årets sista natt.

 
Gott nytt år kompisar! Jag har peppat upp mig för 2016 ordenligt, köpt bubbel och ansiktsglitter för att kunna göra glitterskägg på Markus, får se hur det går. Snart (eller snart och snart...) ska jag iväg för att titta på GPs fyverkerier och sedan laga finmiddag med personerna en helst firar in det nya året med.
Om ni vill ha lite tips på hur en förbereder sig för The end (of the year) så läs detta!
 
Kramar och hoppas att ni får ett fantastiskt nytt år! 
 

2015

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Massor! Började yoga, började gilla träning, vandrade i Val Gardena och åkte till New York.
 
Vilka länder besökte du?
Italien, Finland och Amerikatt.
 
 
Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Träffa mina bästisar som bor lite längre bort plus gosekusinerna i Stockholm.
 
Vilket datum 2015 kommer du alltid att minnas?
09-07-2015
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Fika, ingen tvekan...
 
Vilka topp tre låtar kommer alltid påminna dig om 2015?
Snow- Frida Sundemo
Believe- Mumford& sons
Off to the races- Lana del Rey
 
 
Var du gladare eller ledsnare än tidigare år?
Jättesvårt. 2015 har varit så himla omvälvande.
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Tagit vara på dagarna mer och inte prioriterat plugg framför allt annat.
 
Blev du kär i år?
Kär i Markus since 2013 <3
 
 
Bästa boken du läste i år?
Sen tar vi berlin- Moa Lina Corall
 
Bästa filmen?
The imitation game. Punkt! Alltså se den!
 
Den maträtt du åt oftast 2015?
Måste vara något frukostaktigt. Hoppas att det är bovetepannakor.
 
 
Något du önskade och fick?
Kom in på min utbilning! Yessss!
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Tentapluggade... Men sen blev det galet flott då Markus bjöd på fika och sedan bjöd mamma mig och honom på bio och sen middag på Tre Indier. Ska göra detta till tradition tror jag.
 
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Att SD skulle insett deras rasistiska bana, säga förlåt och sedan upphöra. Och att alla nyanlända skulle få någonstan att bo och så mycket lussekatter de orkar äta.
 
Vad fick dig att må bra?
Yoga, träning och alla nya och gamla gosiga personer i mitt liv <3

Vilken är din största framgång 2015?
Att jag vågade så himla mycket och att jag klarade så himla mycket.
 

christmas lights.

(några bilder från min och pappas julafton)
 
Igår kom jag hem från pappa och idag vaknade jag utav iskristaller på fönstret. Snön har kommit hit också! Tyvärr är det lite slaskigt men det är fint att titta på från köksfönstret med en kopp te i handen. 
 
Jag känner fortfarande massor av julstämning, vilket är fint, och idag ska jag äta julmiddag hos Markus farmor och farfar. Hoppas att ni också har pepparkakor kvar och får en gosig dag!

26 december.

 
Hej fina ni! Julhelgen har verkligen varit som mjuk lussekattsdeg för själen. Jag har promenerat i snön med julmusik i öronen och andats in minusgraderna, det var seröst det bästa på länge <3 Plus att det var både snö och solsken på julafton <3 <3 Annars så har jag läst prassliga magasin och druckit kaffe i tre timmar med fina släktingar. Känner att jag ätit mycket salt mat de här dagarna för jag dricker ca tre liter vatten varje dag, men det är väl så det ska vara.
 
Hoppas att ni hade det fint!
 
 

god jul.

 

when winter came.

 
Här satt jag, hos pappa, i morse och pluggade lite matte.
 
 
Under natten hade det lagt sig ett vitt vintrigt täcke här. Det känns som om detta är julmiraklet.
 
 
Så jag gick en promenad förbi en liten lada där en kunde köpa julgranar. 
 
 
Så drömmigt här uppe <3
 
 
Efter lite letande och rosiga kinder hittade jag ett café som serverade varm choklad. Nom.
Imorgon är det julafton!!!

några minuter innan avgång.

 
Förutom matteplugg så har jag spenderat min gårdag så här; med nötbollar och Jul med Ernst. Nötbollarna gjorde jag enkelt genom att mixa dadlar, mandel och pepparkakor och sedan rulla dem i kokos. Tror att de kommer bli bra färkost när jag snart sätter mig på planet till pappa.
Kramar <3

men med skägg och katter.

 
Mmmm <3 hoppas att ni har en bra måndag.

mini-jul.

 
God morgon! Jag har precis ätit en stor frukost bestående av mest julmat som blivit kvar efter min och mammas minijulafton igår. Jag åker till Finland och pappa över jul så vi passade liksom på.
 
Idag ska jag koka kola och lyssna på julmusik hela dagen, som sig bör.

urdruckna koppar.

 
Vi sitter i studiehallen med varsin urdrucken kopp kaffe framför oss. Du lutar dig emot mig och kupar handen om min haka och kind; säger att du måste gå. Du kysser mig och håller kvar länge. Jag vet att jag måste släppa taget om dig annars kommer jag aldrig kunna låta dig gå. Värmen från dig letar sig igenom hela mig och jag vet inte om vi stått där i sekunder eller minuter. Har vi hela studiehallen stirrande på oss som undrar om våra läppar helt enkelt vuxit fast i varandra? Tillslut måste jag putta iväg dig fastän jag skulle vilja stå där hela dagen, natten och resten av livet med dina läppar mot mina och dina händer om mig. Du ser inte förvånad ut över att ha blivit bortknuffad. Du ler för du tänker samma sak. 

nyfrost.

