tisdag.

 
Igår fick vi äntligen svaret på mekaniktentan som vi skrev efter jul. Fy vilken ångetsladdad väntan det varit men nu är det över och efter att jag öppnat mejlet från Ladok med resultatet gick jag hem, drack lite kaffe och åt en nötbar för att fira. Idag ska jag på yoga och sedan gosa med Markus resten av kvällen.

people love what other people are passionate about.

 
Hej fina ni! Ovan syns lite bilder från i lördags när jag och mamma fikade på da Matteo. Det är verkligen alltid så fullt där men jag antar att det är ett bra betyg. Efter det såg vi La la land på bio. Den var fin, lite sorglig och mysig. Väldigt välbehövligt för oss båda. 
 
Måndag igen och rutinerna har hakat i igen. Jag har väl inte mer planerat än att räkna på balkar och programmera blinkande lampor. Kanske hinner mumsa i mig en semla eller så också.
Hoppas att ni får en bra start på veckan.

länkar till helgen.

Här kommer lite läsning till helgen i länkform till er.
 
 
Louise som skriver en jätteviktigt inlägg om kroppsbilden.
 
Ella som skriver om "the off button"
 
 
Lovisa tipsar om hur en får ihop maten på en liten budget
 
Ellen skriver om hur hon bygger en basgarderob
 
 
Klara har provat fyra olika sorters sminkborttagning
 
Ivaina som skriver om att tänka på vad vi omger oss med

not easy.

 
 
Hej fina ni. Hoppas att ni haft en fin vecka och kväll. Jag själv har precis varit på gymmet och sitter nu och dricker kamomillte i sängen. Bildena ovan visar i måndags när jag slutade tidigt och kunde dricka kaffe i dagsljuset och igår när Markus tyckte att vi skulle ta en semmelfika mitt i veckan.
 
Annars ska jag erkänna känns tillvaron sådär just nu. Mycket beror ju på detta som jag inte riktigt finner kraft att skriva om ännu, om någonsin. Det känns fånigt att vara såhär kryptisk men det är kanske en form av överlevnadstrategi också. Saker är ju aldrig riktigt sanna innan en säger dem högt. 
Tack för alla fina ord ni lämnar <3

Louisiana i december.

I december var jag och mamma tillsammans med mormor i Köpenhamn om ni minns? Dagen efter det åkte vi till Louisiana.
 
 
Var lite orolig att vi skulle behöva köa megalänge eftersom det var galen kö när jag och Markus var här i somras  men den här gången var vi nästan först i kön.
 
 
När vi tittat på konst en stund gick vi till restaurangen för att fika. 
 
 
Min nya last är praliner så jag tog dessa. Meget gott.
 
 
Sedan gick vi omkring en stund till innan vi fortsatte till Helsingör och köpte de godaste wienerbröden jag någonsin ätit.

minimal aesthetic.

 
 "minimal aesthetic"
 
Jag brukar skriva in de orden i sökrutan på pinterest om jag känner mig orolig eller har ångets. Det hjälper. Ganska ofta. Det finns inget som stör i bilderna utan allt känns lätt, ljust och ordnat vilket är så skönt speciellt när livet, som nu, svept undan fotfästet för en och allt känns nattsvart, overkligt och trasigt i kanterna. 
 
Grief is just love with no place to go

best breakfast.

 
Min favoritfrukost atm: chiapudding med blåbärskvarg toppad med hallon och blåbär.
 
 
Hej fina ni, hur mår ni idag? 
 
Igår hade jag och Markus en riktig lördagsmorgon. Vi låg kvar i sängen i en timme och sedan åt vi långfrukost. Sedan var vi på Kårkommité-kick off resten av dagen. Idag börjar jag med yoga. Det är lätt min bästa söndagsrutin och sedan ska jag dricka kaffe med Klara, vilket inte heller är så dumt. Hoppas att söndagen är fin mot er.

En Deli Haga.

 
En torsdag bjöd mamma med mig på lunch på En Deli Haga så att jag skulle få en paus i tentaplugget/ångesten.
 
 
Vi tog varsin ~* lyx deli *~ och soppa till det. Tycker att de har så god mat här. De har för det mesta ganska milda och snälla smaker men med några rätter med lite hetta som en kan välja bland.
 
 
Till dessert blev det en vegansk kaka med kokosgrädde. Det var första gången jag åt kokosgrädde och kände väl inte att det var riktigt i min smak. Det påminner lite mer om cream cheese än grädde i konsistensen. Till det fick vi i alla fall kaffe med varmskummad mjölk vilket var väldigt fint för det var minst -10 grader ute.
 

best second hand pieces.

Second hand är så himla bra. Det sparar planeten så mycket att ta tillvara på resurserna som redan finns istället för att köpa nytt hela tiden. Självklart går det att hitta så mycket mer på second hand än kläder men jag tänkte visa mina tre bästa second hand fynd från garderoben.
 
 
Först är det den här tröjan från Myrorna som jag fyndade på second hand. Den är ursprungligen från Filippa K och jag har den typ varje dag när det blivit vår. Älskar verkligen att en kan hitta kvalitetsplagg till rätt bra priser när en handlar second hand.
 
 
Höst/vinter/vår jackan som min mamma har haft och innan dess min morfars fru. Innan var den en långkappa men när jag fick den när jag var 17 klippte jag av ett par decimeter.
 
 
Sist; hittade jag den här i Jakobstad, där pappa bor. Perfekt storlek för en bok, plånbok, mobil och ett försvarets hudsalva.
 
Vad är era bästa tips när ni handlar second hand?
 
 
 

collatreal beauty.

Jag har haft lite svårt att sova de senaste veckorna. Min hjärna går fortfarande på högvarv efter allt plugg inför tentaperioden så M har sovit med mig några nätter. Det hjälper. Förhoppningsvis är jag på banan snart igen och tack för alla fina kommentarer här. Blir megapepp på bloggandet igen.
 
 
I fredags var Markus och jag på bio och såg Collateral Beauty, så fin se den <3, och på lördagsmorgonen tog vi sovmorgon utan dåligt samvete och bakade scones till frukost.

post tenta treat.

 
Den här tentaperioden har verkligen varit sjukt energikrävande men nu är sista tentan skriven och sista rapporten inlämnad så nu ska jag bara samla ihop mig själv och göra mig redo för måndag. Jag har iallafall köpt en post tenta-present till mig för det tyckte jag att jag förtjänade. Det blev en återfuktande kräm och en mascara från Lumene <3
Ha det så fint gullon!

hej 2017.

 
Det blev en lite bloggpaus i mitt liv. Jag tror att jag behövde sluta in mig i en tentabubbla och bara fokusera på det. Dessutom har jag varit förskyld, en nära vän och en släkting är båda väldigt sjuka och min bästa vän har flyttat utomlands igen.
 
Jag har känt mig väldigt splittrad under 2016 och inte riktigt varit trygg i mig själv. Jag blev väl också lite besviken över att jag vaknade 2017 och inte mådde bättre. Som om jag inbillat mig att mitt psyke skulle vara utbytt och att allt skulle kännas annorlunda bara för att det var nytt år.
 
Så vad passar inte bättre att börja året med än att höra med er:
Vad tycker ni är roligt att läsa om här på bloggen?
Skulle ni vilja att jag skrev om något nytt?
 

Om

Min profilbild