the false first step.

 

Jag läste nyligen ett så bra inlägg om the false first step. Jag tror att vi alla varit där någon gång. För visst har vi alla någon gång köpt en ny kamera innan vi börjat fota, köpt nya löparskor innan vi börjat springa eller köpt en kalender i tron om att vi ska bli organiserade. Har själv gjort liknande saker massor av gånger. Det är inte så konstigt egentligen eftersom samhället är byggt på ett sådant sätt att vi tror att vi kan köpa oss en bättre version av oss själva. Det går såklart inte. Du är du och därifrån måste du jobba.

 
 

Så hur försöker jag undvika the false first step:

 

  1. Det finns ingen lätt väg. Det är bara att börja t.ex. vill du bli bra på att fota måste du börja fota. Det finns ingen kamera i världen som kommer lära dig det. Det finns ju en anledning till att jag inte är så förtjust i kommentarer som lyder: “Du tar så fina bilder, vad har du för kamera?” 

  2. Hyr eller låna. Är du inte helt säker om det är något du verkligen vill göra är det en bra idé att låna utrustning. Jag var inte helt säker på att jag ville ha en ritplatta men var väldigt sugen på att prova så en eftermiddag installerade Markus hans ritplatta på min dator så att jag kunde få använda den. Hur bra som helst och konstade mig inte en krona.

  3. Kanske det viktigaste. Låt inte fysiska föremål vara motivationen till att du gör saker. Saker är bara saker och den verkliga glädjen är ju resultatet du kommer få när du fotar som ett proffs, har en konstutställning eller springer en mil utan att stanna.
 
 
 
Har ni tagit ett false first step? Vad är era tips för att undvika dem? Skriv megagärna!
 

2x fredag/lördag/söndag.

Har haft en så himla härlig helg hittills. Vi kikar lite!
 
 
Här står jag bland höstlöven i fredags och väntar på att Klara ska göra mig sällskap.
 
 
Vi hamnade på Le petit med varsin surdegspizza och vin/öl, mycket gott. Vi hade ju tänkt att dra till Kafé Magasinet men de hade tvåårsfirande och det var sprängfullt. Dock avslutade vi kvällen där med varsitt glas bubbel. Bra sätt att fira tentaslutet.
 
 
Igår, lördag, hade jag en jag-dag och gick omkring och tittade i lite affärer och på Bunches som alltid har så galet mycket fint! 
 
 
Unnade mig en minilunch och en kaffe på Da Matteo också. Nom <3
 
 
Söndag. Idag började jag med morgonyoga med min bästa instruktör! 
 
 
Sedan mötte jag upp en lite bakis pojkvän och vi tog en promenad i underbara höst-gbg! Dock blåser det så mycket att man knappt kan gå framåt... men det blir ju fint på bild ändå. Nu ska jag och M laga lite middag.
puss!

dagens lista.

 
Dagens humör Så, så trött men börjar se ljuset i tunneln.
Dagens planer Lämna in två rapporter och sedan fira tentaslutet på Klara på Kafé Magasinet.
Dagens borde Köpa kurslitteratur till de nya kurserna som drar igång på måndag.
Dagens måste Lämna in de två ovan nämnda rapporterna.
 
 
Dagens materiella vill -ha En vinterjacka. Har insett att min verkligen har haft sin tid men vilken tid dock! Den har burits av både mamma och morfars fru sedan ärvts vidare av mig och jag har älskat den varenda kalla vinterdag. 
 
Dagens tv-serie Så himla opassande att M fixade ett konto på HBO i tentaveckan men vi har i alla fall kollat Westworld som är fett skruvat men så spännande!
 
 
Dagens cravings Varit så sugen på varm äppelkaka, tror att det är en höstgrej.
Dagens mat Planerar för vin och pizza ikväll men annars har jag precis fått i mig gröt till frulle.
Dagens lycka Att jag har absolut noll måsten i helgen. Kan liksom inte ens plugga eftersom kurserna inte startat. 
 
