körsbärsblom och citron- halloncheesecake.

 
I lördags var jag och Hanna på Open New Doors och åt livets avokadomacka och citron- och halloncheesecake på det. 
 
 
Senare tog vi oss till Järntorget för att titta (och fota) körsbärsblommorna som resten av Göteborg. 
 
 
Är så glad över att den här personen finns i mitt liv. Hon är fylld av oändligt många klocka ord och stöd. Hoppas att ni också har minst en sådan person i ert liv.
 

5 tips on saving time.

 
Jag pluggar, är kåraktiv och vill såklart ta hand om alla mina relationer. Det är svårt och ibland kan det kännas som om livet bara rasar över en. Men de här tipsen hjälper mitt liv en en bit på vägen.
 
 
Planera din tid- dina dagar, veckor och månader. Köp en fin kalender eller börja direkt i närmaste anteckningsbok. 
 
Skapa “att göra”- listor. Jag har t.ex en på min mobil där jag skriver upp varje dag i veckan och skriver punkter på vad som ska göras varje dag. Det hjälper mig supermycket.
 
Planera in mellanrum. För att dagen blir aldrig som en tänkt. Bussen blir sen, du spiller kaffe på tröjan precis innan du ska gå. Ja ni vet, så jag brukar tänka att allt tar lite längre tid än jag tror.
 
Ta reda på vad du lägger tid. Hur lång tid tar du på morgonen t.ex.? Hur mycket blir det på en vecka? Kan du förenkla din morgonrutin så att du får mer tid över? Hur mycket tid lägger du på mobil, dator, göra middag?
 
Säg nej. Detta pratas mycket om och det borde vi för det är så viktigt att känna sig själv och sina egna prioriteringar. Du är centrum i ditt eget universum.
 
 
Har ni stategier för att hinna med saker ni ska göra under dagen?

JOS.

 
Några bilder från när jag och Markus åt lunch på JOS och sedan lyxade vi till det med en matcha latte och en juice. Det var första gången jag drack en matcha latte och konsistensen var extremt snäll mot halsen vilket passade väldigt bra den dagen eftersom jag var lite förkyld. I övrigt så ser det ut och smakar lite som spenat så jag vet inte om jag kommer dricka det igen. Nåja, nu är världen i alla fall lite mindre.

påskkvadrater

 
 
Några ögonblick från påsken som jag firade hos pappa. Vi  promenerade, fikade, åt memma och jag har börjat titta på sista säsongen av Girls. Har blivit besatt av Lena Dunham och Jemina Kirke, vill ju bara vara deras vän <3. Dessutom älskar jag musiken. Spotifylistan från serien går på repeat till allt jag gör numera.
 
Det var en torsdagsuppdatering och imorgon är det fredag, hur fint?
puss
 
Bilder från min instagram

överleva våren (och livet)

 
: Ta bort alla låtar från spellistan som gör ont och ersätt med nya
: Göra yoga även om kroppen stretar emot
 
 
: The universe has your back. Gör det du kan och det du råder över för det är det enda du verkligen kan göra. 
: Ha ett positivt mantra (Om ni redan har ett kan ni inte dela med er i kommentarerna? <3)
 
 
: (Vår)städa din omgivning
: Kom ihåg att input=output. Det du får in kommer du sprida till resten av din omgivning så se över dina kompisrelationer och vem du följer på sociala medier.

flygplatser.

Jag är hos pappa över påsken och unnar mig en pluggfri ledighet och massor av påskmat.
 
Jag älskar flygplatser. Det finns så många kedjor som länkas samman och så många liv som jag inte vet något om och alla samlas på samma plats. Jag satt t.ex. bredvid en man som talade svenska och som sedan tog fram och började läsa en tysk dagstidning och skrattade åt en text i en serieruta. Han var också på väg till Vasa. Skulle han hem? Bort? Jag vet inte men det blir så extra tydligt på flyplatser att vi alla har en historia som vi, vare sig vi vill eller inte, delar med andra.
 
Hoppas att ni får en underbar ledighet

påsklovslivet.

