påskkort.

 
Idag är det sol, ett par plusgrader och gulggula påskliljor vinkade till mig när jag drack te ur blå mon amie-kopp. Just nu sitter jag bland fjärdrar och har precis målat klart mitt rum i silvervitt.
GLAD PÅSK till er!

björkar i bakgrunden.

 
Klockan halv sex blir det ljust ute så sitter jag med skissblocket framför mig och en kopp te och väntar på att solen ska fylla rummet. Ibland är det fint med sömnlösa nätter.

föll hårt för hjältar i sagor.

 
 
 
 
Den här torsdagen är lite extra fin eftersom det är sista skoldagen på veckan. Pappa har åkt iväg till Finland men inte utan att ha lämnat ett liten påskhälsning iform av ett marsipanägg och en ritad kyckling på en post it-lapp. 
Hoppas att ni har haft en fin sista skol-/arbetsdag och komihåg att ni är vackra

fyra favoritbloggar.

 
http://www.mikkoputtonen.com/
 
om en kille på 18 år. Han springer mest omkrig i de finska skogarna och fångar drömmar i sin kamera.
 
 
 
 
tidernas bästa sconesbagare som pluggar psykologi i Scottland. Hon bjuder på spontanäventyr och en hel del vardagsmagi.
 
 
 
 
Rebecka är fåordig och prioriterar bilder framför text och visar upp skönheten i att bo bland betong.
 
 
 
 
en flicka på 21 som pluggar till grafiskdesinger i Malmö. Bjuder på brunchbilder och pluggromantik.
 
 
 
Bilderna finner ni hos respektiva bloggare.

när frost blir till solskensdagar.

 
Idag har jag inga direkta söndagsbestyr att göra. Det blir väl mest att sitta med en bok i knäet och dricka te. Eller så stoppar jag ner kameran i en ryggsäck och ge mig ut i skogarna. 

just a kid.

Ibland är en pappa bra att ha. Han kan ta med en på lunch och bjuda på kikärts- och purjolökssoppa som var så vansinnigt god att jag måste leta upp receptet.
 

Sedan promenera ner för Avenyn och spendera en timme eller något på Röhsska muséet och skoja om kultureliten.
 
 
Efter det bjuder han på Cappuccino och pratar om påskbestyr.
 
 
Och plötsligt var dagen inte så tung längre.
 

lördag.

 
Imorse vaknade jag utsvulten och frukosthungrig. Jag kokade ett ägg och snurrade runt tesilen ett par varv i koppen, lyssnade på passanger som sjöng så att det kändes ända in i sklettet.

i rastlösa drömmar strövar jag omkring.

 
Tänk på era favorit bestyr. Man vet inte hur de uppstod eller varför man har dem de bara är där och gör livet så himla mycket lättare att leva. Jag älskar att vara kreativ även om jag är mest kreativ när det finns något jag saknar eller om tillvaron känns tung. Trots att jag är mest kreativ när jag har det som tyngst får det ändå mitt hjärta att slå lite extra hårt.
Vad får era själar att rusa?

rop från vildmarken.

 
Where am I
I´ve stopped counting all the paths that is passing by
Is everything I achieved a lie?
 
I believe I am lost 
In a valley full of shimmering frost
Getting here has been an expensive cost
 
I´ve sacrificed both soul and heart
Comming a long way from the start
Expressing myself with art
 
The winter winds are cold
That I´ve always been told
So take the hands of your close ones 
and hold

tre lästips.

 
 
 

Jane Eyre- Charlotte Brontë handlar om flickan Jane som möter mest otacksamhet vart hon än hamnar medan hon försöker bygga ett självständigt liv. Samtidigt är det en underbar kärlekshistoria och ibland är det som om boken snuddar vid det övernaturliga.
 
