studio, glöggkväll och en viktig önskelista.

 
I lördags hade jag stått upp i åtta timmar, försökt hantera fotokaoset med nyutexaminerade ingenjörer och inte hunnit äta ordentligt. Så när vi riggade ner studion vid sju på kvällen var vi vrålhungriga och fick veta att våra baugetter var borttappade (suck) så vi gick och köpte sushi istället. Efter det skulle vi på glöggkväll med hemgjord glögg och skumtomtar i överflöd samt beerpong klockan mitt i natten. 
 
På söndagsmorgonen tog jag ordentlig sovmorgon och sedan tände jag och mamma det första ljuset vid frukostbordet. Jag vill också passa på att uppmärksamma Göteborgs viktigaste önskelista som är ett arbete som Räddningsmissionen gör för att hjälpa utsatta. Kika jättegärna på den <3
 
 

Lyckliga gatan finns inte mer... Det är inte ditt fel. Det är mitt.

 
Jag har börjat läsa en bok; Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes. Jag har bara läst några få kapitel men är redan helt uppslukad.
 
Kort handlar den om Jennifer Sterling (Stirling) som under 60-talet vaknar upp efter en bilolycka. Hon minns ingenting av sitt liv och försöker lägga ihop sitt livpussel tillsammans med en oförstående make och omgivning. En dag hittar hon ett passionerat kärleksbrev adresserat till henne som är undertecknat B. Parallellt berättas historien om  journalisten Ellie som 2003 hittar samma brev och blir besatt av historien.

lista.

Bäst i veckan hittills
Att jag har saker under kontroll för första gången sedan november började.
 
Sämst i veckan hittills
Så. Himla. Mycket. Regn.
 
 
Det klär jag mig i
Stora halsdukar och kappan jag ärvt av mamma.
 
Till helgen ser jag framemot
Jag ska fota en examenscermoni hela lördagen (pepp!) och sen är det glöggkväll. Plus att på söndag är det första advent och jag ska jag ha gosfika med Julia <3
 
I lurarna hör jag
Min spellista med jul och vintermusik.
 
 
Det dricker jag
Massor av kaffe från Bulten.
 
Och mest av allt önskar jag detta
Att alla ska få en stor varm kram och en lussekatt med saffran, för det behövs faktsikt lite extra kärlek i den här världen.
 
foto: Instagram; @sandra_leone

frosted cranberry.

 
Idag var det hela elva grader minus när jag steg upp i morse för att huttrande ta mig till ännu en skoldag; åtta till sju. Så jag är glad att jag, i lördags, unnande mig en handkräm för att kunna smörja in mina frostbitna händer. Tycker så mycket om den för den gör händerna gosigt mjuka och doftar tranbär.
 
Även om det är fruktansvärt att stå och frysa och känna hur det sticker i näsborrarna när en andas in vinterluften är jag ändå glad att det har blivit kallt. För det känns som om min hjärna preseterar bättre i minusgrader och som om mina tankar är klarare. 
Godnatt
 

lördag och julhandel.

 
Igår var jag, och nästan hela Göteborg, och julhandlade. Först skulle jag förbi Inex och stannade där i säkert en timme och klämde på allt. Älskar Inex så mycket! Men tillslut kom jag iallafall ut med vad jag skulle.
 
 
Jag lyckades ordna alla julklappar (hur ens?) och tog sedan vagnen till Haga, för där är det julmarknad varje lördag och söndag fram till fjärde advent, tror jag bestämt. Tips! 
 
 
Sedan hittade jag ett lite lugnare ställe; skrev och skissade ner några tankar till ett grupp-design-projekt samt snyltade på påtår i någon timme. På kvällen lagade jag och Julia kikärtsgryta och tittade på Love actually.

om 100% medmänsklighet.

 
God morgon på er! Hoppas att ni har en gosig helg framför er. Min börjar som ovan med grapefrukt och en julig nötboll á la detta recept. Jag läste förresten GPs artikel om de hatiska kommentarerna kring att Gina Dirawi är årets julvärd. Jag blir så provocerad att jag får p.a.n.i.k! Näe hörrni kom ihåg att julen ska handla om 100% kärlek och medmänsklighet och inte vad vi har på julbordet. Ni kan läsa artikeln själva här.
 
Snart ska jag ta en morgonpromenad med Julia i frosten.
 
 
 
 

då allt känns bättre.

 
Jag har en ny halsduk. Och nya örhängen. Halsduken virar jag tätt om halsen när jag huttrande väntar på vagnen på morgonen. I skolan snyter jag näsan en miljard gånger och köper nästan lika många koppar te från Bulten, där de också spelar jazz och har väldens godaste paninis. Jag är så stressad att jag ibland får ont i kroppen men jag har börjat smyglyssna på julmusik på vägen hem. Då känns allt mycket bättre. 

pasta och vitt vin.

Hej på er! Det är jättekul att se att så många kikar in här varje dag trots en sporadisk uppdatering. Lämna jätte-, jättegärna en kommentar eller två så jag får veta vad ni tycker om innehållet här.
 