 
När väckarklockan ringde klockan halv sex i morse var jag så lättad över att äntligen få gå upp ur sängen efter ett natt med bara mardrömmar. Men det var fint att få äta en god frukost och sedan halka iväg till bussen i nyfrosten med musikhjälpen i öronen. 
 
Just nu sitter jag i skolan och pluggpausar en stund innan jag ska på möte.
Ta hand om er <3
 
instagram: @sandra_leone

lördag i dagsljus.

 
Den här lördagen sov jag genom hela natten och vaknade vid åtta. Det var otroligt välbehövligt efter den här skolveckan. Efter ett yogapass så fyllde jag på med lite energi för att sedan baka lussekatter.
 
 
Bästa med att baka egna lussekatter är ju att en får proppa i hur mycket russin en vill!
 
 
Mitt bästa trick för icke-torra saffransbullar är att låta degen och sedan bullarna jäsa under plasfolie och en bakduk. Prova också att ha vaniljkesella i dem. Nom <3
 
 
Mellan jäsning och ugnstid passade jag på att slå in lite paket.
 
 
Nu sitter jag prick här, fast bullen är uppäten, och snart ska jag iväg på julkonsert i kyrkan. Hoppas att ni får en fortsatt fin lördag <3

fredagsmorgon.

 
Idag har jag tagit sovmorgon. Vilket jag tyckte att jag är värd efter att ha kommit hem ca halv nio varje dag den här veckan. Det står inte mycket på schemat den här fredagen men jag ska snart dricka kaffe och äta pepparkakor innan jag tar mig till skolan för att skriva en dugga. Efter det tänkte jag träna och sedan gosa ihop mig i soffan resten av fredagen. 
Kramar!

bulgurplättar med spenat.

 
På bokmässan köpte jag den här boken som innehåller vegetariska recept en kan göra utav sina rester. Jag har provat ett med några småändringar för att allt inte fanns hemma.
 
Bulgurplättar med spenat (6 biffar)
1 ½ dl kokt bulgur
60 g fryst spenat
1 ½ msk vetemjöl
1 dl riven ost ( jag hade vanlig hushållsost och parmesan)
1 ägg
salt, peppar, oregano och paprikapulver
olja till stekning
 
Tina spenaten och krama ur vätskan. Blanda bulgur och mjöl i en bunke och tillsätt spenaten, osten och kryddorna. Rör ihop med ägget. Är smeten lite för torr kan en tillsätta lite crème fraiche eller yoghurt. Forma biffar och stek i lite olja.
 
 
 

tekalendern.

 
Jag och en kompis bestämde i början av november att vi skulle göra varsin tekalender och ge till varandra. Hur gosigt!? Så i 16 dagar till vaknar jag till en ny överaskning till frukost.
 

vegetarisk jul.

 
Julen närmar sig ju! Det är verkligen himla fint. Den här julen vill jag försöka göra ännu mer vegetarisk för jag tror verkligen att miljön skulle bli väldigt tacksam över det. Det här året skulle jag verkligen vilja att saffransfalafel och grönkålspaj stod uppdukat på bordet. Sen har jag ju såklart min all time favourite: Morotslåda.
 
 
Jag vill också verkligen, verkligen hinna julbaka. Jag skulle vilja prova veganska lussekatter, den här chokladtryffelpajen <3 och gingerbread shake
 

ostbricka och rött vin.

 
Den här helgen började så bra som en helg bara kan. Nämligen med ostbricka, rött vin och Klara som sällskap. 
 
 
Vi satt i minst tre timmar och pratade om roliga saker, sorgliga saker och fina saker inne på Vallgatan 12 och sedan trånade vi efter inredning på övervåningen och funderade över våra initialer.
 
 
Kvällen avslutades med en caramel- och en tomtelatte och massor av självpepp. 
 
Nu ska jag njuta av min totalt pluggfria helg <3

pepparkakskladdkaka med pepparkakssmulor och frosting.

 
I fredags unnande jag mig för första gången sedan den nya läsperioden började att gå hem tidigt från skolan. Så vid tre packade jag ihop mina grejer och tänkte att jag skulle ta en promenad genom stan. Dock regnade det på tvären och blåste isvindar så jag åkte hem och bakade pepparkakskladdkaka. Det blev hur gott som helst så jag tänkte dela med mig av receptet till er.
 
Pepparkakskladdkaka 
3 ägg
3 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
1 msk malen kardemumma
½ msk kryddnejlika
2 dl vetemjöl
150 g smör
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ägg och socker, rör ner de torra ingerdienserna och sist smöret. Häll ner smeten i en form och grädda i 20 min. Gör frosting och pepparkakssmulet under tiden.
 
Pepparkakssmulor
smör
pepparkakor
 
Det här improviserade jag ihop helt på känsla men tanken är att smälta smör i en teflonpanna och sedan krossa pepparkakorna i lagom bitar och steka dem lite. Prova med lite i taget. Hur mycket smulor du vill ha är helt upp till dig. 
 
Frosting
florsocker
vatten
citronsaft
 
Här improviserade jag precis lika mycket som med smulorna men tricket är iallafall mycket florsocker och lite vatten. Smaksätt med citronsaft. 
 
 
 

1.a december.

 
Godmorgon, första december! Min morgon började som en så bra som en decembermorgon kan göra; med sovmorgon, julkalendern (Lotta Lundgren <3) och grötfrulle. Efter det har jag börjat skissa på ett papptallrik-sett och snart ska jag åka till skolan och hänga där resten av dagen. Kvällen kommer spenderas kring halsen på M. 
 
 

Om

Min profilbild