vegansk currygryta.
Här kommer ett lättlagat och studentvänligt recept på en vegansk currygryta. Receptet kommer ursprungligen från Elsa.
För fyra personer:
- 5 stora potatisar (jag använde en fast sort)
- 1 burk kokosmjölk
- 1 förpackning kikärtor
- 200g hel spenat (tinad)
- 1 gul lök
- 1 msk gul currykrydda
- 2 tsk paprikapunver
- 2 msk grönsaksfond
- (salt) och peppar (jag saltade ingenting utan tyckte att det räckte med fonden)
- rapsolja till stekning
- färsk persilja
- Dela potatisen i större bitar och koka vid sidan av. Låt de koka tills de nästan är klara eftersom de kommer tillagas en stund till i grytan.
- Hacka lök och fräs löken i rapsolja och kryddorna tills den är mjuk.
- Lägg i spenaten, den färdigkokta potatisen, kikärtorna och grönsaksfonden. Rör runt i grytan och häll över kokosmjölken. Se till att grytan stormkokar eftersom kokosmjölk annars blir tunn
- Låt puttra en liten stund. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja. Toppa tallriken med mer persilja!
Ät tillsammans med t.ex. naan!
Comment
Postat av: Veronica
Detta ska absolut testas. Veganskt är ju bäst!
Postat av: Jessica
Du lyckas verkligen alltid få till dina matbilder så man verkligen blir sugen på maten! Jag blir riktigt sugen på att själv tillaga denna gryta.
Trackback