granit.

 
För ett tag sedan köpte jag ett efterlängtat tvålfat eftersom jag haft en tvål som doftar så himmelens gott gömd i en låda alldeles för länge. Så nu har den äntligen kommit fram. Fatet är från granit som har de bästa inredningsgrejorna jag vet och fick jag drömma skulle allt i min framtida egna lägenhet bestå av saker därifrån. 
 
Nu ska jag packa det sista för imorgon åker jag ner till Varberg för att fira en nybliven 20-åring.
Ha det fint!

vad som händer just nu.

Hej på er mina fina. Jag tycker att ni kastats omkring i återblickar en del här i bloggen så nu kommer ett inlägg i realtid. 
 
 
Idag börjar jag min dag i stickad tröja och väldigt otvättat hår eftersom jag igår kväll kom hem från mina morbröders (egentligen min morbror och hans man) megaidylliska torp. Där har jag hjälpt till att ta ner en häck och bastat, badat och ätit grillad korv mitt i natten.
 
 
Idag äter jag detta till frukost och helt ärligt kan inte sättet jag konsumerar nektariner vara nyttigt men alltså de är ju så himla goda! 

min hummus.

 
Hummus är min bästa grej. Det passar som tillbehör till mat, i en wrap eller på mackan. Det finns otaliga varianter på detta med jag brukar ofta köra på denna och sedan höfta lite med måtten:
 
Hummus
 
ca 3 dl Kikärtor
Olivolja
Pressad citronsaft
Persilja (helst färsk)
1 krm Cayenne
1 ½ tsk Spiskummin
1 tsk Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
 
Mixa kikärtorna och tillsätt sedan olivolja tills önskad konsistens är nådd. Blanda i resten av ingredienserna. Måtten ovan är ungefärliga och det bästa, enligt mig, är att smaka sig fram. 

aldrig för sent för edelweiss.

 
Igår natt kom mamma och jag hem ifrån vår vandringsresa i Val Garden. Jag var alldeles utmattad och kan fortfarande inte förstå att inget varit sent i våran buss-flyg-tåg-buss-hemresa. 
 
I bergen fick jag massor av tid att tänka och jag är fylld av inspiration för hösten och framtiden. Jag har andats alpluft, sett massor av edelweiss och fått pressa min fysik till det yttersta och jag förstår verkligen dem som säger; Du är inte så stark som du tror. Du är mycket starkare.

coins in a fountain.

 
En sommarstugemorgon bestämde vi oss för att åka på utflykt och då måste en ladda upp med brakfrukost!
 
 
Jag, pappa och pojken min skumpade iväg över vattnet. Alltså motorbåt är egentligen inte min kopp te.
 
 
Vi skulle iallafall till min favoritplats på jorden med alla röda pittoreska stugor och varma klippor.
 
 
Vi blev bjudna på kaffe, fick basta i en vedeldad bastu, badade (nästan) och fick gravad lax till middag. 
 
 
När vi skumpat hem igen blandade vi GT´s och kände oss lite vindslitna <3

Sen tar vi berlin.

 
Om ni bara ska läsa en bok i sommar, i livet, så välj denna.

du som håller mig i handen.

 
Det är knappt så att jag hinner packa ur resväskan innan det är dags för ett nytt äventyr.

spring inte tillbaka till det som krossade dig.

 
Det har varit ganska struligt i tankebanken men idag tar jag iallafall Markus i handen och vi åker till Finland, till pappa, till sommarstugan och jag hoppas verkligen att jag slutar hitta problem i precis allting och kan njuta av att livet är ganska bekymmerslöst för tillfället. 
 
Ta hand om er och vill ni hänga på så finns jag på instagram som sandra_leone 


ps. Grattis på födesedagen Julia <3 hoppas att du har det bäst på andra sidan atlanten

everyone must breathe until their dying breath.

www [nej, alltså. Vem skriver ens www längre? Okej, punkt] antagn...
 
 
Idag kom antagningsbeskedet om vad hösten kommer innebära för mig och som fått min mage att slå volter hela dagen. Det gör ont att veta men lika ont att undra har jag tänkt hela dagen men kort sagt; det blev precis som jag ville. Jag var lite paralyserad där framför datorn och var tvungen att faktiskt, sådär filmiskt, nypa mig i armen och så tänkte jag mest "Oj." Det var det enda som rymdes. Gråtåret är slut. Jag har varit så rädd för att prata om vad jag velat läsa efter det tekniska basåret, jag har varit rädd för skriva om det här till er, till och med tänka det för att jag varit så galet rädd för att misslyckas. 
 
