när jag slängde ut mitt smink.

Körde en ordentlig rensning av mitt smink ganska nyligen. Mest för att mycket av det smink jag har har jag haft lääääänge... och en del har jag "vuxit ur" och det skänker mig ingen glädje längre.
 
Behöll: Läppstift från & other stories och mac
 
Här är vad jag slängde bort:
 
>> Smink jag fått från magasin. Ofta så är det här smink som jag inte vet vad det har för ursprung och ofta har det kommit i någon färg som egentligen inte passar mig.
 
>>Smink som passerat bäst före-datumet. För eww. Och du kan bli sjuk.
 
>> Dubletter.
 
Behöll: puder och solpuder samt borstar från bare mierals
 
>> Trasiga produkter. De där som jag drog mig för att använda för att jag visste att om jag öppnade förpackningen skulle jag ha smink överallt.
 
>> Trasiga borstar, tofsar och hårspännen.
 
>> Det jag aldrig använder. För att det inte ger mig glädje och jag kommer faktsikt inte sakna det.
 
Behöll: Handsalva från Burt´s Bees

jag är inte perfekt, tyvärr.

 
Michaela Fornis senaste bok hämtade jag ur brevlådan den här regniga onsdagseftermiddag. Ser verkligen fram emot att få läsa den eftersom den handlar om ett så otroligt viktigt ämne; hur svårt det är att älska sig själv i det här samhället och ångesten det skapar. Känner att jag kommer vända blad som en besatt.
 
Kram på er och var snälla mot er själva.

nöller espressobar.

 
 
Förra tisdagen tog jag och Markus en långpromenad. Det var så fint att hålla hand, prata om livet och se de gula och röda höstlöven falla från träden. Innan vi gick hem tog vi en promenad genom Haga och han bjöd mig på fika på Nöller. Gosigt var att vi kunde sitta på deras uteservering med massor av kuddar <3

7 saker som stressar-ner.

 
 
Hej fina ni! Jag kom hem från skolan för en liten stund sedan och är helt färdig i huvudet. Gillar verkligen inte kombinationen av måndag+regn+ mens+ men Markus hade varit så gullig och köpt choklad till mig så att jag orkade de sista två timmarna <3  
 
Resten av kvällen ägnas åt de-stress och jag tänkte dela med mig av några saker som jag tycker om att göra för att stressa ner efter en skoldag.
 
 
 
>> Tänd levande ljus. Få saker är så rofyllt som det tycker jag.
 
>> Minispa. Lägg en ansiktsmask, gör en hårinpackning, ta ett bad, måla naglarna, gör en ordentlig kroppsskrubb eller övertala någon att massera dig. Det viktiga är att inte göra något som är så avancerat för det är lätt att det börjar kännas kravfyllt. Så jag brukar välja en eller två saker att fokusera på. 
 
>> Ät. Lågt blodsocker är sämst så ät något gott. Min favoritgrej på kvällen är att hacka ett äpple och steka det mjukt i kokosolja tillsammans med kardemumma och kanel och sedan toppa allt det goda med granola och lite grekisk yoghurt.
 
>> Ta en promenad. När mitt huvud tagit in ny information en hel skoldag är det så skönt att gå en promenad. Antingen går jag ensam eller tillsammans med någon, musik eller en podcast.
 
>> Försvinn i en bok. Eller ett prassligt magasin för den delen. Älskar att ha en kopp te och bunkra upp med kuddar och filtar.
 
>> Baka. Finns inget som för mig är så avslappnande som bakning. Tycker att jag får lite samma känsla som när jag mediterar. Testa dessa snabba, mumsiga (och veganska) chokladkex eller gör lite nice cream.
 
>> Meditera. Är inte bakning din grej så tycker jag att meditation också fungerar bra. Om det tar emot lite så har Rituals en bra app med guidade meditationer. 
 
 

söndag.

 
Godmorgon! Den här dagen har jag verkligen börjat i min egen takt. Det började med livets krispigaste morgonpromenad och nu har jag precis avslutat en långsamfrukost och läst en GP som jag norpade åt mig från bokmässan igår. Vid lunch kommer Markus och vi ska laga matlådor och tills dess ska det bara vara min morgon.
Hoppas att ni får en fantastisk söndag gullon!

mami, bokmässan och smörgåsbaren

 
När jag och mamma vilat våra fötter (efter att ha promenerat omkring på Bokmässan i nästan sex timmar idag) begav vi oss ut på stan igen!
 
 
Vi passerade kanalen där en båt med en kille som spelade akustisk gitarr för en middagsgäng gled förbi.
 
 
Nu är det höst for real hörrni <3
 
 
Jag och mamma anlände till smörgåsbaren och jag fick in en BBQ shroom. Gott var det!
 
 
Till dessert: bakat äpple med kaksmulor och vaniljparfait. Livet får verkligen extra guldkant av efterrätter. 
 
Nu ska jag dricka te och bläddra i alla fina böcker jag fick med mig från bokmässan!

fredagspeppen.

