fragment.

 
Jag har fått ett par nya fräknar kring näsan som jag vill visa dig.
 
 
På vägen trampade jag på nylagd asfalt. Skon sjönk ner en bit och steget kommer vara kvar. Förevigt.
 
 
Jag skrev en tenta men kunde inget. När jag vaknade från mardrömmen var känslan kvar och jag satte mig i sängen och grät. Klockan var halv fyra på morgonen men det var ljust som på dagen. 

18 kvm.

 
I dagarna flyttade min pojkvän till 18 kvadrat med denna utsikt. Dör av utsiktsavundsjuka. 
 
 
Igår var jag bjuden på inflyttningsmiddag och vi lagade kräftpasta (som också var det vi också lagade första gången vi var tillsammans bara han och jag <3)
 
 
Det består av: matlagningsgrädde+ lite rökt skinka+ kräftskjärtar+ fiskbuljong (eller kräftspadet om fiskbuljongen glöms kvar i affären) + salt och peppar+ spenatfärskpasta. 
 
 
Sen gick vi en promenad. Det är så grönt runt omkring att en knappt fattar att en är i stan.
 
 
Sedan drack vi te och lyssnade på Jonas Gardells sommarprat i hans säng, hånglade en del och somnade ganska bums.  
 

när det regnar.

 
Det regnar en hel del. Det regnar ofta så jag har funderat på ställen där en kan ta skydd tillsammans med dem ni älskar när det brister ut i skyfall:
 
:I en busskur.
:På ett tåg påväg mot en spännande plats.
:Under ett stort flerfärgat paraply... 
:... eller en gul regnkappa.
:I växthuset.
:Under en enorm ek med tät bladkrona
: Inomhus med två koppar varmt ingefärsvatten
 
eller skit i allt och spring ut och gör en regndans.
 

granola.

Nu har jag börjat jobba men när jag hade ett par lediga veckor i början av sommaren pysslade jag ihop en granola.
 
 
3 dl Rågflingor
2 dl Havregryn
3 dl Blandade nötter ( jag hade 2 dl hasselnötter och 1 dl mandel)
1,5- 2 dl Kokosflingor ( jag är hällde ner det sista som fanns i påsen så jag är inte helt säker på måttet)
½ dl Solroskärnor
½ dl Linfrön
1 dl Pumpakärnor
 
1,5 dl Äppeljuice
½ dl Honung
Kanel och kardemumma
 
Torkade tranbär
 
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna grovt och blanda tillsammans med rågflingor, havregryn, kokos, solroskärnor, linfrön och pumpakärnorna. Blanda äppeljuice, honung samt kardemumma och kanel tillsammans och rör ner i nöt- och grynblandningen. Rör tills det blir lite klibbigt om det behövs så tillsätt mer vätska. Häll upp blandningen på en plåt och ställ i ugnen i 20-25 min. Kom ihåg att öppna och röra om ibland så att inget bränns. När det svalnat; häll på tranbär.
 
 
 
 

där tystnaden slutar bryts magin.

 
Nu har jag precis kommit hem efter en del pusslande med kollektivtrafiken. Midsommar. Så himla fint var det. Vi hade ett jätteknytis och blandade några klassiker som potatissallad och låtsassill tillsammans med indisk curry och sen en världsgod rabarber- och jordgubbspaj på det. Sedan spelade vi kubb och mitt lag utklassade det andra vilket tyvärr ledde till att pojken pusstrejkade i ca en kvart så jag fick leva på segerns sötma så länge och ge mina lagkamrater high fives. Sedan under en kvällspromenad lyckades jag knäppa en bild, i bara farten, som skulle passa på vilket skivomslag som helst. Vid två eller halv tre gick vi och la oss och vaknade till en lyxig post midsommarfrukost. 
 
instagram: sandra_leone

pannkaksfrulle bland humlesurr.

 
En morgon steg vi, han och jag, upp tidigt och gjorde pannkaksfrukost. Jag använde detta recept som är mina bästa pannkakor. 
 
 
Vi smög ut på mammas verandan, för det kändes som om vi skulle väcka hela världen. 
 
 
Här äter jag pannkakor med jordgubbar, honung och chokladmynta bland fågelkvitter, humlesurr och pussar i nacken. Hur flott?
 
 
Skulle gärna stannat där hela morgonen...

nouri ja kaunis.

Hej kompisar!. Jag är hemma från jobbet i regnoväder och just nu sitter jag med en kopp chaité och mjukisbrallor och känner mig lite såhär.
 
 
I lördags styrde jag och Klara våra steg till konstmuséet. 
 
 
Jag hade nämligen sett fram emot att uppleva Hanna-Leena Heiskas utställning. Tips!
 
 
Men det fanns mycket annat fint att titta på också.
 
