weekend mode.

 
Kaffe smakar extra bra ur den här koppen. Jag och M fick likanada av mormor när vi var i Helsingfors i somras. Kärlek heter koppen, fint va?
 
Idag har jag seminarium fram till lunch och sedan ska jag träffa pappa som är i Svea rike tillsammans med sin tjej. Hon är nämligen lärare och är här för Bokmässan som har tema Finlands 100 år jubileum. Vi ska i alla fall käka sushi vid stenpiren är det tänkt och imorgon ska jag få gå på Bokmässan med mami. <3
Vad händer under er helg? 

next chapter.

 
Lever så himla mycket för nu inredning och kan knappt vänta tills jag och M får sätt nyckeln i låset till vårt hem. Tror mitt 16-åriga jag skulle svimma om hon såg att jag kommer flytta in i en lägenhet med stukatur i taket och inte en utan två kakelugnar. Men mest ser jag nog framemot att ha en soffa för fredagskvällar och att jag och Markus kommer ha varsin nyckel som går till samma lås. 
 
Om någon tycker att jag romantiserar mitt liv och känner sig lite äcklad kan jag ju meddela att det finns råttor i förrådet...
 
Bilder från min pinterest

stenpiren.

 
Stenpiren har blivit så himla fint. Förr tyckte jag att det varit en ganska oklar plats, typ någonstans där en vet att någon spårvagn går förbi men nu är det verkligen ett ställe. Det finns ett litet fik och en sushirestaurang men framförallt gillar jag de raka linjerna och enkla färgerna.

om lördagen förra veckan.

 
Lördagen för prick en vecka sedan vaknade jag här i min säng. Minns att jag var så lättad över att det var helg eftersom jag var sjuk plus hade haft en megastressig vecka.
 
 
Efter frukost tvättade jag och medan maskinen körde passade jag på att rensa lite. Det innebar t.ex att dra ut metallspiralena ur gamla anteckningsblock.
 
 
Sen var det dags för kaffe med choklad som jag knyckte från biblioteksinvigningen i V-huset fredagen innan. 
 
 
Sen tog jag en långpromenad och lyssnade på Alex och Sigge. 
 
 
Gick bl.a förbi kronhusbodarna, så himmelens fint här.
 
 
Hemma stekte jag falafel och grönkål och gjorde wraps.
Slut på lördag.

green kitchen stories.

 
Den här boken har jag suktat efter länge och när jag fick 20% rabatt på Akademibokhandeln slog jag till!
 
 
Boken är uppdelad i olika sektioner. Blandannat En sund start, På morgonen, Munsbitar osv. 
 
 
Och den innehåller magiska bilder!
 
 
Ser verkligen framemot att prova fler recept. 
Har ni den? Vilket är ert favorit recept? Vilket är ert favoritrecept överlag?
 

mättande granola.

 
 
När hängde på pinterest för ett tag sedan och hittade jag det här receptet på granola hos Maria (Made by Mary/All things green). Så en torsdag kånkade jag hem alla ingredienser (plus lite annat) från Willys och satte igång.
 
 
Ingredienser
  • 5 dl havregryn
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 dl sötmandel
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl riven kokos
  • 15 färska dadlar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl tahini
  • 1 dl vatten
Gör så här
 
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser med varandra i en stor skål.  
  3. Mixa samman urkärnade dadlar, tahini, jordnötssmör och vatten till en krämig smet. Blanda samman med de blöta ingredienserna, ordentligt. 
  4. Fördela granolan på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Rosta en plåt i taget i cirka 15 minuter eller tills granolan fått en gyllenbrun färg, rör om då och då.
  5. Låt svalna på plåten och häll upp i en fin burk och förvara torrt och svalt.
Går utmärkt att blanda i valfri torkad frukt om en vill
 
 

the True Cost.

 
Just nu läser jag en kurs i Hållbar utveckling. Den är väldigt spännande men tidvis övermäktig eftersom en förstår hur komplicerat det är med miljöfrågor. Det är liksom inte bara att välja pappers- istället för plastkasse och tro att en gör skillnad. Kedjan är så mycket mer komplicerad.
 
Under en föreläsning (där föreläsaren inte dök upp) såg jag dokumentären the True Cost som handlar om kläd- och textilindustrin i världen. Efter det fattade jag verkligen hur svårt det är att konsumera kläder och textil etiskt vilket gör det ännu viktigare att tänka på hur mycket och ofta man konsumerar. Om ni inte sett den så se den. Det ger verkligen en nyttig tankeställare.

laundry day.

 
Finns få saker här i livet som jag tycker så lite om som att tvätta. Däremot älskar jag doften av varm tvätt när en plockar ut det från torkskåpet. 
 
Idag ska jag tvätta och försöka gå igenom lite saker som ska slängas. Annars tänkte jag fokusera hela helgen på att bli frisk från den här förkylningen.
Hoppas att ni får en fin helg

autumn mood(board)

 
Hösten är verkligen min bästa tid. Luften är lättare att andas, musiken låter bättre och jag möter inte en klädkris varje morgon i min garderob. Sommarens väder är så otroligt oförutsägbart. Jag vet aldrig om det kommer vara en varm eller kall kväll så antingen svettas jag i en för tjock tröja eller fryser halvt ihjäl. Hösten är bra på det sättet att det alltid är läge för te och en gosig tröja eller halsduk. 
 
Annara är tillvaron sådär. Är både förkyld och har någon liten inflammation i ögat och det har inte blivit bättre av att veckan varit full av saker att göra. Men lite kul händer också; jag och Markus har nämligen fått en lägenhet!
Bilder från min pinterest

BJÖRK & BERRIES.

