brister.

 
Tidsbrist och sömnbrist har varit faktum den här veckan. Jag har köpt så många koppar 10 kr-kaffe och suttit till sent på kvällen. Men alltså grejen att det är ljust vid halv nio när en puttrar iväg med vagnen är ju helt megafantastiskt. Förutom att det är ca 4 grader när jag vaknar på morgonen så kan en ju nästan tro att sommaren är nära. 
 
Nu ska jag snart hem för att äta naturgodis <3

livet efter dig.

 
När jag var i Lofsdalen hade jag med mig Livet efter dig av Jojo Moyes, perfekt sätt att vila benen efter en dag i backen. Vill verkligen rekomendera den här boken megastort. Med inslag av humor tar den tar upp otroligt viktiga ämnen som klassklyftor, fördommar, deppression och hur svårt det att veta vad som är rätt och fel när det kommer till liv. Dessutom tycker jag att det världens mest gripande kärlekshistoria. 

köp nåt dyrt.

 
Igår morse kom landade jag och mamma på Landvetter efter att ha varit i Helsingfors på en begravning. Jag har inte riktigt kunnat sätta ord på hur jag känner men jag är så tacksam för mina fina släktingar som lyssnat, nickat och berättat sin version av historian. På flygplasten klockan 07.10 i söndags finsk tid stod jag framför hyllan med produkter från Rituals och tänkte bara att: "Näe nu köper jag något dyrt till mig själv." Sagt och gjort.
 
Resten av dagen bestod av en tur till IKEA för att inhandla ditt och datt till läggan. Så nu står där ett köksbord som jag och mamma skruvade ihop med en för liten skrumejsel medan Markus installerade mitt modem. 

om att somna mitt på dagen, två caipirinhas och världen bästa kväll.

 
Lördagen förra veckan kändes som en riktigt mysdag men det var ganska fint. Det började hos Markus med frulle.
 
 
Sedan behövde jag plugga en del till en deltenta som jag skrev i fredags medan han satt vid sin dator och pysslade med sitt. Sen ville jag ha kaffe så vi tog fram kaffepressen och lägger oss på sängen och väntar på att vattnet ska koka upp...
 
 
Det slutar med att vi somnar i en timme. Så vi tänkte att vi skulle göra lite lunch istället. Det blev spenatsoppa och receptet kommer härifrån! Vi hade youghurt istället för crème fraiche och det fungerade fint.
 
 
Sen tar vi en liten prommis och hälsar på bebisbladen.
 
 
När vi är tillbaka är det dags att börja göra sig iordning på kvällen. Värt att nämna är att jag fick mitt kaffe tillslut.
 
 
M blandar varsin variant på caipirinha till oss och senare fortsätte kvällen såhär.
 
 
 

ett första besök.

 
Igår klockan halv sex hämtade jag ju nyklarna till min lägenhet, och kort därefter kom mamma och hade med sig tallrikar, lite bestick, rengörningsmedel och två smoothies! Bra grej för mig som knappt hunnit få i mig lunch den dagen. Kan knappt vänta på att få flytta in här!

teema.

 
För ganska längesedan ärvde jag tre tallrikar från Iittalas Teema av min mormors kusin, plus en låda med massor av andra udda grejer. Så jag och mamma åkte till Freeports Iitala-outlet och letade fram några tallrikar till från deras andrahandssortering. Så nu har jag nio tallrikar i min samling. Älskar de här så mycket eftersom de är så stilrena och enkla.
 
Och idag hämtar jag nycklarna!

vårig snabbpasta.

 
Jag älskar snabblagad mat med få ingredienser så den här pastan var perfekt när jag blev attackhungring. För detta behövs:
 
Pasta
Ost (jag hade vanlig hushållsost)
Ärtor
Spenat
 
Koka pasta efter anvisningar men låt den vara lite al dente. Häll av det mesta vattnet men spara lite. Blanda sedan i riven ost så att den smälter. Häv sedan i ärtor och spenat. 
 
 
Jag stekte lite halloumi och åt till.