 
Alltså denna veckan: dugga, tre inlämningsuppgifter och idéskisser allt inklämt på en stackars vecka! Därför är jag, inte så förvånande, så glad att det är fredag. Har inte så himla mycket mer planerat än att köpa en stor påse naturgodis på Willys. Bra sätt att fira att CSN kommit. <3
Hoppas att ni har en bra fredag och imorgon är det bokmässa!

att hålla ordning.

När en, som jag, bor på 26 kvadrat är det ganska viktigt att hålla det någorlunda städat eftersom minsta sak på fel ställe kan få det att se belamrat ut. Så jag tänkte dela med mig av mina tips för att hålla det städat hemma. (Detta försöker följa i alla fall följa...)
 
  
>> Bestäm en plats för dina saker och håll dem där. Svårt men så bra!
 
>> Städa inte allt på samma gång. Jag brukar tycka att det är svårt att hinna med livet emellanåt så jag har försökt dela upp städningen så att jag t.ex. på måndagar: torkar damm, tisdagar: damsuger, torsdagar: städa badrummet. På så sätt tycker jag också att det är lättare att motivera sig att städa också.
 
>> Släng saker du inte använder. Eller om du är osäker så prova att lägga undan dem någonstans i kanske tre veckor och se om du saknat dem under den tiden. Om inte så kasta dem.
 
Bubblare
>> Sätt in saker som ska vara i pärmar på en gång. Jag är sämst på detta och har alltid massor av papper på fel ställen.
 
 
Kolla vilka fina hasselkvistar mamma kom hem till mig med i fredags <3

glass till frukost.

 
Häromdagen toppade jag min overnight oats med mangoglass som Klara skrivit om här. Det blev så gott! Glass till frukost är dagens tips.
Kram på er babes och ha en fin måndag♥

foton en fredag.

 
Min fredag började med tillsammans-frukost med M <3
 
 
Sedan skulle han packa väskorna för att åka till Norge och jag virade halsduken om mig, tog med skissboken till skolan för att skissa blueetooth-högtalare till ett projekt. 
 
 
När jag haft min sista föreläsning för dagen tog jag 16-bussen till Vasaplasten och halvsprang ner för allén. Men jag var tvungen att föreviga dessa fina höstlöv.
 
 
Tillsammans med mami som jag mötte upp på järntorget styrde vi våra steg till kafé Magasinet för att dricka kaffe och äta cheesecake samt prata ikapp om livet. Jag är ensambarn och har alltid stått mina förädrar väldigt nära så det känns fint att kunna ses spontant även när vi inte bor under samma tak.
 
 
Sedan visade jag mamma de här söta små plantorna som jag sett på väg ner för Haga Nygata innan.
 
 
Efter lite inrednings-crave:ande körde mamma mig till Maxi och jag fick storhandla.
 
 
På kvällen bjöd hon på middag på en bistro som låg ett par steg från min ytterdörr, så fint! Notera att det är en likadan grodd på cheesecaken som på svamprisotton.
 
Nu ska jag fortsätta plugga belastningsergonomi.
puss!
 
 

art deco.

 
 
Gaah, vad jag skulle vilja sitta på en uteservering med kaffe och smörkolakarameller nu istället för att läsa i brevpressen som är min studentlitteratur. Men det är ändå rätt spännande för det handlar massor om människans beslutsfattningsförmåga och annat som är bra att veta när en ska designa produkter.
Hoppas att ni har något gosigt planerat till helgen och att solen lyser på er!

äppelgröt.

 
Godmorgon! Har sovit med Markus två nätter i sträck för första gången påjagvetintehurlänge så nu är kroppen uppladdad med energi och kroppsvärme <3
 
 
Innan jag rusar iväg till ett grupparbete så tänkte jag tipsa om att göra äppelgröt till frukost. Det är megalätt. Du tar bara ditt vanliga recept på havregrynsgröt och river ner ett äpple i den och häller på kanel. Nom!
 
 
Ha en bra dag stjärnor!
 

fiskben.

 
I söndags promenerade jag ner för Gibraltargatan i ett ganska höstgrått Göteborg. Älskar att gå i stan på söndagsmorgnar. Det är ca noll människor ute, så fridfullt.
 
 
Men vad gör väl lite grå himmel när en har en gosig söndagsfika med Klara inplanerad. Kardemummabulle och cappe, blir det ens bättre än så? Här satt vi ganska länge och pratade om skolan, ångest och höstpepp. Klokare än henne får en leta efter.
 
 
Sedan gick vi till Åhlens och det slutade med att vi kom ut med varsin stor kasse. Jag köpte den här megafina kudden, en likadan som redan ligger på Klaras soffa, plus ett grått örngott till.
 
 
Så här fint är det nu i min säng! Vill mest ligga här hela tiden nu.
Hoppas måndagen är snäll mot er. <3
 
 

prana.