 
Norwegian wood- Haruki Murakami är den första bok jag läst av honom. Den är vansinnigt välskriven och vandrar vid gränserna av dröm och verklighet. En sorglig historia om olika människors livsöden där inte att sagor får ett lyckligt slut.
 
 
Extremt högt och otroligt nära- Jonathan Safran Foer är en finurligt skriven bok om uppfinnaren, frankofilen, datakonsulten och smyckesdesignern Oskar Schell på nio år. Den elfte september 2001 befann sig hans pappa högst upp i World Trade Center.  Boken handlar om hur man ska komma vidare efter att ha förlorat någon nära. 
 
 
 
Detta inlägg önskades av en fin läsare. Om ni har önskemål på vad ni skulle vilja se är det bara att kommentera skicka en liten kommentar.

three sugar tea.

 
P3 berättar om de isiga vindarna som rör sig runt i Sverige och jag har sönder ett müslipaket och får hälla resten i en glasburk med rött lock. Jag äter frukost ur en mon-amieskål och dricker grönt vaniljte som luktar som ett sommarregn.

från vårsol till värme.

 
Medan jag doppar i en tepåse i vattnet och solen värmer hela min högersida kan jag inte låta bli att känna att nu är det vår. Dock blåser det fortfarande kalla vindar genom träden och termometern visar minus fem grader. Då ska ni veta att ni med era fina ord är mina vårvindar.

vinterlungor.

 
Idag vaknade jag upp till ett snölandskap men med minnen från gårdagskvällen med rödvin och pianomusik känns tillvaron ändå himla fin. För att sprida lite vårkänsla hänger min Paris-klänningen på garderobsdörren och jag dricker morgonkaffe och bläddrar i en vårig tidning från GANT.

tre fina ting.

 
Insåg precis just nu att inlägget egentligen kunde ha hetat fyra fina ting eftersom jag också har på mig min fina tröja från Cos som jag fick i födelsedagspresent. Annat jag fick är mon amie-porslin, våriga lakan och boken Wallflower av Stephen Chbosky.

I'm pictures, phrases, people, places.

 
Solig fredagseftermiddag då näsan producerar ovanligt mycket snor och jag skakar fastän jag håller i varma tekoppar. Jag tror att min kropp fick en chock av minusgraderna, den som ställt in sig på vår. Dock ser jag det fina med att det faktiskt är fredag; bakar banan- och kanelmuffins och lyssnar på P3 där de spelar Håkan Hellström.

och det är sådär vårigt, ni vet.

 
Min första torsdag som artonåring passerar lite diskret förbi. När det inte blir så mycket skola har man tid att promenera iväg på en promenad i marssolen och passa på att tänka lite extra på klänningar man vill sy, planera second hand-äventyr och Håkan Hellströms nya låt som spelats om och om igen idag.

Som en orkan kan jag svepa bort dig. Men jag tänker aldrig dö, nej.

I morse väcktes jag av blommor, presenter och sång
 
 
Utanför var det marsfrost
 
 
Nere väntade en födelsedagstårta och födelsedagsblommor på mig
 
 
Den åt jag tillsammans med min frukost på mon amie-porslin.
 
 
I skolan fick jag grattiskramar och lyckönskingar, lyssnade på Håkans nya låt och påmindes om att skratt är det bästa sättet att bygga magmuskler på.
 
 
Hemma igen; kokade jag te och bläddrade bland Elsa Billgrens ord om vintage.
 
 
Tack så otroligt mycket för era fina gratulationer. Var ni än lämnat dem; personligen, på twitter, instagram, facebook eller här på bloggen.
Det är så fint att ni ville bidra till mitt lyckorus denna dag!
 

trettonde mars.

 
Idag fyller jag arton år.
 

the making of a birthday cake.

 
to be continued...

marsromantik.

 
För precis en vecka sedan gjorde jag mitt sista matteprov och i fredags tog matten slut på riktigt. Detta har lämnat mig med en massa tid att fylla. Jag har inte riktigt kommit på vad jag ska ta mig för med all fritid jag fått men medan vårvindarna fortfarande är kalla ska jag värma mina frusna fingrar med te och plocka fram skissblocket.

du drömde rakt igenom mig.