Bilder från min pinterest | Lista härifrån

mellismuffins med äpple och kanel.

 
För ett tag sedan gjorde jag äppelmuffinsen som fina Ellen skrivit om. De blev verkligen så goda! Jag lade till och ändrade några ingredienser så om ni vill ha orginalreceptet finnes det här annars häng på nedåt.
 
 
För ca 12 muffins
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt 
  • Kanel! (alltså jättemycket kanel)
  • Linfrön
  • 250g naturell kvarg
  • 1 dl havremjölk
  • 2 ägg
  • Honung
  • 1 rivet äpple
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser
  3. Tillsätt kvarg, ägg, honung och rivet äpple. Se till att få med vätskan av äpplet, tyckte att smeten blev lite torr annars. 
  4. Skeda upp i muffinsformar, pudra på kanel och grädda i 20 min
  5. Ät varma, då är de bäst!
 
Efteråt insåg jag att jag använt precis likadana muffinsformar som Ellen, inget måste såklart men de är megafina och finns för en tjuga på Willys om jag inte minns fel
 
 

fall feelings.

 
Säger det ofta men nu är hösten här. Jag sitter med en vän på Kafferosten i Linné. Det är måndagkväll och kaffet har kallnat för vi har så mycket om livet att prata om. Hösten är tiden som går med min personlighet mest. Jag får vira in mig i en halsduk och förvinna bort i någon annan dimension eller in på ett café och låta vinden virvla runt löven utanför. Hösten är magisk och melankolisk samtidigt med en doft av varma kardemummabullar och avsvalnat kaffe.
 
Bilder från min pinterest.

om fredag.

Tack fina ni för alla gratulationer! Det är så himla mysigt att få höra det av er <3 Hoppas att er helg också varit/är megafin. 
 
 
Fredagskvällen började med champange och lite presentutdelning. Jag hade köpt ett litet skämma-bort-sig-kit från Rituals samt plockat ett bukett av höstlöv till M.  
 
 
Vi skålade ur de här fina glasen som jag fick av Markus <3 Skulle kunna ha dem framme hela tiden som prydnad p.g.a. så fina!
 
 
Sedan kom vårt bud från foodora. Allstå att kunna beställa hem mat från restauranger är livet, kan dock bli farligt för studentplånboken i längden.
 
 
Jag åt en burgare med Oumph och M åt piggham. Till det hade vi sötpotatispommes och bönsallad plus två galet smarriga dipsåser.
 
 
När vi hämtat oss från matkoman trotsade vi regnet och tog oss till bion. Tyvärr låg hela kassasystemet nere så vi kunde inte köpa popcorn </3 men vi satte oss och fikade en stund på Espresso house istället innan filmen började. 
 
Det är i början av tentaveckan och jag kommer ha fullt upp med rapportskrivningar, presentationer och inlämningar men jag hoppas att allt ska gå bra och att jag ska få några dagar att vila innan det drar igång med nya kurser igen.
 
 

tre år av oss.

 
God morgon! Nu börjar det närma sig helg efter ännu en proppfylld vecka för min del. Under de senaste veckorna har verkligen känts svårt att få ihop tiden. Idag ska jag ha en presentation och sedan skriva lite på en rapport och förhoppningsvis få ihop det. För ikväll ska jag och M fira tre år ihop. Inte klokt ju vad tiden går! Vi ska beställa hem lite mat från foodora, gå på bio och sedan hänga hela lördagen också <3 <3 <3
Hoppas att ni får en megafin helg!

green beauty.

Via Rebecca hittade jag vloggaren Ella som till till stor del fokuserar på "natural beauty" vilket innebär produkter som inte skadar dig eller din omgivning. Efter att jag rensade i min sminklåda började jag fundera och läsa på vad mina produkter verkligen innehåller, och det är skrämmande. Så jag tänkte slå ett slag för att byta ut sina skadliga produkter till bättre. 
 