 
Sedan blev vi hungriga så vi promenerade ner till Fröken Olsson på Klaras rekomendation.
 
 
Där åt vi varsin väldigt knaprig men inte mindre god för det linslasagne med spenat och drack en sammetlen cappuccinon på det.
 
 
De hade också världens mysigaste uteservering. Alltså tänk att sitta här en sen sommarkväll med ljusslingor upphängda, ett glas vin och de bästa personerna en kan tänka sig.
 

❀ s o m m a r ❀

En ihopsatt lista från Sandra och Elsa.
 
Mina planer för sommaren:
Åka till Finland med pojken, vandra med mamma och åka till New York (gaaah) plus lite jobb. Jag vill också hinna med långa frukostar, promenader och att fotografera.
 
 
 
Bästa sommarstället:
På sommarstugan, i Markus famn eller vid frukostbordet.
 
Här badar jag helst:
Någonstans där jag möter mjuk sand när foten snuddar vid botten. 
 
Vad ser du mest framemot?:
Stressfria morgnar och vara vaken sena kvällar vid solnedgången, grillning och bara kunna promenera rakt ut genom ytterdörren utan strumpor eller skor.
 
 
 
Vad kommer du köpa inför sommaren?:
En vandringsmundering och nya solglasögon. Sen hoppas jag att jag vill unna mig något för pengarna jag fick i 20-årspresent eller så sparar jag dem till en resa.
 
Det här lyssnar jag på inför sommaren:
Vågor mot ett båtskrov, Markus hjärtslag och sommar i P1.
 
Hur kommer du att göra dig illa?:
Jag kommer ha kliande myggbett, skrapsår och blåmärken över hela benen. Sen kommer jag definitivt slå i tårna överallt på segelbåten.
 
 
 
Vad ororar du dig för?:
Ekonomin och rastlösheten. 
 
Hur kommer du minnas sommaren i september?:
Förhoppningsvis som ett äventyr och en spark där bak. Jag tycker att jag blivit lite för bekväm på sista tiden. 
 
Favoritsommardoft:
Akvarellfärg, pioner och Cleans Warm Cotton.
 
Den ultimata sommardagen:
Vakna innan Markus och bara ligga och lyssna till hans andetag tills jag inte kan hålla mig längre utan måste pussa honom. Då kommer han vakna och vi går upp och äter frukost utomhus med massor av jordgubbar, hallon och nektariner och helst spenatplättar också. Innan någon annan vaknat. Sedan vill jag hänga med massa kompisar, bada, grilla och hångla tills solen gryr nästa dag.
 
 

lördagsmorgon.

 
Hej kompisar! Hoppas att solen lyser på er. Jag ska snart iväg till stan för att träffa Klara men innan dess tänkte jag sörpla isté gjort på Earl Grey, äppeljuice och honung. Ha det fint ♥

frukostfrallor.

 
Här kommer ett recept på frukostfrallor som är perfekta för en lång söndagfrukost. Dessa bjöd jag mor på på hennes dag <3 Receptet kommer ursprungligen ifrån den här boken
 
Till sex stora frallor
 
Dag ett; tidig kväll:
50g (½ dl) Vetesurdegsgrund
250g (2 ½ dl) Vatten
3g Jäst
350g (6 dl) Vetemjöl special
7g (1 tsk) Salt
10g (1 msk) Hela linfrön
20g (2 msk) Solroskärnor
 
Rör ihop alla ingredienser förutom salt för hand i en bunke. Låt vila i 30 min, tillsätt salt och blanda i någon minut. Täck med plast (eller en handduk) och låt jäsa i 1- 1 ½ timme. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i sex bitar. Runddriv bullarna och lägg dem på ett bakplåtspapper på en bricka i kylskåpet.
 
Dag två; morgon:
 
Sätt ugnen på 275 grader och lägg en oöm plåt på nedersta hyllan. Pensla frallorna med lite vatten och strö på solroskärnor och linfrön. Sätt in bröden i ugnen och lägg några isbitar på nedersta plåten. Sänk värmen till 250 grader och grädda i 15- 20 min.
 
 
Nom nom nom <3

plantera och att växa.

 
Jag har inte fatta hur det här skolåret slagit på mig. Jag har jag malt mig igenom varje tenta och frenetiskt tuggat på pennan när något varit extra svårt, jag har gråtit mig till sömns och gråtit mig till vakenhet. Det är svårt att hantera sommarlovet efter att ha haft hela året fyllt med plugg och måsten. Att aldrig ha kunnat vila för att en alltid kan prestera lite till. Och lite till. Och lite till... Jag tänkte att sommaren skulle bli min frihet men känslorna blev fel och jag känner inte för sommaren som jag trodde att jag skulle, och står därför lika handfallen ändå. Det blev sådär det inte skulle bli. Så jag klappar mig på axel och tröstar "Det är okej att det känns såhär, det är okej att det blev fel". Jag säger sådär som jag så många gånger borde sagt till mig själv under året.
I sommar ska jag plantera om så att jag kan blomma till hösten. 

kärleken skonar ingen.

