duktiga flickors revansch.

 
Jag har läst Duktiga flickor revansch av Birgitta Ohlsson. Det är en väldigt politisk bok och hon ställer ofta olika partiers påståenden om duktiga flickor och feminism mot varandra. Samtidigt så är det en väldigt uppmuntrande bok som peppar till att vara snäll mot sig själv och andra men aldrig dumsnäll, att starta ett sparande, att välja sitt umgänge noga och ta makt. Hon delar också med sig generöst av erfarenheter från sitt eget liv och igenkännighetsfaktorn är megahög
 
Den här boken får mig också att bli så himla frustrerad över dagens samhälle samtidigt som jag känner en enorm tacksamhet för alla mammor och mormödrar som har gett min alla fantastiska förutsättningar jag har idag.
 
Sluta aldrig kämpa.
 
 

senast.

 
Markus kom hem från Italien för ca en vecka sedan och hade då med sig det här megafina armbandet till mig <3 Älskar smycken som har för tankarna till havet. Älskar havet. Punkt.
 
 
På midsommarafton fick jag den här boken av Hanna. Tycker om den jättemycket och jag känner mig alltid mycket mer positv inför nästa dag. Nu vill jag köpa den till alla jag känner ungefär.
 
Så himla fint att få bli bortskämd med spontana presenter bara sådär.

om midsommar.

 
God morgon! Hoppas att ni är någorlunda mänskliga idag <3
Min midsommarafton började med en springtur med mamma. Det gick okej men mina ben vägde bly.
 
 
Efter en välbehövlig frulle hämtade jag M på stationen och vi gick hämtade hem ett gäng svenska vildblommor.
 
 
Plus lite pil och björk för att kunna göra midsommarkransar!
 
 
Medan vi väntade på de andra dukade vi och fixade lite smått. Vi hade krytkalas och alltså så vill jag fira varje midsommar. Det är så mysigt att dela på mat.
 
 
Sedan började folk droppa in och vi dukade upp och drack bål.
 
 
Sedan åt vi allt detta ↑ 
 
 
Plus jordgubbar, ofc.
 
 
Efter en omgång kubb pussades vi hejdå

glad midsommar.

 
Hoppas att ni får en dag full av dans, kärlek och vänner och att ni äter minst en låda jordgubbar var <3

west coast.

 
I helgen var jag ju på Orust och på lördagen vaknade jag upp i denna sommaridyll.
 
 
Frukostgänget hade förberett pankaksfrulle med banan, jordgubbar, blåbär och nektariner <3 <3 <3
 
 
Efter frukost och disk rullade vi ut trasmattor på altanen och körde några solhälsningar. Sedan var det dags för lite teambuildingövningar.
 
 
Efter det åkte ut till havet.
 
 
Där åt vi pastasallad, snackade och solade
 
 
Och badade såklart. 

packa effektivt.

 
Sommaren för mig har alltid inneburit resor. Det är nya platser som ska besökas och släkningar som ska hälsas på. Så jag skulle vilja säga att det här med packning är jag ganska bra på och detta är mina bästa tips: 
 
 
Du behöver nästan aldrig så mycket som du tror- så planera outfits som går att kombinera på många olika sätt. Så att du får maximalt med kombinationer med minsta möjliga plagg. 
 
Rulla plaggen- Då håller de sig finare och får inte de jobbiga vikvecken. Lägg också upp allt som du ska ha med dig på sängen innan du packar ned det. Då är det lättare att få en översikt.
 
Reseförpackningar- Jag investerade i ett par förpackningar från Muji för ett tag sedan. Det är verkigen så värt att ha reseförpackningar, tycker jag. Om du tycker att det är trist att lägga pengar på reseförpackninga så går det  att använda prover från butiker/tidningar eller saker en knyckt från ett hotellbadrum.
 
Vätskor på flyg- Jag har en genomskinlig necessär där jag innan packat allt flytande så att jag bara kan slänga upp den på bandet. Detta sparar tid och du måste inte öppna gräva i väskan efter produkter och sedan pilla ner i de där påsarna. Fick t.o.m beröm senast jag reste för att jag verkade så rutinerad i säkerhetskontrollen. Hehe.
 
