Getostbruschettaa med sockerärtor och sojabönor.
Jag älskar enkel mat och bäst är det när det blir en blandning av krispigt, sött, salt och knaprigt. Den här Ernst-inspirerade bruschettan mumsade jag och mamma på en sensommarkväll men jag tänker att om en gör lite mindre bitar fungerar den som förrätt eller tilltugg.
För fyra hungriga personer:
- 50 g sockerärtor
- 100 g sojabönor
- 100 g chèvreost
- ½ citron, skalet
- 1 msk färsk hackad rosmarin
- 1 klyfta vitlök
- ¼ finhackad spansk chili
- honung
- 1 baguette
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- färsk timjan till garnering
Gör såhär:
- Skär sockerärtorna i mindre bitar och stek en stund tillsammans med sojabönorna i olivolja.
- Smula ner getosten i en bunke och riv skalet av citronen och blanda ned.
- Tillsätt, i getostblandningen, rosmarin, chilli och vitlök.
- Rör ned den ljumma bönblandningen tillsammans med getosten och rör om så att getosten smälter lite. Blanda i lite honung.
- Skär brödet i t.ex. skivor och pensla med olivolja. Stek det därefter gyllenbrunt.
- Toppa brödet med röran och ät <3
Comment
Postat av: Klara
Mmm, så så gott. Önskar verkligen jag åt getost! Får verkligen prova detta fast med feta istället.
Postat av: Maja
Såg väldigt gott ut!
http://jaggerdigminmorgon.blogg.se
Postat av: Lena
Men åh, så gott! Allt med getost är ju underbart!
Trackback