 
Förra söndagen var det Prana festival i trädgårdsföreningen och av en ren slump hamnade jag och Juila där. Ganska litet men väldigt gosigt var det och vi provade på ett yogapass (hade träningsvärk överallt i tre dagar efteråt) och gick omkring på området och tittade på allt fint.

bless helgfrulle.

 
Idag vaknade jag med tungt huvud och mascara utsmetat under ögonen men det är LÖRDAG! Tycker att helgpeppen är otvivelaktig när vardagen börjat. Nu ska jag snart diska undan, handla lite och ikväll ska jag fota Nollfinalen. Hoppas att ni får en eminent helg 

wild character.

 
beskriv din höst i tre ord?
gosig//pluggig//krispig
 
har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?
Att jag blivit mer stresskänslig än jag varit tidigare. Det beror nog mycket på att det här året började som ett enda virrvar av kaos och stress, både i skolan och hemma. Så jag ska jobba stenhårt på att lära mig hantera det. Men också att jag är så jävla rätt på min utbildning.
 
hur ser din höstoutfit ut?
Det kommer bli svart, vitt och grått och mycket stora stickade tröjor. Är dock väldigt sugen på att skaffa något "naturfärgat". Som denna tröjan, mmm.
 
vilka bloggar frossar du i för tillfället?
Skolan har börjat så så mycket bloggfrossande finns det inte riktigt tid för men jag läser gärna Ella Elers och Jenny Mustards bloggar när jag har tid. 
 
har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Hmm, det finns en liten trip till Stockholm planerad om inte allt för länge.
 
 
 
hur förbereder du dig för vintern?
Tar tillvara allt jag kan på hösten och ser till att min julspellista är uppdaterad.
 
bästa musiken för regniga dagar?
Ben Howard, Lykke Li och Mumford &Sons, detta är bästa musiken för alla dagar. 
 
vilka serier rekomenderar du en att följa? eller kanske någon sevärd film?
Alltså hörrni, jag kollar inte på serier och knappt film heller. Plus att mitt internet legat nere i en och en halv vecka nu... Men en söndag då jag var änslig för skolstarten på måndagen och hade världens mensvärk buntade Markus upp kuddar och filtar i min säng och så tittade vi på Inside out. Det var riktigt fint. 
 
vart hänger du helst under helgen?
Inte så mycker vart som med vilka. <3
 
 
vad har du på din att-göra-lista?
handla
ordna ett efter-skolan-häng med Klara
köpa torrpasteller
 
 några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Jag överromantiserar alltid hösten och kan nästan aldrig komma på något dåligt men bäst är att komma iväg från skolan/jobbet/hemmet och gosa ner sig på ett café tillsammans med någon en gillar och dricka massor av kaffe eller ta en riktigt lång promenad och hålla hand. 
 
vad är det bästa med hösten?
Frisk luft, färgerna, äppelpaj, att M klär sig i stickade tröjor, kardemumma.
 
vad är det sämsta med hösten?
När det regnat i en hel månad och att jag är i skolan under dygnets enda ljusa timme.
 
hur höstmyser du?
Med bästisar, rödvin och en bra spellista.
 
 
 
dina tre bästa hösttips - alla kategorier?
Gosa
Tänd levande ljus
Ha en stor halsduk som du gillar
 
den höstigaste maträtten? 
Kantarellpasta <3
 
vad är du orolig för - inför hösten?
Att mörkret liksom ska bryta av mig på mitten.
 
vad ser du allra mest fram emot - i höst?
Bygga upp mitt liv i min lilla lägenhet <3
 
Bilder från min pinterest | Lista från Hannah

follow rivers.

 
Kommer sakna sånt här glittrigt vatten under höstmånaderna.
Efter att vi varit på Röda sten så åkte vi ut till Långedrag. Pappa är segelbåtsfantast så det hör liksom till att besöka, iallafall en, hamn när han är hälsar på.
 

röda sten.

 
Förra lördagen kändes som sommarens sista, antagligen för att skolan började måndagen efter. Men då var papi och jag först en runda på stan (låter så flott på något sätt) och sedan åkte vi ut till Röda stens konsthall. Har faktiskt aldrig varit inne i konsthallen tidigare men det var riktigt fint. Så tips: åk dit. Om inte för konsthallen så för omgivningen det är ganska mäktigt att stå vid Göta älv bron.
 

italienskt.

 
Förra helgen var pappa på besök!
 
 
Han ville äta italienskt så på fredagskvällen promenerade vi ner för Eklandagatan och hittade till La Trattoria Sultana.
 
 
Det blev rött vin och pasta. Nom <3
 
 
Och kaffe och tryffel efteråt. Alltså så bra kväll.

skolstart.

 
Freeeedag! Första skolveckan klar! Bra jobbat av mig tycker jag. Det känns alltid som en sådan uppförsbacke innan kurserna kommit igång men jag har iallafall rita tre A4 med händer, köpt nya block på INEX och fått låna den största och tyngsta bok jag sett av en kompis. Prick nu ska jag åka ut till Härryda och basta, bada och äta halloumiburgare. Flott!
Hoppas att ni får en megabra helg!

Om

Min profilbild