Jag ska plugga Teknisk design, civilingejör på Chalmers. Jag har drömt om det, gråtit över det och bannat mig själv för att ha varit ett poäng från högsta betyg på en fysiktenta. Sådan som jag varit i år vill jag aldrig bli igen. Jag hoppas att detta ska bli allt jag drömt om, eller i alla fall det mesta, jag ska unna mig själv att göra mitt bästa och jobba på att inte pressa sönder mig och lära mig ducka för betygshetsen. Hösten är säkrad, imorgon är det min sista jobbdag, nu ska jag ha sommar.

GRL PWR.

1, 2, 3
 
I veckan har jag lyssnat på fyra sommarprat under tiden jag jobat; Nina Hemmingssons, Kakans, Clara Henrys och Lisa Marklunds. Alla har berört feminismen och kvinnokampen på olika sätt och berättat hur de blivit bemötta med hot om våldtäkt, mord och andra helt fruktansvärda saker. Det värsta med detta är att det enda de gjort är att öppna munnen och tala om deras åsikt, något som hälften av jordens befolkning gör dagligen utan problem eller hot som följd. 
 
När Nina Hemmingsson berättade om hur hennes bröst blivit inspekterade av killarna i klassen i tonåren ville jag kräkas ner i blommorna som jag i och för sig redan höll på att sprida ut hönsbajs över (aka gödsel). Eller när Kakan berättade hur hon fått hot om hur män vill vådta henne och lämna henne död och blodig på den kalla marken behövde jag släppa alla spadar och verktyg jag höll i för att inte kasta iväg dem och skrika av vanmakt. Jag förstår att det finns de som säger att de hatar män. Jag fattar verkligen det och det gör så vansinnigt ont men samtidigt har dessa kvinnor lärt mig att det inte spelar någon roll vad jag gör eller hur jag ser ut eftersom jag ändå kommer bli bedömd med granskad av människor så jag, vi, kan lika gärna göra vad fan vi vill.

ni.

 
Den här helgen drog jag i nödbromsen och stannade av helt. Det finns ett litet tryck över mitt bröst som jag inte riktigt kan förstå. Jag har funderat på detta samtidigt som jag suttit timmar ute på altanen med mamma, sörplat på friska mojitos, ätit hummus och läst ut en bok. På söndagen kom Markus; vi gick ner och badade och jag tryckte näsan mot hans blöta nacke och andades flera gånger. Jag vet inte riktigt vad det är som skaver men det var sannerligen lättare att andas idag. 
 
När jag slog upp datorn idag så möttes jag av en himla massa kramgoa kommentarer från er. Jag måste bara säga att bättre läsare än er får en leta efter. Ni är så peppiga, snälla och mysiga. Jag vill bara krama er hela bunten. 
Kärlek

söndagsdejt.

 
I söndags var det dejtsöndag. Jag var extra glad för jag har verkligen längtat efter en heldag för bara han och jag plus att det är så fint att få göra något festligt en helt vanlig söndag. Vi åkte vi till stadsmuséet där en kunde se en pytteliten modell av Gbg och massor om medeltiden och 1700-talskläder.
 
 
 Sedan kurrade det i magen och vi åt varsin smörgås och delade på en toscakaka på Brogyllen. Detta är nog mitt bästa café numera.
 
 
När vi laddat upp promenerade vi till Röhsska där de hade en utställning om Kraftwerk och Ung svensk form. Så himla bra båda två. Se dem om ni har möjlighet.
 
 
Vid ca klockan halv tre promenerade vi hem till honom och klädde oss flott. 
 
 
När vi var klara med det begav vi oss mot skanstorget och fjantade oss i Hagaparken, pussades under en stor bok när det började regna och sedan åt vi indiskt och jag kan inte säga mycket mer än HERREGUD vad gott det var!!!
 

sushi, solsken och en saknad vän.

 
Igår cyklade jag blixtsnabbt hem från jobbet för att hinna med bussen in till stan. Där träffade jag ett saknat häng och vi satt vid feskekôrkan och pratade om ditten, datten, käkade sushi och hade det gosigt i solen. Lite senare hamnade vi på en uteservering i trädgårdsföreningen och beställde in en kopp kaffe och en kopp te (jordgubb champagne, flott va?) samt en liten låda med jordgubbar. Därifrån lät vi eftermiddagen lida lång, jag älskar hur en människa kan kännas som ett miljöombyte. 
 
instagram: @sandra_leone

Om

Min profilbild