 
Ibland är nätterna i obalans och man sover på tok för lite. Man ligger och vrider sig medan tankarna trillar genom hjärnans alla gångar. Men man somnar tillslut och vaknar upp till en kall vårsöndag. Det kan hända att man går runt lite i vakum hela dagen fast man äter en fin frukost, dricker många koppar te och hinner putsa sina skor.

om en fredag.

I fredags var det internationella kvinnodagen så jag bjöd hem min favoritkvinna och vi gjorde fruktsallad.
 
 
Vi tog en promenad genom en vårskog...
 
 
men det var halt och vi halkade mest omkring.
 
 
Och fotograferade lite i motljus.
 
 
Jag glömde bort att jag snart fyller arton och vi spenderade några minuter på en lekplats.

ett fredagstips.

En fredag (om man har lite tid över) kan man göra vispgröt. Till det behövs mannagryn och lingon.
 
 
Jag kokade upp fyra portioner mannagrynsgröt och tog fram ungefär tre deciliter lingon.
 
 
Om man plockat egna lingon är det ett bra tillfälle att rensa dem medan gröten svalnar.
 
 
Blanda sedan gröt och bär tillsammans och vispa med elvisp i ca 10min. Välj din favoritskål och servera gröten kall med mjölk och lite strösocker på.
 
fredagspussar

om en marsfrukost.

 
I helgen hade vi som sagt besök och på söndagen dukades det upp till långfrukost. Det blev smörgåsar i oändliga variationer, mycket prat om viktigt och oviktigt medan vårsolen hejdlöst strömmade in genom fönstret.

vintage.

 
Även om jag visserligen fick leta en del innan jag tillslut fann en leende Elsa Billgren så var det möda värt. Kort därefter tog jag och mamma med våra gäster till Haga för en del fikande och promenader över kullerstenar. Vintage-känslan var på topp.
 

vårvind.

 
Helgen har utnyttjats till det yttersta och efter en del sent kodande igår har jag uppdaterat bloggen med en ny design och lite nya kategorier. Hoppas att ni ska trivas och att er vecka börjar alldeles underbart bra.

vårdrömmar och vinteränglar.

 
Jag är så glad att mars är här, det är nu det händer. Vi går mot ljusare tider våren är här och min 18-årsdag närmar sig och om inte alldeles för länge kan man sitta på en uteservering i Göteborg, äta goda bakverk och äta skummet på en cappuccino.

vårlistan.

Det är första mars och här kommer min vårlista.
 
B265b1098bb3f87a561805cbf515ac2a_large
 
fånga ljuset
klä mig i pastelliga kjolar
fotografera blommor
 
Tumblr_lu92z2qt9n1qg3ivwo1_500_large
 
utomhusfika lite försiktigt
fylla arton
gömma undan tunga vinterskor
 
Iphone4s-allover_1954_large
 
sy
gå på secondhandäventyr
måla med akvarell
 
Tumblr_lohzffuxp51qbskx5o1_500_large
 
använda mina runda solglasögon
utforska muséer
ta havspromenader
 
Tumblr_mas9pxqdib1qmzhmeo1_500_large
 
prova nya tesorter
fika med skorpor på verandan
duka upp stora långfrukostar
 
Mg_4743_large
 
börja jogga på morgonen igen
göra egen klappgröt (förhoppningsvis lika god som mormors)
äta Sias hallonglass
 
Tumblr_mdb2fwfsok1rvcsvxo1_1280_large
 
gå armkrok på stan
spontanbjuda på fika
kanske resa iväg någonstans
 
3880573251_f6ff63a51f_b_large
klicka på bilderna för att komma till källan. mer vårinspiration finns här

Om

Min profilbild