Smörgåsbaren.

 
 
Hade en så fin kväll i lördags. Det är sällan så många av ens favoritpersoner finns på samma ställe samtidigt. Vi möttes i ett av Göteborgsgathörn och började leta efter en restaurang eftersom vi bara hade flytande planer. Tips: spontanleta inte efter en restaurang i Göteborg en lördagkväll halv nio... Men efter lite letande hamnade vi på Smörgåsbaren och satt länge, drack öl och käkade burgare. Så himla flott kväll.

queen B.

 
Hej söndag! Jag har precis kommit hem från Markus efter ca världens bästa helg. Just nu sitter jag precis som på bilden ovan med mensvärk; tuggar på ginger chews och läser Elle. Btw så pryder Beyonce den här månades omslag så jag kunde inte låta bli att greppa en på pressbyrån fastän plånboken skrek stopp. En vecka kvar till CSN </3 
Hoppas att ni haft en fin helg 

tvärtstopp.

Den här veckan har bestått av nästan enbart stressiga situationer och massor av tårar på 6:ans spårvagn. Detta är verkligen den mest intensiva läsperoden hittills och när en redan spenderar åtta timmar i skolan per dag och måste lägga till ytterligare tid till skolarbete finns det inte så många spännande händelser att dela med sig av. Så jag slätar över det med en lista: 
 

hur ser din skrivbordsbild ut? 
Den ser ni ovan. Vita ballonger rör en viss punkt i mitt hjärta.
 
en bild du tar exakt nu, med photobooth!
 
Pose:ig och fredagstrött
 
det tråkigaste som hänt dig i år.
Det här är nog den mest komplicerade frågan att svara på just nu så jag låter det bara vara.
 
det bästa som hänt i år.
Jag är numera en del av Chalmers film och foto- committé (Cffc) och är megapepp över det. Plus att jag snart får nycklarna till mina egna kvardratmetrar i stan. 
 
tre senaste sms.
"Ok. Ring när du är här" av mamma
Sedan ett megalångt sms från kommunen där de skriver att de numera kommer skicka ut information via sms om aktuella störningar.
"Ole hyvä!" av mormor efter att jag tackat så mycket för en födelsedagspresent.
 
nuvarande beroende:
René Voltaires gingers chew med ingefära och mangosmak och näsdukar.
 
 
ett jobb du aldrig kan ha.
Tror inte att det finns ett jobb jag inte skulle kunna ha. Eventuellt något med trånga utrymmen men jag tror att jag skulle kunna vänja mig med det också.
 
något du inte gillar hos andra.
Folk som bokar upp mig och sedan ändrar sig i sista sekund, om det inte är något akut förstås.
 
en dålig sida med dig själv.
Jag stressar upp mig lätt. Som igår. Och då behöver jag bara få bli omkramad. Mamma ställede upp <3
 
 
en maträtt du är sugen på just nu.
Sådana cravings för zuchhinibiffar nu med tzatziki <3 <3 En kompis skickade en bild på att hon lagat dessa igår och jag kände mest att jag kunde dö av avundsjuka.
 
helgplaner?
Käka burgare och dricka vin med ett helt gäng fina personer och bara släppa skolan för några ynka timmar.
 
Ha en fin fredag fina ni

Johannebergs Glass och Cortegèn.

 
I torsdags träffade jag Markus vid konstmuseet för att se Esko Männikkös Time flies. Den var fin men lite rörig.
 
 
Sen var vi hungriga och lunchade/fikade på Espresso house. Vi delade på deras cream cheese bagle och lite kaffe på det.
 
 
 
På kvällen var vi bjudna på middag hos Markus gammelfaster så vi köpte glass på Johannebergs Glass. Den är så god att jag vet inte vad och det var även middagen vi blev bjudna på. Så flott torsdag.
 
