banankaka.
Den här banankakan är så drömgod och rätt enkel att göra fastän den kräver ganska mycket tid i ugnen. Receptet kommer ursprungligen från Hummingbird Bakery.
För 8-10 bitar
- 270 g fint ljust råsocker
- 2 ägg
- 200 g mosad banan
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 318 g mjöl
- 140 g osaltat smör, smält
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa samman ägg och socker. Helst med en elvisp. Rör sedan ner den mosade bananen.
- Blanda i mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära. Vispa ordentligt tills alla de torra ingredienserna blandats ner i smeten.
- Häll i den smälta smöret.
- Häll ner smeten i smorda och mjölade formar. Grädda kakan i ca en timme.
- Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.
Det är megakul att ni upptäckt den blå Gilla-knappen! Det gör det lätt för mig att se vilka inlägg ni tycker bäst om.
Kramar
Comment
Postat av: Ebba
Åh banankaka..allt med banan!
Trackback