 
Igår var det lördag och jag och Markus var ute på en minishoppingrunda för att mina favoritbyxor gått sönder </3 sedan skulle vi fika vilket är ca omöjligt i Göteborg en lördag klockan två. Tillslut så var det några vänliga själar som vinkade oss till deras bord när de skulle gå. Så himla fint, om ni läser detta; Ni äger <3. Efter ett tag kom Julia också, som skrivit Cambridge-prov hela morgonen. 
 
 
Efter ett tag tog vi 6:an över bron för att träffa Karl och hans toyota från 93 vid Coop. 
 
 
Sedan spenderade vi resten av lördagen med att dricka vin och äta pasta med tomatsås och vara världens bästa gäng. Samtidigt går det inte att blunda för allt hat som finns i världen. Jag tänker på det som hände i Paris och känner hur hjärtat bara går sönder för alla människor som är drabbade.
 
Idag ska jag mest få ordning på allt inför skolan imorgon. Vi börjar med en photoshopkurs på tisdag; alltså peppen på det!

avslutade projekt och chokladpaus.

 
Hej, hoppas att ni mår bra. Idag har varit en dag utan några som helst pauser och jag har kört på åtta till sex och sedan kommit hem och gjort matlådor men nu är iallafall ett projekt redovisat och avslutat. Så ikväll andas jag ut, mumsar på de två chokladbitarna som finns kvar från helgen och tänder ljus i fönstret. 
 
Hann se ett par minuter Go' kväll där de hade tema restfest! Mycket bra grej, se den om ni har tid.

fotojobb och fikasöndag.

 
Någon gång klockan noll-fyra var vi klara med redigeringen av bilderna (här  och här är de) och jag stapplade hem till min pojkväns krispiga lakan och ca två timmar efter det kom han hem och lindade sina armar omkring mig. Ett par timmar senare vaknade vi till den första soliga novemberdagen.
 
 
Efter en pmsig gråtattack från min sida gjorde vi frukost och dansade tryckare på hans köksgolv till någon spotifylista medan tevattnet kokade upp.
 
 
Resten av dagen spenderade jag på da Matteo med Klara. Det borde verkligen fikas mer på söndagar. Vi åt varsin kardemummabulle och drack två koppar kaffe. Sedan vadrade vi runt staden på halsduksjakt. Mycket gosig dag! 
 

igår/idag/ikväll.

 
Hej kompisar!  Igår hade jag, pojkis och min bästa Julia en välbehövlig myskväll med pepparkakor, ädelost, massor av choklad och kladdkaka framför idol. Gos! Idag har jag vaknat långsamt med Markus och vi har ätit lördagsfrukost och gått en promenad. Ikväll ska vi båda jobba på Chalmers Haloweenkalas. Jag ska fota och han ska stå, utklädd till vampyr och servera wiskey. Kommer nog bli himla fint.
Hoppas att ni har en fin helg framför er <3456789 
 
Kan ni inte berätta om något fint som hänt eller om något ni vill läsa om här? 
 

mellanmålsmuffins med chiafrön och banan.

 
Eftersom jag slutar klockan sju på torsdagar så kände jag att jag nog kommer behöva lite energipåfyllning på eftermiddagen. Så i söndags rörde jag ihop dessa mellanmålsmuffins så att magen inte ska behöva kurra de sista lektionerna.
 
Mellanmålsmuffins
(ca 10 muffins)
 
4 ägg
2 bananer
1 1/2 dl rapsolja
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1/2 dl rågflingor
2 msk solroskärnor
2 msk chiafrön
1 tsk honung
1 tsk bikarbonat
1 krm kardemumma
En nypa salt
 
Ev. pumpakärnor att toppa med.
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och bananer till en slät smet och tillsätt sedan rapsoljan och honungen. Blanda de torra ingredienserna och häll ner tillsammans med resten av smeten. Klicka ut i muffinsformar, toppa med pumpakärnor och grädda i ca 15 min.
 
 

tisdagslänkar.

1, 2, 3
 
Har verkligen gått och blivit besatt av inredning och älskar att hänga på pinterest och glömma av tiden. Hoppas att ni har det fint så här när hela måndagen gått. Här är några fler tisdagslänkar:
 
"You are Beyonce -Thank you"

The 41 Most Unexpected Cat Jumps Of All Time

Majestic Corgies

 


blood and gold.

 
God morgon! Hur mår ni? Själv vaknade jag nyss till den gråa novembermorgonen utanför och hade noll motovation till att gnugga gårdagens smink ur ögonen och kliva upp. Men tillslut så klev jag upp och gjorde en ganska oinspirerande frukost. Jag vet inte vad det är med november som suger ut så mycket kraft ur mig eller så är det bara tröttheten av den senaste veckans plugg. Men sista veckan i oktober bjöd på ganska mycket guldkanter; som mys lunch med pojken och hans gammelfaser, finfrulle på Evas med ett saknat häng, lövkastning och landskap som gör en andlös. 
Puss på er och hoppas att ni får en megabra söndag <3
 
Foto instagram: sandra_leone
 

Om

Min profilbild