det är så mycket nu och hela tiden allt och ingenting jag dör och jag vet inte hur jag ska kunna...

 
 
andas...

sen september.

 
I luften har några grader försvunnit och på marken krasar det när jag går. Hösten har byggt ett litet krypin i mig och samlat ihop känslan av att vilja vira halsdukar kring halsen, lyssna på Mumford &Sons och dricka en miljon koppar te och kaffe ihopkurad på caféer. Sedan så vill jag skriva. Om allt jag ser, om allt jag vill, om allt jag är och allt jag ska bli.
 
Plus att imorgon är det bokmässa. Är det någon som ska dit? Och om inte vad ska ni göra? Eller fortsätt berätta vad ni älskar.
 

Höstsoppan.

 
Hej torsdag! Hej sopprecept! 
 
Detta behöver du till fyra hungriga personer:
 • 380g vita bönor
 • 1 gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 msk olivolja
 • 2 mks tomatpuré
 • 1 liter grönsaksbuljong
 • 2 tomater
 • salt, peppar och torkad eller färsk basilika
 
Såhär gör du:
 
 1. Skölj bönorna. Finhacka löken och vitköken och fräs i olja. Tillsätt tomatpurén och fräs i en halv minut.
 2. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt soppan småkoka i 10 minuter.
 3. Dela tomaterna i halvor och krama ur kärnorna. Dela dem sedan i mindre bitar.
 4. Lägg tomaterna och bönorna i soppan och låt det koka upp.
 5. Smaksätt med salt, peppar och basilika.
 
 
 

bredvid vatten.

 
Det känns som om det var längesedan jag verkligen hälsade på er. Så Hej på er! Vad fint att ni är här.
 
Idag har jag studiedag och inte så mycket för mig. Trots att jag är ledig började jag dagen tidigt och fick se Göteborg vakna upp, fylla sina lungor med frostig luft och andas ut höstvindar och sol mellan gatorna. 
 
Tycker förresten att alla ska titta här!

ett gyllene snitt.

 
Att inleda veckan och tänka att måndagen nog kan bli veckans bästa dag känns fint. När man får umgås med vänner som delar med sig av kloka ord som:
Du kämpar hela tiden. Även om det faktiskt är omedvetet. Du kanske är en sådan som har lätt i skolan men någonstans så har du ändå lyssnat, du har ändå läst i boken, kanske bara en minut men du har läst och du har tänkt. Eftersom du hela tiden kämpar omedvetet finns det inget som hindrar dig från att, när det blir jobbigt, medvetet kämpa.

känslokaos utan uppehåll.

 
 
Jag älskar obäddade sängar. Jag älskar känslan av att skratta så länge att man glömmer vad som är roligt och börjar skratta igen. Jag älskar att äta frukost och läsa kulturdelen och inte ha en aning om vad dagen kommer innebära. Jag älskar nostalgiska serier. Jag älskar muminmuggar för att de påminner om mormors kök. Jag älskar att trilla omkring på gatorna i Göteborg sena kvällar. Jag älskar att bli uppfångad i någons famn. Jag älskar att vara stolt över mig själv. Jag älskar när saker reder upp sig. Jag älskar att inte riktigt veta hur det blir. Jag älskar att jag har oändliga möjliheter.
 
Vad älskar ni?

när det inte längre känns.

Vilken är den finaste saken du äger? Det är nog min röda anteckningsbok som jag har sparat tankar och skisser i två år nu.

 

Har du något guilty-pleasure? Hmm jo… pärltomater. Dyra rackare men så nedrans goda.

 

 

Hur botar du skoltrötthet? Gör något dramatiskt! Som att kasta iväg böckerna. Sedan gömmer jag mig under täcket med Mumford & sons’ Hopeless Wanderer för där finns en så himla bra rad: But you know your desire. Don't hold a glass over the flame.

Sedan försöker jag tänka på att allting jag gör i skolan kommer lära mig något som sedan leder mig någonstans

 

 

Vad gör man när man är så ledsen att det inte längre känns? Det här är verkligen jättesvårt. Jag hatar att vara så arg, så ledsen att jag blir helt tom. Det går inte att gråta för man är som något bottenlöst.

 

Man får börja lite försiktigt med gulliga bilder på kattungar till exempel eller sparka höstlöv i favoritskorna.  Sedan börjar man skratta lite åt en bra film eller bara tanken på att du faktiskt är super-megafantastisk. Sedan med andra.

 

Plus: skriv eller rita eller gråt ut över en hel sida i en anteckningsbok.

 

Vad går du för program på gymnasiet?  Jag läser Teknik- design.

 

 

Vad vill du göra sen? Har du några planer? Flytta, plugga, resa, jobba? Oj, vad jag vill ändras varje dag, varje timme. Men det är väl så när man inser att man snart måste fatta alla besluten. Jag vill nog resa en del och jobba såklart. Jag vill prova leva lite och hamna lite fel fast det kanske ändå blir rätt. Jag vill nog testa och se vad jag går för om allt jag gått igenom lett till något.