 
>> Byt ut succesivt. När en produkt är slut så ersätt den med en miljö- och djurvänlig. Få har möjlighet eller ekonomi att byta ut alla sina produkter samtidigt, vilket också skulle vara ett megastort resursslöseri. Om det inte är en produkt som faktsikt skadar dig. I så fall släng!
 
>> Mycket går att använda till annat. Jag har ett solpuder som jag använder som rouge, läppstift funkar också. Med andra ord du kanske inte behöver så mycket som du tror.
 
>> Handla mycket på Apoteket. Apoteket har en kvalitetskontroll som innebär att de har mycket strängare regler kring vad som får finnas i produkterna. Tips är att lyssna på Kakans podd och avsnittet med Winta Woldai.
 
>> DIY. Det finns oändligt med tips på internet och många skönhetsprodukter kan du göra själv. Klara rörde ihop en megabra handskrubb till oss när jag var där en kväll. Bara kokosolja+strösocker+honung.
 
 
Hur tänker ni med eko- och djurvänliga produkter?
 
 
Syftet med inlägget är inte att komma med pekpinnar, sådana delas redan ut dagligen i överflöd. Jag hoppas med inlägget att jag kan skapa medvetenhet och inspirera till att minska avtrycket på planeten. Inget i livet är heller svart eller vitt, vi kan bara göra vårt bästa. 

work in.

 
I söndags var det första gången på länge jag gick på ett yogapass och efter det lovade jag mig själv att jag måste göra det nästa vecka också. För jag fick reda på vad det är som har legat och skavt innuti så himla länge nu och även om jag inte riktigt kommer kunna göra något åt det är det bara så skönt att äntligen förstå. 
 
 
Sedan spenderade jag en regnig höstsöndag så som den spenderas bäst; på café med världens bästa vän, chailatte och kanelbulle.
 
Hoppas att ni hade en fin helg

saker jag älskar som inte är saker.

Glad söndag hörrni! Jag låg, igår kväll, och tänkte på massor saker som jag älskar och är tacksam över men som inte riktigt är saker. Den listan kommer här:
 
 
>> Söndagsmorgnar som denna i lugn och ro. 
>> Det första friska andetaget en tidig höstmorgon
>> Ligga på Markus' bröstkorg och känna honom andas
>> Se fram emot saker
>> Kunna unna sig en fika med en bästis ibalnd och känna att ekonomin inte går sönder
>> Mamma och pappa som alltid ställer upp och hjälper
 
Finns det saker i era liv som ni älskar men som inte är saker?

cereal och choklad.

 
Är precis hemkommen från att ha varit på Choklad- och delikatessfestivalen i Eriksbergshallen med mamma. Känner att jag har massor av trötthet kvar i kroppen efter veckan så nu ska jag bara läsa senaste Cereal, dricka te och äta praliner som jag fick av mamma tills dess att M kommer förbi och vi ska äta middag med hans familj. Hoppas att helgen är snäll mot er <3

&other stories.

 
När jag var i Stockholm senast hade jag endast en butik jag ville gå in i. Jag älskar verkligen &other stories efter COS är detta min absoluta favoritaffär. Tycker deras plagg med raka och enkla snitt vilket gör att kläderna går att matcha med ca allt och det är så himla bra för någon som hatar garderobspanik.
 
Jag kom hem med två saker.
 
 
Den här hittade mamma åt mig vilket var en sådan himla tur eftersom den är en perfekt ersättare till en gammal favorittröja som jag älskat sönder. 
 
 
Nummer två tänker jag bo i i höst! Supermjuk och långa ärmar, perfekt för kyliga morgnar och hemmakvällar framför en film.
 
Det var garderobsuppdateringen för nu!

sconessöndag.

Hej på er <3 Jag är igång med veckan efter livets gosigaste söndag! Häng på:
 
 
Söndag och sconesfrukost är min nya favoritkombo i livet. Det är lagom pyssligt en sömnig söndagsmorgon och nybakta scones är svårslaget. Jag och Markus hade också laddat upp med mumsiga tillbehör.
 
