. Mottagningen på Chalmers har börjat och jag är både fadder för min egen sektion och aktiv i Chalmers fotokommitté som också har megamycket att göra under de här veckorna. Idag ska jag dock ha ledigt från Chalmers och träffa Klara för att gå på Göteborgs kulturkalas. Mycket bra dag tror jag.
Puss och kram vi ses på stan

rensa ut.

Inför hösten får jag alltid lust att göra förändringar. Sensommaren är den perfekta tiden för nystart efter några miljöombyten och att ha få känt efter hur det är med mig. Att starta om livet vet jag att många drömmer om men det är lite farligt att bara kasta sig in i det utan en plan. Så här är mina bästa tips när du ska rensa ut:

  • Identifiera dina varför. Varför vill du rensa ut? Vill du ha mer plats, en ny stil eller kanske en lugnare atmosfär? Skriv ner dem så att du kan gå tillbaka när det börjar kännas tungt. 

  • Ha en tidsplan. Allt behöver inte ske på samma dag och ibland kan det vara lättare att ha ett par dagar om du ska göra en riktig storrensing. Du behöver inte sätta dig och minutplanera med det kan vara skönt att ha ramar att hålla dig efter. 

  • Börja med ett område. Här är en checklista från the Private Life of a Girl som täcker de flesta områdena i hemmet. Den kan göra det lättare att komma igång.

  • Kategorisera. När rensningen börjar brukar jag dela upp sakerna i högar: Släng, Skänk, Sälj och Spara. Ser detta tips ofta på olika ställen och det är verkligen bra.

  • Släppa taget. När du ställs inför ett föremål som du har starka känslomässiga kopplingar till kan det ta emot. Då kan det vara bra att ställa några frågor så som: Passar detta in i det liv jag vill leva? Hur länge sedan var det jag använde detta? Skulle jag köpa detta idag? Här har jag skrivit om några saker jag har svårt att släppa taget om och vad jag gör då.

  • Ge en speciell plats till allt. Allt du äger måste få en egen plats i ditt hem annars bli det snabbt jättestökigt. Desto mindre du bor desto tydligare märks det att var sak kräver sin plats.
 
 
Har ni några bra tips som ni använder när ni rensar ut?
 

klockslag en söndag.

 
08.24. Vaknar och känner mig megautvilad. 
 
 
09.01 Äter frukost efter att ha dragit mig i sängen en stund. Det blir overnight oats med nektarien. Kan alltså inte få nog av nektariner!
 
 
10.00. Börjar söndagsyogan <3
 
 
11.48. Hemma igen efter att ha suttit en stund i bastun med en hårinpackning efter yogan. Jag och mamma brukade göra detta jämt när jag bodde hemma. Älskar´t, mitt hår blir så himla mjukt och härligt efteråt. 
 
 
14.36. Äter croissanter på da Matteo och springer ärenden på stan. 
 
 
15.58. Sitter och redigerar bröllopsbilder från bröllopet som fotades igår. Lägger orimligt mycket tid på varje bild eftersom jag vill att allt ska vara perfektion. Det var förövrigt världens gulligaste brudpar så det är väl lite därför också som jag vill att det ska bli så bra som det går.
 
 
18.19. Äter jag svamprisotto. Jag gjorde en variant på denna eftersom jag inte hade allt hemma eller hade tålamod. Vill verkligen prova den på riktigt någon gång.
 
 
19.10 Går jag en kort prommis.
 
 
20.34 Dricker te, läser och tjuvstartar med att tända ljus.
 

open air.

 
Här satt jag och mami i torsdags och funderade på skor. Vi var på skojakt till mig eftersom min faster ska kalas i höst. Så vi satt helt enkelt och vägde bland kandidaterna över en iskaffe och kardemummabulle på da Matteo. En får verkligen se till att suga ut det sista ut uteserveringarna nu.
 

iced matcha latte.

 
Att få börja dagen med en avokadomacka är himla fint, och för ett tag sedan hittade jag ett recept på ismatchalatte på astovestorys instagram som passar perfekt till en redan grön frukost. Det lyder såhär: Vispa ihop valfri nöt- eller havremjölk tillsammans med en tesked matchapulver. Jag brukar vispa i en bunke så att pulvret ska blanda sig bra. Om du inte använder sötad mjölk kan det vara gott att röra i lite agave, vaniljpulver eller honung i teet. 
 

ett litet liv.

 
Just nu läser jag Ett litet liv av Hanaya Yanagihara.
 
 
Den är tjock och ganska otymplig men helt omöjlig att inte släpa med sig överall. Framförallt har jag fastnat för de fina personbeskrivningarna och livsödena.
 
 
Ska bli mycket spännande att få läsa vidare.
Har någon av er läst den?

lately. #2

 

 

Tänkte att vi skulle kolla lite vad jag har haft för mig senaste veckan och det börjar med frulle tillsammans med Klara på le petit café.

 

 

 

Jag har varit på Liseberg med Markus och hans mysiga familj. Vi spelade femkamp (är förövrigt sämst på femkamp men lyckades ändå vinna ett gosedjur på skee ball) och åkte flumeride. ÄLSKAR flumeride.

 

 

 

I fredags var jag och mamma på Nolbygård som är ett ekobageri i Alingsås. Så mysigt. Åk dit. Man kan också köpa bröd kakor och mjöl att ta med sig hem. Tips tips.


jag vet allt det här.

 
 
Boktips! Det var ett tag sedan. Jag har läst Jag vet allt det här av Annika Paldanius. Tycker verkligen så mycket om den och jag tycker att den behandlar många tunga och svåra ämnen utan att bli för spretig. Det är också kul att få följa med i hennes tankar där alla facktermer samlas och försöker skapa verkligheten. Något som jag verkligen känner igen från mina egna studier.
 
 
 
 
Det är en fin blandning av sorg, vänskap och studentlivet i Göteborg. Det enda jag önskar är att jag hade plockat upp den på hösten istället. Det är den perfekta höstboken.

sommarregn.

 
Jag kan verkligen älska ett sommarregn. Ett sådant som tvingar en att stanna inne under en varm filt hela dagen. Sommaren kommer med många krav om att fylla dagarna och upptäcka nya platser. Därför kan det vara så fruktansvärt fint att få stanna inne en dag under ett sommarregn. 

Om

Min profilbild