fetaost- och spenatpaj.

 
Alltså finns en mer ikonisk duo än fetaost och spenat? Tror inte det. Den här gjorde jag på en filodegsbotten som jag förgräddade i ca 15 min i ca 200 grader.
 
 
Efter förgräddningen fyllde jag skalet med 80g spenat, 100g soltorkade tomater och 150g fetaost. På det hällde jag på en äggstanning som bestod av 4 ägg + 1 ½dl vatten+ lite svartpeppar. Detta toppas med oliver innan pajen gräddades i 30 min på 175 grader.
 
 
Ommonmon.

torsdag på uteserveringen.

 
I torsdags bjöd mamma mig och Markus på middag. Jag är mitt uppe i tentaplugget så det var skönt att få en liten paus.
 
 
Vi fick den soligaste platsen på uteserveringen och jag beställde detta ↑ nämligen Fransk / Vietnamesisk baguette men massa svamp och picklad rödlök, och till dessert en citronmarängpaj.
 
 
Sedan sippades det på vin tills solen försvann bakom husen. 

vatten under bron.

 
Det är så svårt med sorg för man vet aldrig när den plötsligt drabbar en. Minnena av någon man förlorat kan dyka upp var som helst: i hyllan med trädgårdsböcker på akademibokhandel, med mamma när vi promenerar omkring på Lisebergs trädgårdsdagar eller i en bukett med lila krysantemum.

strawberry summer pancakes.

 
Får inte nog av bananpannkakor med fina toppings på! Detta är jordgubbar och rostade kokos flakes som jag mumsade i mig en helg. Idag är det slutredovisning i min ena kurs som gäller, vilket förhoppningsvis betyder att jag kan lägga lite mer tid på min andra kurs vars tenta närmar sig snart... Åh herregud men snart är det sommar!

saker jag gjorde förra sommaren.

Jag skriver min sista tenta om mindre än en månad, vilket är så ångestframkallade och härligt på samma gång. Så det kanske är därför jag redan börjat få sommarcravings och då passar det himla bra att kika på vad jag gjorde förra sommaren i ickekronologisk ordning.
 
 
En dag åkte jag och mamma till Akvarellmuséet och passade samtidigt på att promenera på klipporna.
 
 
En annan dag hade jag pannkakspremiär i min lägga! Markus fick också delta i denna.
 
 
En eftermiddag grillade jag, Klara och Markus allt gott vi kom på och drack öl och rosé.
 
 
Någon gång efter det åkte jag och M på en weekend i Köpenhamn. Så flott, älskar Köpenhamn.
 
 
Jag och mami hann även hälsa på mormor i Helsingfors och bli severade frulle varje morgon <3 <3
 
 
En dagstur till skagen blev det också. Vi åkte ut så långt en kunde komma och sedan åkte vi in till stan och käkade mat och glass. 
 
Vi ha sommar nu nu nu!
 

sunday bliss.

 
Hej, söndagssjälar. Den här dagen har jag helt ägnat åt att ställa iordning mitt liv. Förra veckan lämnade inte så mycket tid för det. Jag tror inte att jag var hemma innan nio en enda dag. Så idag har jag städat, preppat matlådor och sedan tagit en lång promenad med M. Nu ska jag mysa ned mig med te innan Markus kommer tillbaka från ölbryggarkursen.
 
Ta hand om er och var snälla mot er själva. Döm er inte för hur du var för en vecka sen, en dag sen eller en timme sedan utan accpetera dig själv så som du är just nu.

favourite breakfasts.

Det var länge sedan jag gjorde ett riktigt frukostinlägg så här kommer mina favoriter frukost edition.
 
 
Havregrynsgröt med gurkmeja.
 
 
Jordgubbssmoothie toppad med mynta
 
 
Eller mangosmoothie i skål toppad med kokos, chia och tranbär.
 
 
Dessa grymma nättjästa frallor kan jag inte rekomendera ofta nog! Passar bäst med avokado och lite svartpeppar.
 
 
Chiapudding med kvarg i toppen och botten plus lite frostiga bär.
 
 
 

new in.

