GRØD.

 
På kvällen efter att vi varit på Louisiana gick vi till GRØD. Har sett fram emot det hur länge som helst och det låg en nästan runt hörnet från lägenheten vi hyrde. Det visste vi inte när vi kollade på Airbnb så det måste bara varit meant to be helt enkelt.
 
Vi tog risotto och jag satt seriöst och njöt av varenda tugga, vet inte om jag någonsin gjort det förut. Efter det hittade vi ett glasställe som hade öppet och köpte tre glasskulor att dela på; jordgubbssorbet, pistageglass och ingefärsglass. Den sista var överlägset godast. Sedan satt vi vid Dronning Lousises bro och kollade på förbicyklade hipsters. 

chiapuddingen.

 
Jag var lite ledsen över en grej i veckan så en morgon toppade jag chiapuddingen med allt gott jag kunde hitta hos mamma. Mamma och jag har bokat en resa till Helsingfors för att krama mormor och få lite tidig höstinspiration. På tal om något helt annat så finns det ett ord på finska som betyder "inte låta bli att le" och det är ganska fint.

snabb sparrispasta.

 
Den här megagoda pastan rörde jag och mamma ihop. Perfekt sommarpasta, tycker jag! Receptet är inspirerat av detta.
 
Sparrispasta
tre personer
  • Tagliatelle för tre personer
  • 500 g sparris
  • ½ dl olivolja
  • 200 g getost
  • Rivet skal från en citron
  • Saften från en halv citron
  • Salt och peppar
  • Pinjenötter eller solroskärnor att rosta och toppa med
  1. Koka pastan enligt förpackningen
  2. Smula ner getosten i en skål och blanda ner olivoljan citronen och citronskalet.
  3. Dela och koka sparrisen i saltat vatten i ca 2 min
  4. Rör ner sparrisen och pastan i getoströran. Tillsätt eventuellt lite av sparrisvattnet beroende på vilken konsistens du vill ha. Salta och peppra. 
  5. Toppa med rostade pinjenötter eller solroskärnor
 

Amagertorv 29.

 
På Amagertorv 29 ligger & other stories. Jag gick hur länge som helst och klämde och doftade medan Markus satt i "pojkvänssoffan" ett tag innan han hängde på mig i myllret. Jag kom hem med en handtvål, bodylotion, ett armband och ett glittrigt läppstift. Materiell lycka. 

vietnamesiska vårrullar.

 
Har velat testa att göra vietnamesiska vårrullar hur länge som helst men det har inte riktigt blivit av. Så nu när termometern visar 27 grader och jag och mamma köpt rispapper samt en sås som vi inte förstod var det stod på inne på Saigon passade det perfekt.
 
 
Det är megaenkelt; en tar bara en blandning av krispigt, salt, sött. Rispappret blötte vi i kallt vatten i ca 30 sekunder och sedan slängde vi på tofu, gurka, morötter, salladslök, cashewnötter, avokado och en dipsås. Ät och dö lycklig.

från bergen.

 
God morgon godigar! Igår kväll, sent, kom jag och mami hem från Cortina d'Ampezzo. Där har vi spederat tiden i bergen, vandrat och klappat åsnor. Det har varit magiskt. Idag har vi bara hunnit sno ihop en frukost av de få ingredienserna som fanns hemma och jag ska fortsätta packa upp min blå resväska plus se reprisen av Sommar med Ernst på Tv4-play.
Hoppas att ni har det fint <3 
 
foton från min instagram: @sandra_leone

Louisiana.

 
Vår andra Köpenhamnsdag laddade vi upp med en brakfrukost och sedan promenerade vi till Centralstationen och köpte biljetter till Humlebæk. Är så glad över att vi köpte biljetter till Louisiana i förväg för det var en ofantlig kö när vi kom dit som vi  bara kunde promenera förbi. Vi gick omkring i muséet hela dagen, det var verkligen så fint. Sedan gick vi till muséecaféet och delade på deras enda vegetariska smörgås som var en sellerismörgås med selleripuré och lite stekt selleri över, skojar inte ens men den var god. Efter det köpte vi också två kaffe och en jordgubbsbakelse. 

botaniska trädgården.

 
Här kommer lite grönt i gråvädret, fast jag hoppas att solen lyser på er förstås. Efter våran lunch på Souls gick jag och Markus till Köpenhamns botaniska trädgård och deras palmhus. Det var vansinnigt magiskt och skönt att få komma undan blåsten lite.

tomatpesto.

 
 
Kom över detta receptet för ett tag sedan på ugnstorkade tomater och bestämde mig för att testa att göra egen tomatpesto. Älskar pesto av alla dess slag, det är ju drömgott med pasta.
 