 
Igår tog min pojkväns syster studenten och de kom i land vid operan till tonerna av Håkan Hellström iklädda sjömansskjortor. Så himla fina var de! Jag hade inte lyssnat på mor min så jag brände mig på båda axlarna, vilket egentligen är rätt åt mig för jag vet ju att en alltid ska lyssna på sin mamma. När kvällen skymde och vi var proppmätta på mozzarellasallad och olika sorters kakor vände sig deras dementa mormor till mig och sa "Ja, men dig har jag träffat förut, du är ju Markus flickvän.". Jag höll på att brista i gråt där och då, det var så himla fint.
 
I morse satt vi på balkongen och åt frukost tillsammans i tystnaden. Jag hade hans kofta på mig och hans arm omkring mig. Sagolikt ♥
 
instagram: sandra_leone

sommarlistan.

Dricka isté. Hemgjort och från Beijing8
Åka till New York (!)
Göra massor av goda pastasåser
Åka till Finlad med pojken och få visa honom det där magiska stället där jag spenderat alla mina somrar <3
Ha åtminståne en muséedag
 
1, 2
 
 
Måla naglarna i glada färger
Läsa lånade biblioteksböcker vid kanalen
Yoga utomhus
Dansa i underkläder
Trassla in blommor i hans skägg
 
3, 4
 
Bli gosigt brun
Andas ordentilgt
Åka på en vandringsresa
Äta oatlys vaniljglass
Ha bara ben solblekt hår och sand mellan tårna
 
5, 6
 
 
Vad vill ni göra i sommar?

ett tomt rum.

 
Idag skulle jag vara lite tidseffektiv så jag var suuupertidigt på gymmet och redo att svettas ihjäl men det hjälpte inte mycket för gymmet öppnade ju inte tidigare för det... Vädret har varit helt galet underbart idag så jag var på promenad och carpade lite och när jag kom hem somande jag nästan. Jag måste ha en enorm sömnskuld efter det här året. Ikväll ska jag bunta upp kuddar och täcken, dricka te och läsa någon av böckerna som trillade ner i brevlådan igår. Fint. Kram påm er.

3 x juni.

Tyckte att Amanda hade gjort en så fin grej när hon klippt ihop tre år av juni så jag tänkte att vi skulle kika tillbaka lite i mitt arkiv också:
 
2012
 
 
Sandra  17 år var även då frukostfantast.
 
 
Här firar jag mitt första sommarlov från gymnasiet med en liten spontandans. Minns att jag var så himla förvirrad i min klädstil under den här tiden. Jag ville liksom inte sticka ut för mycket i skolan så sommaren var en sån befrielse då det inte spelade någon roll vad jag klädde mig i.
 
 
Och jag hade väl precis upptäckt alla effekter i Photoshop...
 
2013
 
 
Efter en månads bloggpaus hade jag massa att skriva om i juni 2013 så det kändes som om det bara vällde ut tankar här då.
 
 
Mina sommardagar spenderade jag iklädd den här puderrosa drömmen och åt dyr frukt från ica i sängen.
 
 
Jag tror inte att jag någonsin haft en så bra boksommar som den 2013. Jag läste blandannat Bonjour Tristesse, Breakfast at Tiffany´s och Vi är inte såna som i slutet får varann.
 
2014
 
 
Studenten för fasen! Fy har aldrig varit så fullkomligt euforisk, ansvarslös och befriad som den här dagen. På fredag är det min pojkväns syster som står på tur och jag är så peppad bara för att jag vet hur tokglada de kommer känna sig plus att det verkar som om det inte ska regna (tack Gbg <3)
 
 
Jag hängde en del i palmhuset under juni 2014, för det är verkligen en av de bästa platserna på sommaren.
 
 
Och jag spenderade många kvällar med detta rufset bredvid mig. 
 
Det var det! Ta hand om er.
 

bananglass med nötsmör.

 
Vi klarade det! Vårvintern är slut och juni är här. Jag har mest legat hemma med en mensvärk från demonernas avgrund och fått mitt sista tentaresultat inrapporterat (som jag är så freaking fantastiskt nöjd med). Så idag börjar sommaren på riktigt! Alla de här sakerna calls for bananglass. Då behöver du:
 
Fyra portioner:
Fyra mogna bananer
Ett par matskedar nötsmör (ex. jordnötssmör/mandelsmör/cashewsmör)
 
Skiva bananerna och frys in dem tills de får konsistensen av frysta hallon. Mixa tillsammans med nötsmöret. Ät ♥
 
 

Om

Min profilbild