ur mammas badrumsskåp.

 
Nu när jag varit hemma hos mamma har jag kikat i hennes badrumsskåp för att se vad hon använder och funnit två favvisar som jag smyglånar lite försiktigt ibland.
 
 
Den första är den här fantastiska ansiktskrämen med avokado, aloe vera och "dead sea minerals". Mitt ansikte jublar när jag smörjer in det med denna. Det är mormor som hittat den på någon spaanläggning i Estland men om någon av er har koll på var den finns så sprid gärna ordet <3
 
 
Den andra är en facial wash från Emma S. Den här är så bra så att jag var tvungen att köpa den till mig själv!
 
Det var två tips från mig och nu ska jag plugga vidare.

nytt år.

 
Jag ska erkänna att jag känner lite blandade känslor inför 2017. Jag har en del som kommer hänga kvar från 2016, sånt som inte blivit utrett ännu, sår som måste fortsätta att plåstras om. Så det känns inte som den nystart jag hoppats på. 2016 har varit både högt och lågt minst sagt och emellanåt har jag saknat trygga punkter i tillvaron. Då har det känts så vansinnigt tungt och ibland trodde jag att jag skulle gå sönder av bördan av att vara jag. Men på något sätt klarar man sig. Man samlar ihop sina skärvor av livet och går vidare så jag tror att det är det mitt 2017 kommer handla om mest; att fortsätta vidare.
 
 
Det är klart att 2016 har fört med sig massor av bra och viktiga saker också. Jag har flyttat hemifrån och fått så himla fina relationer till mina vänner och jag känner verkligen att jag har ett gäng nu som inspirerar och peppar något så fruktansvärt. Ni vet sådär så att man kan ha svårt att somna om kvällarna för att man är så glad och inspirerad.
 
Dessutom har ju ni hängt med det här året också. Det är verkligen så kul att få läsa era kommentarer och jag märker er som kommenterar ofta och återkommer. Det uppskattas så himla mycket ska ni vet, tack.
 
Kan inte ni beräta om era nyårslöften?

att tänka på inför rean.

Hej, hoppas att ni haft en megafin helg och är ordentligt utvilade. Ingen av er har säkert missat att mellandagsrean börjat lagom till att vi precis handlat klart all mat och juklappar inför julen. Jag tycker att det är viktigt att vi handlar på ett medvetet sätt. Världsnaturfonden släppte nyligen en siffra att det skulle behövas 4,2 jordklot om alla levde så som vi gör i Sverige. Nu har vi inte så många jordklot utan får nöja oss med ett därför har jag samlat några punkter som jag tänker på i reatider.
 
 
Skulle du köpa det om varan var på fullpris? Det kan vara värt att tänka på en handlar för att det är billigt eller för att föremålet faktsikt skulle kunna ge värde i ditt liv. Som nämnt brukar jag ofta fundera på om jag skulle köpa det om det kostade dubbelt så mycket.
 
Försök undvika impulsköp. Att ge sig iväg och tänka "jag får se vad jag hittar" slutar sällan bra för mig i alla fall. Hur goda intentioner man än har så vill ju samhället att vi ska fortsätta konsumera. 
 
Köp det du behöver. Jag har gjort en lista över vad jag ska kika på under mellandagsrean. På det sättet blir det lättare att undvika impulsköpen. 
 
Rensa innan. Det bästa sättet för mig att veta vad jag behöver köpa men viktigare; vad jag absolut inte behöver köpa är att rensa innan. Det behöver inte vara en storstädning heller utan vet jag t.ex. att jag är sugen på en ny klänning så tar jag en titt i garderoben och ser om jag redan har något som redan går att använda.
 
Hållbart. Tänk på att köpa föremål med god kvalité och som kommer hålla länge. Det tror jag att vi kommer tjäna på i längden. Ett extra tips som gör lite skillnad är att ha med en plastpåse eller tygkasse innan ger dig av till affärerna så slipper du be om en i butiken. 
 
Vad brukar ni tänka på när ni handlar på rea?
 

julhelg.

 
Hej på er finon hoppas att ni hade en fantastisk julafton igår. Det hade i alla fall jag och mamma. Vi åt massor av gott, tittade på the Holiday och öppnade paket.
 
Idag har nästan hela dagen spenderats under en filt i mina nya mjukisbyxor som jag fick av mormor i julklapp igår. För ett tag sedan kom jag och mamma in från en promenad och nu sitter vi i soffan framför Harry Potter och äter risgrynsgröt. 
Hoppas att ni har en fin helg <3

merry light simple beautiful christmas.

 
Jag hoppas, vad du än firar (om du ens firar något), att din dag blir vacker, okomplicerad och älskvärd. För det är du värd.
God jul

om gröna jular och julkalendern.