 
På fredag morgon var det Cortegèprogramsläpp och alla byggare fick sina program och rockar. För er som inte är från Göteborg så är Cortegèn i korthet chalmerister som bygger olika vagnar av olika saker och sedan körs de runt nästan hela Göteborg under valborg. Det är megakul! Här finns lite mer information
 
 
Jag smet iväg och köpte lite choklad till mamma som haft en tuff jobbvecka. Hon blev väldigt glad.

zucchinibiffar med tzatziki.

 
Zucchinibiffar 
4 personer
 
  • 2 zucchinis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl riven ost (jag blandade parmesan och vanlig hushållsost)
  • 1 dl mjöl
  • ca ½ dl ströbröd
  • salt och peppar
 
  1. Riv zucchinin och lägg i ett durkslag. Strö över lite salt och låt dra en halvtimme ungefär. Krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Hacka lök och pressa vitlöken och blanda tillsammans med zucchinin och salt och peppar.
  3. Blanda i ägg, ost, mjöl och ströbröd till en formbar smet.
  4. Forma biffar och stek på låg/medelvärme.

    Ät med tzatziki tilsammans med ett gott gäng! 

sunday mood.

 
Efter igår natt var det vansinnigt svårt att komma upp ur sängen. Men jag tänkte att så får det väl vara ibland och efter ett tag gick jag upp och gjorde en mangosmoothie och tog en morgonpromenad. Vädret är helt amazing nu! Resten av dagen sitter jag nog ute med en gosig halsduk och lyssnar på Spotifys spellista Hangover Friendly Singer-Songwriters. Ha en fin söndag hörrni ♥

magasinsgatan.

 
I onsdag flydde jag och Klara den regniga tillvaron i Göteborg och hon bjöd mig på fika inne på da Matteo. Hon vet hur en vinner min eviga vänskap <3 Här satt vi ett tag och sippade på vitt te och åt varsin kardemummabulle och efteråt traskade vi runt i lite olika butiker innan hon skulle packa väskan och sticka till London.  
 
Tack för alla fina grattis ang. lägenheten. Ni är guld ♥

hem.

 
Jag har blivit med lägenhet. Den är inte så stor men det är min. Den ligger på nästnäst högsta våningen och så nära Markus att om vi öppnar våra fönster och sticker ut huvudet skulle vi kunna vinka till varandra. Jag pendlar lite mellan extas och panik men har hittills köpt ett strykjärn och formulerat en orimlig önskelista på vad jag skulle vilja inhandla.
 
Fotografier från min pinterest

cheap thrills.

 
I torsdags gick jag loss inne på Åhlens med två bonuskuponger som jag fått av mamma. Det blev en fladdrig blus och ett par loafers från Vagabond.
 
 
Är så extra glad över dessa eftersom jag provat dem ca en miljon gånger redan men aldrig köpt dem. Älskar att det är typ exakt samma skohistoria som för dessa som jag köpte förra året.
 
Nu ska jag iväg och dricka kaffe med en kompis innan hon sticker till Varberg,
kramar
 

morgonsmoothie.

 
God morgon! Den här morgonen börjar jag med en smoothie, blodapelsin plus kaffe <3 Älskar hela konceptet smoothie för det är bara att köra ner allt mumsigt i en mixer och hälla upp i ett flott glas.
 
Ovan ser ni hallon-blåbär-dadel- och banansmoothie med kokosmjölk toppat med goijibär, kokos och chiafrön.
 
Har ni någon favoritkombo?

första april.

 
Imorse vaknade jag här! Och ni som hängt med ett tag vet att detta är utsikten från min pojkväns lägga. Vi vaknade ganska tidigt men gosade, pratade, slumrade till halv tio ungefär.
 
 
När vi ätit frukost och borstat tänderna tog vi en promenad ner till Hagakyrkan där alla de här krokusarna hade slått ut. Jag fotade som en manisk och var orimligt pepp. 
 
 
Pojkis hade andra prioriteringar tills jag tvingade honom att ta selfies med mig.
 
 
Hälsade på bebisbladen och mötte sedan upp mamma för lite lunch på Le Petit Café i Haga.
 
 
Mmmm <3

Om

Min profilbild