Om du har pass, biljetter och andra viktiga smågrejer- Förvara dem i en mindre väska, en clutch till exempel. Då har du både koll viktigheterna och kan använda väskan på kvällen. 
 
 
Andra
-Töm plånboken på att onödigt; kvitton, klubbkort etc. 
- Drick vatten under resan, särskilt om du flyger, annars blir en lätt uttorkad
- Skriv packlista

altanlivet.

 
 
Igår kväll kom jag hem från västkusten och idag tog jag en välbehövlig sovmorgon. Så jag har i princip bara hunnit dricka smoothie och göra lite yoga på altanen. Älskar verkligen det här med att bo i hus och ha utomhuslivet så himla tillgängligt. Min lägga har inte ens balkong. Så nu ska jag fortsätta carpa altanlivet och läsa en bok.
Vill ni förresten ha smoothiereceptet så kolla här.

saltvatten.

 
Just nu drömmer jag om ljusa badrum, växthus och krispiga linnelakan.
 
Idag, efter jobbet, packar jag mina väskor för att åka ut till västkusten över helgen. Ser mycket framemot sommarstugeliv, saltvatten och pannkaksfrulle. 
Hoppas att ni får en megafin helg och massor av sol på näsan.
Bilder från min pinterest

min sista kopp kaffe.

 
Hej, måndag! Jag har kommit hem från mina första jobbdag och tagit mig tid för en stunds yoga och nu halvligger jag i soffan hos mamma precis som jag gjort den senaste halvtimmen. Snart ska jag sträcka mig efter en bok iallafall. Hoppas att ni har en fin start på veckan. <3
 
Älskar er, för att ni är så engagerade i den här bloggen så därför ska jag såklart bjussa på vad min sista kopp kaffe skulle ha blivit som jag teasade om här. Så min sista kopp kaffe skulle bli Smörgåsbarens presskaffe med en pytteskvätt mjölk. Lovar att det är livets kaffe. Vilken skulle bli er?

den sista koppen kaffe.

 
Sommaren rör sig långsamt fram och jag njuter av lediga dagar innan jag börjar jobba på måndag. Bilden är ifrån i tisdags när jag och Klara drack islatte på da Matteo och åt croissant/brownie och pratade om life och om vilken den sista koppen kaffe vi skulle dricka för resten av våra liv var. 

sommarvardag.

 
Godmorgon fina ni! Är så himla glad för det här sommarlovet och att jag äntligen är fri från min envisa förkylning. Kan, efter det här, verkligen relatera till pollenallergiker. Ni är riktiga kämpar. Prick nu ska jag dricka upp mitt te och möta mamma och Markus för att åka till Media markt och förhoppningsvis komma hem med en matberedare. Sedan ska jag dricka kaffe med Klara <3

glassätande och rekord.

 
Förrförrförra lördagen var det perfekt glassväder och den bästa glassen i stan finns på Johannebergs Glass. Denna lördag råkade också sammanfalla med dagen då Ung Cancer hade bestämt sig för att försöka slå rekord i antalet pärlade armband och kallade in allmänheten till Linnéplasten.
 
 
Jag och Markus pärlade 18 stycken!
 
 
Och fick behålla tre som tack för hjälpen. 

body image.

 
I veckan köpte jag en ny bikini. Jag har liksom slitit ut delarna på mina gamla så ojämt att jag inte hade en enda som matchade. Denna gillar jag supermycket; lite sportig, minimaistisk och sitter så himla skönt. Det hörrni, unna er (bad)kläder som ni känner ni känner er fina i för att jag provade massor som gjorde att jag bara kände mig ful och fel innan jag hittade rätt.  
 
 
Jag köpte också den här masken på apoteket samtidigt som jag köpte halstabletter och c-brus. Gick verkligen igång på ordet djuprengörande. Mmmmm <3
 
Idag tar skrev jag min sista tenta så nu jag sommarlov!!!!!!!1111111ettettett...

Om

Min profilbild