hallon-lakritsmarmelad, utan tillsatt socker.
Så i tisdags gjorde jag hallon-lakritsmarmelad och så här gick det till:
Hallon-lakritsmarmelad
- 2 dl hallon (tinade)
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk chiafrön
- Lakritspulver
- En nypa vaniljpulver
- En gnutta honung eller agavesirap om du vill ha sötning
Gör såhär:
- Blanda alla ingredienser tillsammans med hallonen och smaka av. Jag hade bara en tesked lakritspulver vilket gav marmeladen en ton av lakrits så vill en ha mer är det bara att måtta efter smak.
- Ställ i kylen och rör om då och då den första timmen.
Koka en kopp kaffe och njut av marmeladen på en smörgås. Brödet på bilden är samma som det här.
Comment
Postat av: Anonym
Fantastico!!! vem behöver ett laboratorium och konstgjort stabiliseringsmedel när chiafrön finns?!??! Naturen fixar allt
Postat av: Frida
Men du så himla mysig grej, att göra egen finmarmelad med bästa smakerna utan massa koncentrationsmedel och herreminje - ska absolut ta och spara recept och använda när tillfälle ges :)
Postat av: Sandra
Arrgh, så gott! Undrar om det är gluten i lakritspulver också (det är det säkert) annars ska jag banne mig testa det här!
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]
Men mums!
Postat av: Ebba
Nämen åh, det ska jag prova snarast !
Postat av: Alice
Mn åh vad gott!!
Postat av: Gabriella
Men jösses så fantastiskt mysiga bilder!
Postat av: Elin Ohre
Spännande kombination på en marmelad.. Men det kanske passar? Får prova helt enkelt!
Postat av: Jasmine
Vilken härlig kombo! Tack för att du inspirerar med fina bilder.
Kram
Postat av: angelica
men åh, så fantastiskt gott det där såg ut!
Trackback