grovt bröd utan jäsning.
Det här brödet har förändrat mitt liv (skojar inte ens). Det går megasnabbt att röra ihop ingredienserna och det behöver inte jäsa! Hittade receptet här men har gjort några smändringar.
Till ett bröd:
4 dl rågmjöl
3 dl havregryn (blanda gärna vanliga och fiberhavregryn)
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 rivet äpple
4 dl naturell yoghurt
(2 msk honung)
grovt hackade hasselnötter
torkade aprikoser
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och riv ner äpplet. Blanda i yoghurten (och ev lite honung om ni vill ha lite sötma) samt nötterna och aprikoserna. Häll allt i en form och ställ in i ugnen i ca 40 minuter.
Sedan är det klart!
Comment
Postat av: Lena
Åh, måste prova!
Postat av: Sandra
Mm, det här låter som ett supergott bröd! Är lite nyfiken på om det går att göra glutenfritt så jag tror jag måste testa det snarast :)
Trackback