 
I onsdags unnade Markus och jag oss lunch på brogyllen. Ingen av oss har varit schemalagd den här veckan <3
 
 
M tog kycklingsallad och jag tog "vegetarisk sallad" närmre beskrivning än så fanns inte att tillgå men gott var det i alla fall.
 
 
På det blev det kaffe och en glad-påsk-tårta.
 
Hoppas att ni får en riktigt härlig påskledighet. <3
 

lime.

 
I söndags ordnade jag och M en middag hos mig och bjöd in en av våra bästa personer. Deserten är det ni kan skåda ovan som bestod av en variant av key lime pie och naturgodis. Hemmamiddagar är ändå en av livets finare ting. 
Hoppas att ni haft en bra start på veckan. 

yoga.

 
På söndagar går jag, som jag nog nämnt, nästan alltid på morgonyoga på fysiken med min favoritinstruktör. Det är så jag landar efter veckan som annars lämnar ganska lite tid för reflektion eller eftertänksamhet.
 
Idag tänkte jag också spendera dagen med Josefin Bengtssons bok Yoga och meditation- lär dig lyssna på din kropp. Boken är uppdelad i fyra delar; Vakna, Fokusera, Läka och Somna och här finns massor av tips på yoga- och meditationsövningar plus ett par recept.
 
 
Nu ska jag dricka upp min mangosmoothie och fortsätta läsa

atm.

 
Äntligen fredag! Och inte bara det utan jag ser också fram emot nästan två veckor av ledighet. Jag kan inte beskriva hur härligt det ska bli. Ikväll gör jag inget särskillt mer än äter bananpannkakor och tittar på Girls. Massor av kärlek går till Stockholm såklart. Jag är så otroligt lättad över att alla mina nära mår bra men mitt hjärta spricker av tanken på att det är personer som inte kommer hem till fredagsmyset ikväll.
 
 
 

taverna averna.

 
För ett par veckor sedan fyllde jag år men eftersom det låg mitt i tentaperioden hade jag inte riktigt tid att fira. Så i fredags åkte jag och mamma till Maxi för att storhandla till mig, sen hem till lilla läggis för att lämna av allt och efter det promenerade vi ner till Tredje lång. (förbi Haga kyrka för att hälsa på krokusarna, såklart.)
 
 
Vi kom till Taverna Averna!
 
 
Där åt jag en vietnamesisk/fransk baguette med svamp, syltad rödlök och perfekt mängd koriander.
 
 
Mamma tog linguine vongole. 
 
 
Till dessert tog jag fyra sorters glass och sorbet. Tyckte att dessa såg lite ut som påskägg, ganska passande ändå.
 
 
En lurvig liten gäst hade också hittat hit.
 
 
Sedan promenerade vi hem och det var alltså så ljust att jag kunde knäppa den här bilden <3 Slut på finfredag.
 
 
 

om krokusar och mobiltelefonen.

 
En söndag var det såhär fint vid Haga kyrka!
 
 
<3
 
 
När jag skulle fiska upp telefonen ur väskan för att instagramma detta fantastiska vårtecken upptäcker jag att den inte är där. Den ligger hemma. Tomheten som når mig är nästan obehaglig och jag börjar fundera på hur många gånger jag sträcker mig efter telefonen på bara en dag, på bara en timme. Jag tittar på den när jag väntar vagnen, minutrarna innan jag släcker lampan för att lägga mig, sekunderna innan M kommer med kaffet när vi fikar. Helt sjukt egentligen. Efter den här dagen bestämde jag mig för att "glömma" mobilen lite oftare.
 

recap.

 
Idag har jag köpt två nya copics och ett nytt pennfack på INEX, ätit lunch och håller på att vårstäda garderoben lite. I veckan var jag på en Masters-info och jag har aldrig varit så peppad eller haft sådan framtidsångets på samma gång. Tur att jag har ett år på mig att fundera. Nu ska jag fortsätta min lilla vårstädning och ikväll blir´e pizzahäng.
Puss, hoppas att ni har en fin helg och tack för era kommentarer på det förra inlägget <3

Om

Min profilbild