 

Kan du tipsa om dina favoritbloggar? Gärna såna som är lite mindre och kanske inte så kända. Jag vet inte riktigt hur okända eller kända bloggarna jag följer är men här är några fler favoriter: Isabelle skriver så att fötterna tappar fotfästet, Mys bilder är som tagna från film, Felicia tar makalösa självporträtt och Sonya hittar alltid det bästa från internet.

 

Bästa helgbestyret? Att inte ha några planer utan bara låta precis allt bli precis hur som helst och lite kaffe på det.

 

 
 

dräp dina egna drakar.

 
Såhär började min lediga fredag. Höll på att tappa andan.
 
 
Sedan fick jag skynda mig att skissa ner min idé till designprojektet vi ska ha i skolan som jag kommit på i halvvaket tillstånd.
 
 
Frukostdags
 
 
Skiss, skiss, skiss. Detta är till mitt gymnasiearbete.
 
 
Efter ett tag hade det samlats för mycket tankar och jag gick ut och fyllde lungorna med höstsluft.
 
Glad fredag
 
 

spektrum.

 
Jo… Vad associerar du vissa färger med? Bara din första tanke när du inom dig ser färgen typ grön/rosa/röd/svart? Vilka känslor kopplar du till varje färg, och varför? Vore jätteintressant att höra. (oj vilken fråga, haha). Vilken spännande fråga och himla bra för att jag verkligen älskar färg.
 
När jag hör grönt tänker jag på en äng en tidig morgon och det ligger ett litet dis av dimma över.

 

Rosa tänker jag på min stickade favorit och när mormor gjorde klappgröt till mig och min kusin när vi var små

 

Röd som mitt YSL-läppstift eller kinderna efter en höstpromenad

 

Svart då tänker jag att så kan man känna sig ibland, inombords.

 

Woho grattis! bästa artist och band? Håkan som i Hellström, Lars som i Winnerbäck och makalösa Mumford & Sons

 

Bästa klädaffären? Det finns en second hand –affär på andra lång som har mitt hjärta i ett järngrepp men Cos, Urban Outfitters och Beyond Retro är himla trevliga de med.

 

 
 

Vart handlar du mest kläder? Oj vad svårt. Det finns en hel del plagg med Monki-etikett på men också en hel del Beyond Retro-fynd.

 

Favoritsötsak? Naturgodis och choklad. Det finns också ett café här i staden som gör den godaste mocca-latten. Med den behöver man inget annat.

 

Vad är det bästa du vet att göra en ledig dag? En spontant ledig dag unnar jag mig en extra lång frukost och kanske lite sällskap på det. Sedan åker jag gärna in till stan och vandrar på en gatan som känns lite extra.

 

 

I love you even when I´m not drunk.

Jag vet ingenting om dig! Förutom att du driver en väldigt fin blogg. Kan du inte berätta något? Vad gör du om dagarna... Vilken är din favoritfilm... Berätta!

Åh hej på dig, tack så mycket! Om dagarna gör jag väl som de flesta andra treor. Pluggar en del, fantiserar om framtiden och oroar mig en del för vart jag ska ta vägen. Men jag brukar också sparka på tidiga höstlöv, unna mig fika eller bara dricka en kopp te och klappa en varm kattmage.

 

Då det kommer till favoritfilmer älskar jag ”Stolthet och fördom”, jag sjöng högt och falskt på gatorna i Göteborg med min bästa vän efter att ha sett ”Känn ingen sorg” och grät en skvätt till 500 days of Summer och har lyssnat på jazz sedan jag såg The Great Gatsby och Monica Z.

 

 

Var får du din inspo ifrån? Min WeHeartIt- sida är guld för då kan jag spara allt. Andra saker som startar inspirationsflödet är sena kvällar och mina vänner.

 

Vad gör dig glad? När saker reder upp sig, att få dansa med fötterna i himlen och trilla in i någons famn.

 

Vad gör dig arg? När folk ibland är så äckligt förbannat falska. 

 

Vad gör du för att pigga upp dig själv under deppiga dagar? Jag stänger av tv:n, sätter på musik, tar ett par danssteg, släpper ut/ sätter upp håret och tar på mig något bekvämt. Sedan funderar jag på vad det är jag helst skulle vilja göra i hela värden just nu.

 

 

 

Varför bloggar du? Gud vilken smart fråga.För att det är ett sätt att få plats med mig och påminna mig själv om vem jag är och vart jag vill nå.

 

Hur gammal är du?  Jag är arton år gammal. Nitton nästa år i mars.

 

Favoritbloggar? Har så himla många men de jag kommer att tänka på nu är Sandra, Elsa, Rebecka, Mikko och Gry.

 
 

vitt golv.

 
Igår handlade om att springa genom Gbgregn och håret trasslade ihop sig i de första höstvindarna. Det handlade om att åka spårvagn genom betonglandskap och sedan fika i tre timmar. Det handlade om att ungås med de här människorna som får mig att känna mig så himla värdefull.

if you'll believe in me I'll still believe.