 
God morgon! Idag är det dan före dopparedagen, hur fort har det inte gått egentligen? Idag började min morgon (som igår) med julgröt framför julkalender. Tycker att årets julkalender är gulligast på länge. <3
 
 
Idag ska jag göra saffransfalafel, lyssna på juliga podcast och pyssla med granen. Sov lite dåligt i natt eftersom jag vaknade av världens regnstorm, Göteborg ibland alltså. Konstigt nog så bryr jag mig inte så himla mycket om att det inte kommer vara snö på julafton, annars älskar jag verkligen snö. Jag ser mest framemot att få fira en dag som endast ska bestå av mys och god mat. 

home made vegan snickers.

 
Igår efter en promenad svängde jag ihop en stor plåt med veganska snickers. De blev drömgoda och jag fick verkligen anstränga mig från att inte äta upp alla på en gång.
 
 
Du behöver:
  • 340 g jordnötssmör
  • 2 dl ljus sirap
  • 10 dl cornflakes
  • 2 dl kokosflingor
  • 200 g mörk choklad (mjölkfri om du vill göra dem veganska)
 
  1. Värm jordnötssmör och lönnsirap i en kastrull och rör tills de blandat sig
  2. Ta bort kastrullen från plattan och addera kokosflingor och cornflakes och blanda ordentligt tills cornflakes:en är krossade
  3. Häll ut smeten på en plåt eller form klädd med bakplåtspapper och bre ut smeten
  4. Smält chokladen och bre över kakan
  5. Ställ i kylen och när kakan stelnat skär bitar i önskad storlek

köpenhamn i december.

 
Hej på er godingar! I helgen var jag i Köpenhamn med mamma och mormor och anledningen var att den sistnämnda nyligen fyllt 80 år! Vi kom till Köpenhamn vid elvatiden och efter att vi fått varsin kaffe gav vi oss ut på stan.
 
 
Jag hoppades på att vi skulle gå förbi någon julmarknad och i slutet av dagen hade vi passerat fyra. Så en var ju rätt nöjd efter det.
 
 
Man kunde köpa glühwein eller glögg eller varm choklad och så vidare eller små handstickade vantar.
 
 
Eller ta med en julgran hem om man var på det humöret.
 
 
Mitt fina resesälskap <3
 
 

19:e december.

 
Alltså ni är bäst <3 Jag blir så himla glad när ni berättar om era planer för julen och pratar om innehållet i min blogg. Hela hösten har varit lite av en identitetskris på många sätt så jag är verkligen glad att ni hängt med här. 
 
Just nu är jag hemma hos mamma. Jag pluggar lite men promenerar och julbakar mest faktiskt eller myser framför julkalendern.
 
Kram på er och hoppas att ni har det fint. Det är seriöst bara fem dagar kvar till julafton!
 
Bilder från min pinterest

DIY christmas tree.

 
Hej kompisar! Snart är det jul, hur fint? Tänkte bjuda på ett litet tips om du som jag inte hunnit införskaffa så mycket julpyn. Eller bara har en pysslig ådra.  
 
Den här lilla pappersgranen gjorde jag med ett vanligt A4-papper enligt de här instruktionerna. Enkelt, stilrent och går att slänga i pappersåtervinningen om du inte tror att du vill ha kvar den nästa år. 

home for christmas.

 
Hej gullon! Idag är det min sista dag i skolan! Inte klokt, ju. Fy vad jag har slitit med skola de här sju veckorna. Nu ska jag njuta till 100% av en pluggfri helg och få lite julkänsla på riktigt. Helgen kommer inledas med en trip till Köpenhamn med mamma och mormor vilket kommer bli så mysigt. Sen ska jag åka hem till mamma över jul. Då ska jag göra julgodis, promenera runt sjön med en podcast i öronen och äta risgrynsgröt till frukost framför julkalender. tyvärr kommer jag behöva varva julledigheten med  plugg men det glömmer vi för stunden, va?
Hur ska ni fira jul?

opera.

 
I söndags förmiddag skulle jag träffa mami för lunch <3
 
 
Vi åt den här grymma pastan med shitakesvamp och parmesan.
 
 
Sedan promenerade vi genom ett så här fin Göteborg.
 
 
För vi skulle på Opera och se Carmen. 
 
 
I pauserna åt vi choklad och jag fick prata av mig om stort och smått. En väldigt välbehövlig mysig helg för att orka med sista veckan i skolan. 
 

spa-dag och helglunch.

 
I lördags hände en megafin grej. Nämligen att Julia bjöd med mig på en spa-dag på Hagabadet. Så fint, ju!
 
 
Inne fick vi ett spa-kit, mjuka badrockar och ett par tofflor och sedan fick vi hänga i basängerna, sörpla varmt ingefärsvatten och gå på yogapass. 
 
 
Efter det promenerade vi till En deli Haga och åt helglunch och pratade om livet och relationer. Sedan gick en stund på julmarkanden utanför. Är på riktigt en ny person efter den här dagen <3
 
Jag är inne på sista skolveckan så jag ska försöka få så mycket gjort som möjligt, så det inte är  massor som hänger över mig julen utan att jag kan ta några dagar ledigt. 
 