 
Med lite nyhetsmorgon också på min skrivbordsstol som fick agera "tv"-bänk till min dator. 
 
 
Efter frukost bestämde vi oss för att ta en promenad. Det var sånt galet kallt höstväder så jag hade mössa, vantar och halsduken virad två varv om halsen men fick ändå krampaktigt hålla i Markus händer. Så himla bra grej för mig att han typ inte kan frysa <3
 
 
Vi gick en sväng, tog en kaffe och gick tillbaka. Under hela tiden slapp vi regnet vilket var himla fint.
 
 
Hemma hos mig var det lunchdags och vi styrde ihop en Grön curry.
 
 
Nom <3 <3
 
 
Sedan spenderade vi lite tid i min säng på varsina håll innan vi drog för att kolla på film i ITs sektionslokal på campus.

konjac sponge.

Jag gav aldrig riktigt någon recap på mina upplevelser av konjac-svampen så den kommer här.
 
 
Jag fick köpa en ny i somras eftersom min gamla började gå sönder. Den håller i ca sex veckor, men det beror såklart på hur ofta du använder den.
 
 
 Jag använder min på morgonen tillsammans med en ansiktstvätt. Då blöter jag upp svampen i varmt vatten, applicerar ansiktstvätt på den och skrubbar med cirkelrörelser. På kvällen tvättar jag bara med ansiktstvätten för jag vill helst inte ha massor av sminkrester i svampen. 
 
 
Här är vad jag gillar bäst med konjac-svampen:
 
>> Det känns skönt med en liten skrubb på morgonen och min hud blir mjuk och glad efteråt.
>> Eco-vänlig <3
>>Går att använda till kroppen när den börjar sjunga på sista versen och sedan slänger jag den när den helt börjar falla sönder.
>> Går att använda med eller utan ansiktstvätt.

söndag i botaniska trädgården.

 
Söndagen för ett par veckor sedan, när pappa var och hälsade på, åkte vi till Botaniska trädgården. Jag hade inte varit där tidigare i sommar så jag blev megaglad över att se att det fortfarande blommade! Efter lite promenerande fikade vi lite, lagom till att det började regna. 

saker jag inte köper.

 
Glad fredag, kompisar. Hoppas att ni har något härligt inlplaerat i helgen! Jag och M åka till IKEA och äta deras grösaksbullar och handla lite smått. 
 
För mig är det viktigt med ordning i min tillvaro. Jag har mer och mer insett att för mycket saker och för många val gör mig megastressad. Därför tänkte jag, som kontrast till den kommande utflykten till IKEA,  bjuda på tillfällen då jag väljer att inte handla.
 
>>Saker som inte är kärlek i första ögonkastet. Undantaget är väl mat och saker jag behöver. Jag att det ska pirra till i hjärttrakten när jag ser något som jag verkligen gillar. Är jag osäker så kan jag ju alltid komma tillbaka.
 
>> Erbjudande som säger köp för xx få xx% rabatt på billigaste varan. Det är ingen bra deal om jag inte behöver det.
 
>> Gratisgrejer som delas ut. Brukar försöka undvika att plocka på mig massor av pennor och anteckningsblock från mässor eller liknande. Det blir ändå oftast så att de samlas i en skräphög av lite samma princip som ovan. 
 
>> Saker som är för billiga. Det känns inte riktigt bra i maggropen om något är lite för billigt. Kvalité över kvantitet alla gånger för min del.
 
>> Saker jag redan har. Ser jag att de har shampoo på extrapris och jag vet att jag har en full flaska hemma så brukar jag generellt bara passera. Sådana erbjudande kommer ofta igen.
 
>> När jag är ledsen. Shopping hjälper inte här. Kanske temporärt men det är ingen verklig glädje. Dock är jag helt för att unna sig något ibland, för det är en ju faktiskt värd med tanke på hur många fantastiska saker en gör varje dag. 
 
 
Har ni saker eller tillfällen då ni undviker att handla?
 

kuddberget.