 
Hej söndag. Idag tog jag mig precis upp ur sängen, hade smink under ögonen från igår som var dåligt borttvättat och kokade lite te och åt scones som fanns kvar. Sedan gömde jag mig under täcket ett tag och lyssnade på Mumford &Sons.
 

...sakta vi går genom stan.

 
Igår såg jag Monica Z. Jazzen fastnade i mitt hjärta och jag kommer nog aldrig kunna se Stockholm på samma sätt igen.
 

lite skola och lite 60-tal

 
Den senaste veckan har mitt skolarbete varit 60-talspuls. Jag har läst in mig på designen och mönster. Där för har jag också fantiserat om korta klänningar och puderrosa, pasteller och pistach. Det var nog det snyggaste årtiondet någonsin.
 
Bra saker med 60-talet:
Det fanns inget mönster som inte var möjligt att skapa.
I klädväg var allting tillåtet
Ungdomarna började protestera och hävda sin rätt
The Beatles
Feminismens andra uppsving
Audrey Hepburn i "Breakfast at Tiffany´s"

om sanningen nu ändå släpper en fri.

 
Det här blir nog första gången jag erkänner för mig. Jag vill ha höst. Jag menar... visst har jag längtat och peppat inför hösten sedan jag klev av flyget från Wien men jag har alltid tänkt att jag kan vänta in den. Låta den få ta sin egen tid. Inte nu. Jag vill ta riktiga andetag i höstvinden. Jag vill ha höst nu, nu, nu.

mentalt osminkad.

 
Sneglade lite på almanackan och funderade på vad det nu var som är så speciellt med denna dag. Så kom jag på det. Idag har bloggen min funnits i prick två år. Det tycker jag ska firas med en frågestund.
Fråga på!
 
uppdatering: Tack för alla era frågor! Så himla många bra. Vad kluriga ni är.

the cracks is where the light gets in.

 
Imorse hittade jag min takt och kunde peppdansa hela morgonen. Sedan tog jag med den till skolan och där fungerade den med. Min körskolelärare sa "vårkänslor" men jag tror att det handlar om att jag kastat av mig något som bara varit tungt att bära på.
 

I wish I listened to joy division.

[Källor och sånt]
 
Sitter i mörkret och halvlyssnar på en höstlista och tekokaren. Imorgon är det måndag igen och jag har inget planerat förutom skolan och köpa anteckningsböcker. Hoppas att helgen har varit megabra.
 

vi går ut och brinner upp i natten.

 
Igår släpade vi oss ut. En som inte sovit på tre nätter och en i gränslandet påväg mot en föskylning. Dock var vi båda lika övertygade: vi ville inte spendera kvällen hemma. Igår sjöng vi högt och falskt, dansade mellan klisterpojkar så att vi nästan trillade omkull och beställde osammanhängande på Donken. 
Handen i min. "Räddar jag dig nu?"

bra datum i september.

 
 
Det är fredag igen och det passar så väldans bra. Idag har jag bibloteksböcker och radion som sällskap medan jag googlar 60-tals design till ett skolarbete. 
 
Jag känner också att spetember kommer att bli en megabra månad för att:
 
Vad ser ni fram emot i september?

dance to 13 000 heartbeats.

 
Ikväll sitter jag ihopkurad i soffan, äter gröt med hemmagjort äppelmos och tecknar till klockan alldeles för sent på kvällen.

stockholmsdag.

 
I helgen befann jag mig i Stockholm hos min kusin. Direkt när vi anlände väntade kaffe i kolossala mängder och bullar från konditoriet nedanför. Sedan promenerade vi runt i stan, hälsade på septembers första höstlöv och Sergels torg.

huvudet, hjärtat och magen

 
Nu har mormor varit på besök i två dagar. Det är som om man slutar gå sönder när det står gröt på bordet när jag kommer ner på morgonen. Eller bara det att det finns kaffe i en kopp när jag kommer hem från skolan och vi kan sitta och bläddra i Elle tillsammans. Mormor är också väldans pysslig och har sytt en liten väska till mig som rymmer en bok att ta med på en höstpromenad.
 

lite höstvind.

Jag har känt dem lite försiktigt dra genom håret, de har fått huden på armar och ben att knottra sig och fått löven att bilda en matta av röda löv på marken.
 
 
I höst vill jag lyssna på Mumford &Sons för att det hör till
Äta kantareller 
Spela gitarr till ett höstregn
Plugga på ett café
 
 
Jag ska plocka fram tjocka halsdukar och min vinröda basker
Baka äppelkakor
Krama vänner i kylan
Gå på Bokmässan 
 
 
Jag vill prova vegetariska recept. (tipsa gärna!)
Ha film- och sconeskvällar
Rosiga kinder och krispig luft
Köpa ett Rosa band
 
 
Gå på museum i olika städer
Hitta vintageaccessoarer
Spendera timmar på Myrorna
Ta långa bad och läsa böcker
 
 
 Bildkällor och mer höstpepp finns här

Om

Min profilbild