 
I helgen köpte jag en mycket efterlängtad väska från Marimekko. Det härliga med den här är att en både kan ha den som ryggsäck eller över armen. Inte nog med att jag är meganöjd så hade de samma dag som jag köpte den 20% rabatt på alla tygväskor den dagen! Sånt himla flow, det måste vara karman efter att jag bjöd min grupp på chokladbollar i torsdags. Jag passade också på att plocka med mig den senaste Cereal.
 
 
Jordgubbarna fick jag för en tia på Hemköp <3

krysantemum och aloe vera.

 
Min fredag började med detta ↑ Det blev overnight oats och en äpple- och kanelmuffin efter detta recept.
 
 
Sedan bar det av till skolan och en föreläsning i materialteknik, grupparbete, lunch och sedan gick jag hem igen.
 
 
Efter en stund kom mamma och vi promenerade ner till Lisebergs trädgårdar för att kika lite.
 
 
När vi rekat en stund var det dags för lite middag.
 
 
Efter det köpte jag en bukett krysantemum och en aleo vera kräm och mamma köpte en halv kryddträdgård och en ljustake. Visste ni att krysantemun sägs sprida glädje och skratt, och det passar ju väldigt fint.
 
Kort och gott en mycket bra fredag

livspepp.

 
På fredagen för någon vecka sedan hade jag och M gått loss på Willys och köpt massor av gott för att kunna göra världens gosigaste lördagsfrukost. Vi hade köpt frallor, frukt, spenat, gurka och dyr juice och satt minst två timmar.  Frukost är lätt det jag lägger mest pengar på men jag tycker verkligen att det är värt det för mat är ju ändå livet. Bäst är det också när man är fler.
 
Hoppas att ni får en underbar fredag, babes <3

unpolished.

 
Hej, hur mår ni? Jag känner mig som i ett vakuum där jag gör en massa saker men i slutet av dagen känns det ändå som att jag inte fått något gjort. Kanske är det skoltröttheten som tillslut nått mig eller att de senaste dagarna har varit helt overkliga vädermässigt så att en bara velat vara ute och carpa dagen. Ikväll ska jag iallafall inte tänka på skolan utan ha en myskväll med Markus ♥

första maj.

 
Den första maj kom jag innanför dörren stax innan 05.00 efter ett fotojobb. Jag sov några välbehövliga timmar och gjorde sedan en superfrulle.
 
 
I smoothien hade jag det här pulvret som jag köpte när jag var hos papi senast packat med fibrer och omega 3. Perfekt för en morgon som denna.
 
 
Eftersom det var megasoligt gick jag en promenad och stannade på JOS.
 
 
Drack denna som smoothie med annans, mynta, mango och äpple och en hallon-dadelboll till det.
 
 
Innan jag gick hem tog jag en sväng förbi ICA och handlade lite nödvändligheter.
 
 
Sedan gick jag iväg för att träna. Skosulorna matchar vattenflaskan, always.
 
 
Till middag tog jag prick allt som var gott och gjorde mig en sallad.
Det var första maj det.
 
 

ljudet av årets första aperol spritz.

 
Hej älsklingar, äntligen fredag! Jag ser så himla mycket fram emot helgen och framförallt kvällen då jag och M ska på bubbelprovning. Pepp!
 
Hoppas att ni får en megafin kväll <3

jag har en ny kompis.

 
Förra veckan fick jag hem min nya kompis; en Sony RX 100 II. Tror att denna lille blir perfekt på resor och andra eskapader. Jag har inte hunnit testa den så himla mycket men jag knäppte dessa bilder och är än så länge väldigt nöjd.

hanami.

 
Hej på er hoppas att ni njutit av långhelgen hittills. Jag har hängt med Markus hela helgen och i söndags var vi på Hanami på Botaniska trädgården.
 
 
Vi hade med oss mackor med hummos och spenat som Markus förberett medan jag var på yoga. 
 
 
Hanami är japanska och betyder att beskåda blommor och ska ses som en påminnelse om det korta men vackra livet. Nu vet ni det om det skulle komma på ett quiz någon gång.

Om

Min profilbild