when it got cold, we bundle up

 
Många gånger har det slagit mig hur fina ni är som tittar in här. Det känns som om jag får ett fötroende när ni delar med er av stort eller litet och det känns väldigt fint. Så jag hoppas att ni vet att det alltid finns plats här för era röster.
 
 
 

play it loud and dance.

 
Det är fredag och jag är megapepp. Så mycket har fått mig att må bra idag t.ex. roliga sms, kaffe med skummad mjölk ur mon amie-koppen, sensommarregn, anteckningsböcker och detta.
Vad har fått er att må bra idag?

jag somnade i trädgården. drömde om varelser vid horisonten.

 
Idag fyller min fantastiska fina mamma år. 

we should go to france.

 
Livet spinner vidare som en leksakssnurra ungefär. Det märker man vid frukostbordet när man kikar ner i sin skål med flingor och noterar att det redan är onsdag.
dansa
äta
dressa

drömma.

 
Dricker massor av te för att sluta hosta. Har på mig pyjamasbyxor, en nektarin bredvid och skriver överlevnadsstrategier i en röd anteckningsbok.
 
"Fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont
Fortsätt som ett höstlöv i vårens första flod
Som ett hjärta som vägrar sluta slå"

H.H

tillslut går allt ändå sönder.

 
Idag var det sommarvarmt i Göteborg medan jag letade presenter mellan Magasinsgatan och Haga. Sedan sprang jag på ett café där det fallit några tidiga höstlöv utanför.

första veckan, sista året.

 
Idag kom rekton in och påminde oss om att vi håller på att bli stora och jag har tittat på högskolor. Idag har jag snytit min rinnande näsa oräkneliga gånger och pappa köpte ett halvt apotek till mig efter att vi hade ätit den kanske godaste sushin någonsin. 
 
Vad har hänt hos er idag?

if people were rain...

 
Det är konstigt när kroppen försöker anpassa sig till den nya årstiden och rutiner. Idag kunde jag ännu gå barbent men kom in med rinnande näsa och kalla händer när jag stängde dörren bakom mig. Huvudet känns också ovant när jag läser mitt favoritcitat istället för att plugga.
 

när allt är slut. vad gör väl det?

 
Fast jag knappt orkade mer än att kolapsa i sängen när jag kom hem förgyllde detta min dag:
Veronica Maggios Sergels torg
Kattgos
English afternoon tea
Receptet på världens enklaste morotssoppa
Håkan spelar på Scandinavium 7:e december
 

små torra blomblad rusar över gatorna.

 
Tack, tack, tack för alla fina kommentarer om det förra inlägget. Jag känner verkligen att det var ett bra beslut att publicera texten för det är verkligen viktigt att hylla sig själv. 
Idag har jag varit ute och fått de sista d-vitaminchokarna och nu lutar det mot pyjamasmys bara för att jag inte har något annat inplanerat.

när skolan börjat.

 
Det fanns en tid då jag ville vara som de andra. Jag började lyssna på samma musik som de, klä mig i samma kläder som de, tillslut började jag röra mig likadant. Vi var som en ihopklumpad organism med samma hjärna. Det var därför det tog ett tag att inse att det där var inget för mig.
 
Ett orginal kommer alltid vara mest värdefullt

runaway.

 
Sitter i en obäddad säng, regnet ruskar om världen utanför, minns det sista av Wien och försöker komma till ro med att skolan börjar imorgon.

kulturkalaset.

Under veckan har det varit lite extra festligt i Göteborg eftersom Kulturkalaset har bosatt sig här. Idag åkte jag och mamma till international street market.
 
Vi tittade på små söta Hollänska plättar
 
 
Hittade den engelska drottningen i ett fudgehav
 
 
Det var lite svårt att välja
 
 
Vi köpte små franska bakverk.
 
 
Här är min♥
 
 
 
 
 

om jag sa alla ord jag tänker skulle syret i jordens atmosfär ta slut.

 
 Blev så väldigt glad när jag tittade in här och fick se så många nya besökare. Så hej på er vad kul att ni är här. Idag har regnet hängt i luften men det glömdes snart bort mellan kompisfrukost, diktskrivande, falafel och Moulin Rouge.
 

börja om någon annanstans.

 
Den andra Wiendagen åkte vi till Schönbrunn och hade picknick där solen nådde genom bladen. Morbröderna bjöd på god ost och vitt vin ur en plastmugg. Det perfekta sättet att vila trötta fötter.

Wien

 
 
Det var så underligt att vakna i morse och inte vara på väg någonstans. Inte vara på hotell med en chokladbit på kudden. Det var konstigt att inte snubbla längs gatorna i Wienvärmen till gotiska kyrkor och inte heller få äta nektariner eller mjukglass längs shoppinggatorna med min fina kusin. Så idag har jag försökt vänja mig vid att vara hemma.
 

ett sömnigt hej.

 
 
På tåget hem snubblade tankar och intryck omkring medan det svenska landskaper susade förbi genom tågfönstret. Resan har gett mig motivation till nya rutiner och att samla höstpepp.

en liten second hand-guide.

En läsare gav mig den fantastiska idén att pyssla ihop ett inlägg om mina favoritbutiker att fynda second hand i. De som jag valt ut här ligger alla ganska centralt i Göteborg vilket gör det till en smidig secondhand-runda.
 
Södra Hamngatan 37-41
411 06 Göteborg
 
I Arkaden på Top shops undervånging hittar man Beyond Retro. Detta är min favoritbutik och ibland är det bara trevligt att gå dit och känna på långklänningarna. Här är också adderat med jättemysig och trevlig personal.
 
22 Magasinsgatan
Göteborg, 41118
 
I Pop Boutique är det fint att promenera på deras knarrade golv. Mer än kläder kan man också fynda vinylskivor, 60-tals porslin eller en gammal radio.
 
Vallgatan 1411
16 Göteborg
 
Ebbes hörna (a.k.a Göteborgs kyrkliga stadsmission) är lite som mormors gardeborb. Det är trångt och man kan finna precis vad som helst.
 
Magasinsgatan 11,
41118 Göteborg, Sweden
 
Magasin 11 är inte en second hand-butik men jag kände att den ändå behövde en plats här. Här är det som att kliva in i Grease och man kan hitta burkar, glas och roliga vykort. Butiken är också ett café!
 

ett hjärta som slåss.

 
Igår.

oväder rensar luften.

 
Idag har det varit storm och sol om vartannat så jag har druckit te och lyssnat på regnet om vartannat.

åh älskling vet vi egentligen var vi har varandra.

 
Fick ett tips på en fin artist av en ännu finare läsare. Jag hittade den här låten och tänkte att; Ja sådär kan man nog känna ibland.
 

oh qu'elle est belle notre chance.

 
Hej augusti!
Idag har jag rensat ut gamla kläder, plockat upp gitarren ur sitt fodral och laddat med augustipepp:
En bra låt
En fantastisk designer
En bra sida med sypepp
En sak jag skulle vilja ha
En lista på saker att göra när man är ledsen
En spontan sak att säga till någon
En otroligt fin gif.
 

Om

Min profilbild