mellismuffins med äpple och kanel.
För ett tag sedan gjorde jag äppelmuffinsen som fina Ellen skrivit om. De blev verkligen så goda! Jag lade till och ändrade några ingredienser så om ni vill ha orginalreceptet finnes det här annars häng på nedåt.
För ca 12 muffins
- 3 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl dinkelmjöl, fullkorn
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- Kanel! (alltså jättemycket kanel)
- Linfrön
- 250g naturell kvarg
- 1 dl havremjölk
- 2 ägg
- Honung
- 1 rivet äpple
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda ihop alla torra ingredienser
- Tillsätt kvarg, ägg, honung och rivet äpple. Se till att få med vätskan av äpplet, tyckte att smeten blev lite torr annars.
- Skeda upp i muffinsformar, pudra på kanel och grädda i 20 min
- Ät varma, då är de bäst!
Efteråt insåg jag att jag använt precis likadana muffinsformar som Ellen, inget måste såklart men de är megafina och finns för en tjuga på Willys om jag inte minns fel
Comment
Postat av: ellen
åh vad roligt att du testat dem och gillar! och mkt bra muffinsformar hehe, älskar dem!
Postat av: sandra
Älskar dina recept! Just mellanmålsmuffins kan ju vara en av de bästa grejerna som finns dessutom!
Svar:
Sandra Leone
Trackback