Hoppas att ni får en fin vecka!
 

kardemummasmoothie med apelsin.

 
Min bästa smoothie just nu består av:
  • 2 dl yoghurt
  • ½ apelsin
  • 1 banan
  • kardemumma
Sedan lägger du bara i alla ingredienserna i en mixer, pressar i apelsinsaften och häller på kardemumma efter smak och mixar. 
 
Idag ska jag träffa mamma på Operan och spendera eftermiddagen där.
Hoppas att ni får en fin söndag hörrni <3

jul på Liseberg.

 
I lördags var jag, mamma och några bekanta på Jul på Liseberg. Det är verkligen som att befinna sig i en julsaga från det att en går in.
 
 
Det kan dock vara vrålkallt trots att temperaturen bara visar -3 grader, men som tur är går det att värma sig med lite glögg och mandel <3
 
 
Om man är en person som har lite svårt att mana fram julkänslan så är Liseberg verlkligen the place to be just nu. Se till att klä dig varmt bara.

a minimalist christmas.

Julen är för mig och kanske för många andra förknippad med fluffiga snöflingor, mystid och prassligt presentpapper. Den är även för mig och kanske för många andra förknippad med otroligt många traditioner och förväntningar som skapar prestationsångets och oro. Varenda år när det närmar sig jul hör jag hur männsikor säger att de får ångest av julens alla måsten och väntar på att den ska vara över. 
 
Efter att mina föräldrar skiljdes och pappa flyttade till Finland fick jag en mycket mer obekymrad intällning till julen. Julen skulle trots allt aldrig bli som förr och jag började plocka ur delarna som var de viktigaste. Så här är mina bästa tips för att minimera kraven på julen.
 
 
 
Bilder från min pinterest
 
>> Behöver det finnas julskinka, grönkålspaj, lax, sill, grönsaksbullar, prinskorv, senap [...] på julbordet? Helt ärligt så har det funnits många saker på julbordet hos oss som bara är för sakens skull. Så fundera på för vems skull som ni dukar upp maten för.
 
>> Till vilken punkt är det kul att dekorera? Kom till den och sluta sedan där. Jag menar allt pynt som finns måste faktiskt inte upp ur sina gömmor.
 
>> Hur många jultraditioner har du? Lista dem och känn efter: Does this spark joy? Om de inte är kul tycker jag att du ska fundera på för vems skull du egentligen gör dem för. 
 
>> Var tacksam för allt fint du har omkring dig. Julen är till för familj och vänner så var glad för att du har någon som tänker extra på dig på julafton.
 
>> Let it go. Julen kanske inte blir perfekt men alltså när blir något någonsin det?

two ingredient frozen macademia bites.

 
De här är det bästa jag vet när jag har cravings på kvällen. Ni vet när man vill ha något sött men ändå med en salt ton? Eller det är i alla fall vad jag brukar vara sugen på.
 
 
Du behöver:
  • 140 g saltade macademianötter (tips: kolla i naturgodishyllan)
  • 190 g färska ukärnade dadlar
 
Gör såhär:
  1. Blanda ingredienserna i en matberedare
  2. Mixa
  3. Lägg lite plastfolie i en plastlåda eller glasform och bred ut nöt- och dadelsmeten.
  4. Låt stå i frysen och ta sedan ut "kakan" och dela bitar i önskad storlek.
Receptet är inspirerat av detta

andra advent.

 
Hej fin, fina ni! Jag sitter nu och dricker varm choklad gjord på mandelmjölk. Nom <3 Igår var jag på jul på Liseberg. Det är verkligen så fint fastän en alltid glömmer hur knäppt mycket folk och hur kallt det är där. Tur att de säljer glögg i nästan varje hörn. Annars väntar en ny vecka med en hel del att göra men först ska jag njuta av den här söndagen.

livsläge.

 
I måndags fick jag efter ett par timmars plugg enorm huvudvärk. Så jag snörade på mig promenadskorna, satte igång Ångestpodden i hörlurarna och gick ut på en promenad.
 
 
Jag gick till Kronhusbodarna och fick ett extremt sug efter att bära med mig en gran hem. 
 
 
Så himla fint här!
 
 
Sedan unnade jag mig en välbehövlig kaffe och pluggade en stund till.

blåbärsgröt.

 
Den här blåbärsgröten piggar verkligen upp vilken ledsen morgon som helst och det tar inte längre tid än att koka vanlig havregrynsgröt. 
 
1 portion
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl havregryn (blanda gärna fiberhavregryn med vanliga)
  • 1 dl blåbär
  • 1 nypa salt
  • Kardemumma.
 
Gör så här:
  1. Blanda vatten och havregryn, låt koka upp.
  2. Tillsätt salt, blåbär och kardemumma och koka i ca 3 min.
  3. Ät! 
 
Idag är det första december hörrni!

Om

Min profilbild