Ugnstorkade tomater
  • Körsbärstomater
  • Olivolja
  • Havssalt 
  • Torkad basilika
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 100 grader
  2. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt
  3. Häll över olivolja och strö på med havssalt och torkad basilika. Det är bättre att använda torkad basilika ist'llet för färsk då den färska kan brännas i ugnen.
  4. Tillaga i mitten av ugnen och se till att luckan är lite öppen så att fukten kommer ut. När tomaterna skrumpnat ihop är de klara det tog ungefär 2 ½ timme för mig men håll lite koll.
 
När tomaterna är klara är det bara att mixa ihop dem. Ett tips är att tillsätta lite socker i peston så att tomatsmaken inte blir så vass.
 
 

Souls.

 
Efter att vi hittat lägenheten i Köpenhamn som vi skulle låna var det lunchtid och vi promenerade till Souls som Markus googlat fram kvällen innan. Souls är ett så gott som plantbased café som serverar smörgåsar, sallader och nice cream. De serverar komjölk till kaffet om en vill ha men annars är allting på deras menyer veganskt. Vi tog varsin Soulful BBQ- macka (älskar namnet) med svampröra, tofu, pesto, ruccula och tomat. Sedan ville vi typ inte äta något resten av dagen för att inte förstöra smaken vi hade i munnen <3.

köpenhamn och överallt.

 
God morgon gullon! Igår kväll kom jag och Markus hem från Köpenhamn och idag har jag knappt gjort mer än lite morgonyoga och mumsat i mig frukost och en kopp kaffe. Hoppas att ni har det megafint och tack för all respons på detta inlägg <3 Ikväll börjar Sommar med Ernst, och det är ju fett mysigt. 
Ta hand om er

good karma.

 
Smygande kommer självhatet på sommaren. Det är dags att raka benen, bikinilinje och armhålor. Inte ett endaste litet fjun får bli kvar men ändå, ett par dagar efter sticker stubben på benen igen. Nej det är bättre att gå i långbyxor fastän det är 25 grader varmt. Jag har ju ändå ett enormt blåmärke i alla regnbågens färger efter att jag gick in hårt i skrivbordskanten igår.
 
Står i spegel och trycker på nedre delen av magen. Varför putar den ut sådär? Jag äter ju bra och lagom men ändå sticker den ut sådär.
 
Det räcker nu. Jag som tycker så mycket om livet och sommaren. Visst att kroppen är fylld av skavanker och blåmärken men den är stark och har klarat hela skolåret och kan äntligen få gå iklädd mjuka sommartyger. Kan vi inte bestämma att det räcker nu, att vi är vackra, starka och bra precis som vi är. Göra gott och tänka gott om oss själva.

nygrens café.

 
Efter en liten morgonspringtur och via återvinningscentralen kom jag och mamma till Nygrens Café.  
 
 
Vi beställde bryggkaffe och en nästan vegetarisk smörgås (mamma fick äta upp salamin). Jag mumsade sedan i mig en brownie, uppenbart inspirerad av Klara. Den var heaven on earth.  
 
 
Mami <3
 
 
Tänk vad bra en har det ändå.

chocolate banana nice cream.

 
Här kommer, enligt mig, sommarens bästa dessert! Bananglass. Det går snabbt och är veganskt vilket inte är så dumt. Frys in tre skivade bananer i ca 6 timmar på en gång gör sedan såhär:
 
1. Ta ut bananerna och låt dem tina i ungefär 10 minuter
2. Lägg bananer, ett par matskedar kakao och en skvätt havremjölk i en mixer.
3. Mixa
 
 
Ät!
 

Lilla kyrkogatan 3

 
I lördags var jag och åt lunch med den här godingen. Vi styrde målmedvetna steg mot JOS som tydligen legat i stan hur länge som helst. Så efter att vi mixat ihop en sallad var tog vi fönsterplats och pratade om livet och Köpenhamn. Alltså ärligt talat, jag har inte ord för hur tacksam jag är för den här fina personen och för att jag har möjlighet att luncha på stan någon gång ibland. Livet, vilken grej!
 
 
Är förövrigt inne på min sista jobbvecka innan sommaren. Vilket är fint men lite vemodigt men det betyder också att uppdateringen kommer bli lite sporadisk under resten av sommaren.  Följ min på bloglovin' så missar ni inget.
Hoppas att ni har en drömsommar!

avokado- och spenatsmoothie.

 
Avokado- och spenatsmoothie
två stora glas
 
1 avokado
1 banan
två stora nävar babyspenat
2 dl apelsinjuice
 
Mixa alla ingredienser. Tillsätt lite vatten om konistensen känns för tjock.
 
 
Har dille på mynta nuförtiden så jag toppar nästa alla mina smoothies med detta!

Om

Min profilbild