 
När jag var i Högbo för ett par helger sedan passade jag, mamma och M på att smita in på Björk & Berries-butiken. De har sitt ursprung därifrån och hade en butik där de också sålde andrahandssorteringar av produkter eller produkter där förpackningen skulle få ett nytt utseende. De kunde alltså sälja sina produkter lite billigare!
 
 
Hem med mig fick jag handtvålen med doften Never Spring. Ett ganska vemodigt vackert namn.
 
 
Också ansiktsolja som doftar helt underbart! Ansiktsolja är mig go to nu när morgnarna börjar bli lite kyligare. Mitt lille face blir annars så himla fnasigt när graderna sjunker. Jag använder den här innan jag kör min vanliga kräm.
 
 
Sist ut är en body wash. Fick den för nästan inga pengar alls eftersom varuhusen som beställer produkten inte längre vill att ingrediensförteckningen ska stå längs med flaskan (så att kunden måste vrida den 90 grader för att läsa). Så de sålde ut alla med "fel" etikett i butiken. Helt otroligt att dessa flaskor är helt osäljbara p.g.a det. Det här med att tänka resureffektivt är tydligen inte på angendan för större kedjor men bra för mig med studentbudget, förstås. 
 

autumn vibe.

 
 
 
I lördags tog jag en riktigt långsam frukost, gjorde lite skolgrejer och sedan plockade jag fram mina höstkläder. Jag gömmer undan de tjockaste tröjorna under sommaren så att jag ska ha bättre koll på vad jag har. Det betyder att det är som att få massor av nya plagg på en gång och jag känner mig megainspirerad till att använda dem igen. Jag skänkte också en kasse med gamla men hela kläder till second hand. Vill verkligen uppmuntra alla att göra detta!
 
 
 

tre gula saker som fått flytta in.

 
För ett tag sedan köpte jag den här necessären på Designtorget. Perfekt för att ha smink och småsaker on the go.
 
 
Ny termin= nytt västtrafikkort. Chalmers har en ganska bra deal med västtrafik så att studenter får köpa ett kort som bara gäller på 16-bussen och 55:an till ett ganska bra pris. 
 
 
Dessa har också fått flytta in på köksbordet. Kan tyvärr inte för mitt liv komma ihåg vad de heter men gillar dem mycket. 
 
Äntligen lördag. Igår drack jag öl på sektionspub med nästan hela Teknisk design och än så länge har jag haft en megagosig morgon och har inte så mycket planerat mer än att läsa lite texter inför seminariet på måndag.
Vad har ni för helgplaner?

om sista helgen i augusti.

Sista helgen i augusti hämtade Julia upp mig och vi åkte till Alingsås.
 
 
Ganska mycket var klart när vi kom men vi fick ändå hjälpa till att pyssla lite.
 
 
När maten var på plats
 
 
och musiken
 
 
och ljusslingan
 
 
Satte vi oss och åt <3
 
 
Nomnomnom.
 
Sörjer lite alla grillkvällar som jag inte upplevde denna sommar men den här kändes verkligen som en värdig start på hösten. 

cold brew.

 
En morgon hade M förberett cold brew till frukosten. Så himla lyxigt att vara ihop med en barrista ändå. Det som är lite speciellt med cold brew, förutom att det tar ca åtta timmar, är att kaffet inte blir lika beskt. 
 
 
För att göra en cold brew blandar du kaffe och vatten i en kaffepress och låter det stå i kylen i ca 8-12 timmar utan att ha tryckt ned pressen. När det stått sin tid trycker du ned pressen och häller upp i glas. Megaenkelt! Vill du styla lite kan du hälla det genom ett kaffefilter innan du häller upp i glasen.
 

Högbo brukshotell.

 
Efter ca sex timmars bilfärd i lördags var jag, mamma och Markus framme vid Högbo brukshotell och checkade in. 
 
 
Sen tog vi en runda i området och fick parera den största hundutställning jag sett i hel mitt liv. När vi tagit oss förbi hittade vi iallafall den här fina boden där en man satt och blåste glas. Han hade bland annat gjort detta! Så fint också eftersom det låg precis vid vattnet.
 
 
Men vi kunde inte stanna så länge utan var tvungna att göra oss i ordning för födelsedagskalas för min fina faster. 
 
 
Vi minglade lite utomhus, drack bubbel och hade frågesport innan vi gick in och åt en middag som inte var av denna värld.
 
 
Många timmar senare satt vi här på hotellfrukosten innan det var dags att åka hem.
 
Det är alltid tufft att köra igång en vecka efter att en haft en så fin helg. Det var så himla gosigt att få hänga med mina kusiner igen som jag träffar så sällan. Hade glömt hur gosiga och kloka de är. 
Kan ni inte dela med er av er bästa måndagspepp?
 

brogyllen.

 
Första skolveckan kirrad! Känns väldigt kul att vara tillbaka i rutinerna igen. För en vecka sedan var jag Markus och Hanna och käkade frulle på Brogyllen. Vi snackade då om skolstart och diverse kurser vi skulle läsa plus mumsade på deras crazy goda croissanter.

latest squares/ weekend mood

 
Här är lite av vad jag sysslat med den senaste tiden. Det har varit alltifrån dejtkväll med M och sedan frulle på brogyllen med både Markus och Hanna. Sedan har jag och mamma sett Ane Brun på Liseberg och det kändes som om hösten flyttade in lite i kroppen. På lördagen efter det var jag och Julia på en grillkväll på en bakgård. I måndags som sagt käkade jag och Markus kantarelltoast och dagen innan hade vi promenerat i botaniska. 
 
Den här helgen som ligger framför känns så härlig. Jag ska nämligen på släktkalas för att fira min fasters födelsedag. Väldigt mysigt tror jag.
Vad har ni för helgplaner?
 
Följ mig megagärna på instagram. Där heter jag sandra_leone

Om

Min profilbild