 
Jag har ingen soffan hemma hos mig så sängen är där en hänger hemma hos mig. Därför har jag inlett ett litet projekt med att bygga ett kuddberg i huvudändan av sängen och på så sätt skapa en lite mer gosig känsla på mina annars ganska minimalistiskt inredda kvadratmeter.
 
Nu är det slutspurt mot helgen!
 
foton från min pinterest

en helg i Stockholm genom mobilen.

 
Hej, precis hemkommen från skolan är jag och nu tycker jag att vi kikar på min helg. I helgen var jag, mamma och Markus som nämnt i Stockholm och anledningen var för att fira mammas födelsedag i efterskott. På tåget upp läste jag Michaela Fornis bok Jag är inte perfekt, tyvärr.
 
 
Framme i Stockholm hade vi lite tid att strosa i stan. Jag styrde våra steg till Biblioteksgatan som enligt mig är Stockholms bästa gata för här finns nästan alla bra affärer på samma plats! Jag och mami fyndade lite på &other stories.
 
 
Sedan var det dags för fest! Vi var på ett ställe som heter Aveqia, där en med hjälp av en kock får laga massor av classy mat. Jag och Markus var efterrättsansvariga! Kan fortfarande inte fatta att we made this dessert<3 
 
 
Min fina släkt hade ansvar för resten av matlagandet. Älskar, älskar, älskar verkligen min familj <3
 
 
Morgonen efter när mamma, M och jag vaknat upp i krispiga lakan och ätit en hotellfrulle bortom denna värld gick vi till Moderna museet. Kolla vad höstfint!
 
 
Där hängde vi tills vi blev hungriga och då åt vi. Sedan var det dags att åka hem. 

mina skönhetsfavoriter.

Har utvecklat en mini-obession för skönhet och smink. Förmodligen är det en mix av att jag börjat lyssna på Kakans skönhetspod och att jag hängt en del med Klara som har så mycket roliga grejer att dela med sig av. 
 
Basilikaskrubb -Yves Rocher| Detox mask lily -esteller &thild
 
Två gånger i veckan skrubbar jag ansiktet med den här ansiktsskrubben och sedan applicerar jag ganska rikligt med masken i T-zonen. Älskar den här masken så mycket plus att den är cruelty free vilket känns himla bra.
 
Hydra Vegetal Mask -Yves Rocher
 
Den här ansiktsmasken har jag återupptäckt efter en utekväll när jag kände att mitt ansikte skulle vara oigenkänneligt morgonen efter. Så jag tog en chansning och bredde på den här ansiktsmasken innan jag gick och lade mig och morgonen efter var jag en ny person. Egentligen är detta inte en "sov-mask". 
 
Ansiktsvatten -Clinique| Dagkräm -Loreal
 
Sist ut mina aboluta favoriter. Jag har aldrig stött på ett bättre ansiktsvatten än detta. Dock är det lite pricey för en student men för mig är det absolut värt att lägga pengarna för det räcker länge. Jag använder ansiktsvatten ett par gånger i veckan. Dagkrämen har varit min favorit länge. Den är megabra på att återfukta och plånboksvänlig. 

från bokmässan.

 
Godmorgon! Tänkte passa på att visa vad jag fick med mig från Bokmässan innan jag sätter mig på tåget till Stockholm. 
 
 
Först ut är New Vegan som är en bok jag tittat på megalänge men sparade till att köpa på bokmässan. De brukar ha lite bättre priser där. När jag hittade boken så var det det enda exemplaret som fanns kvar, tur för mig!
 
 
Har bläddrat massor i boken och kan knappt vänta med att prova fler recept!
 
 
Fick också med mig Bad Feminist som jag hört massa gott om. Ska bli kul att få läsa den.
 
 
Även Konsten att höra hjärtslag ser jag jättemycket framemot att läsa.
 
 
Två höstnummer av STYLEBY och Elle. Har inte riktigt bestämt mig än vilken jag ska ta med på tåget.
 
Ha en fin helg hörrni <3456789
 
 

Om

Min profilbild