gunshot.

 
Våren gör mig alltid lite extra trasig. Vissa får ju vårdepressioner på riktigt men så illa är det nog inte för mig. Jag är bara ovanligt ledsen. Det gör ont när knoppar brister, eller nått... Förra veckan var en sådan då jag var ömtållig och nästan allt kändes som gunshots genom bröstkorgen. Jag tog på mig för mycket, hittade fel på mig själv och föll för grupptryck. Så det var så skönt att i fredags släppa taget om det där som gjorde att det skavde så mycket. 
 
I söndags rensade jag ut massor av gamla saker som inte skänkte mig någon glädje mer och tillvaron kändes fantiskt lite lättare efter det.

tre frukostar.

Helgfrukostar är livet. Jag älskar att få duka upp i lugn och ro till morgonmelodier eller radioprat. Vardagarna består mest av dimma där jag brer på något smörgåspålägg och spiller yoghurt för att skeden missar munnen stress eller trötthet, sådana saker. Så till helgen drar jag alltid ner tempot så mycket som det går.
 
 
Kokosgröt med honungsstekt blodapelsin
Koka 2 dl vatten+ 1dl kokosdryck med 1½ dl havregryn +½ dl kokosflingor. 
 
 
Boveteplättar toppade med kvarg och kokos+ kaffe.
 
 
Chocolate heaven! Jag fick en bok av mamma med massor av smoothierecept och den här var först ut att prova. Så god att jag skulle kunna äta den på kalas!
 
Mixa ihop 3 frysta bananer, 1 dl mandelmjölk, 1/2msk kakao. Fyll glasen till hälften.
 
Chokladkräm:
Mixa 1 dl mandel, 2 dl vatten. Tillsätt ½ avokado, 8 urkärnade dadlar och 3 msk kakao. Mixa ihop.
 
Toppa smoothien med chokladkrämen.
 
Nom<3

work+ coffee and a vegan brownie.

 
I tordags behövde jag ett miljöombyte eftersom jag spenderar ca all min tid i vårat "hemklassrum" när jag inte springer mellan föreläsningar. Så en dejt med mig själv fick det bli. Bra grej när det stormat lite innombords under veckan.
 
 
Jag gick till da Matteo, tog fönsterplats och en kaffe + veganbrownie och skissade lite på olika lampidéer som jag redovisade idag.
 
 
Satt också och filosoferade lite kring deras eminenta inredning. Älskar när det är avskalat utan att det blir kallt.
 
 
Sedan gick jag ner för trapporna och ut i vårvädret och sög i mig d-vitamin allt vad jag kunde. Efter det så var jag inne på två olika Akademibokhandeln innan jag köpte en bok om yoga och Lena Dunhams Not That Kind of Girl.
 
Glad fredag kompisar <3
 

Viktlöst.

 
Sitter precis nu nu nu och klistar ihop bilder från pinterest till kollage, skissar på olika former och funderar på olika koncept. Känns som ett helt okej sätt att spendera en onsdagseftermiddag på.
Glad lill-lördag♥

söndagslista.

Hej kompisar, idag ligger jag hemma med mensvärk och lyssnar på fredagspodden och dricker te. Så jag tänkte att det kunde passa med en söndagslista som kommer härifrån.
 
 
Namn: Sandra Leone Elisabeth
Piercingar: Har varsitt hål i öronen men är sugen på ett till. Har bara inte riktigt orken att ta tag i det.
Tatueringar: Nej, men jag tycker att det är himla fint men det är lite samma anledning som ovan.
Längd: 173 och ½ cm. Viktigt med den halva, där.
Skostorlek: 39
Hårfärg: Beror lite på årstid, har nämligen ganska mörkt under vintern men får nästan blont när de bleks av sommarsolen.
Fräknar? Ett par stycken kring näsan.
Motto: "Better be the one who smiled than the one who didn´t smile back"
Kär: Oerhört mycket <3
Önskar du att du bodde någon annanstans? Kanske ha en egen liten lägenhet med gångavstånd till skolan så att jag skulle slippa synka hela mitt liv med busstidtabeller.
Tycker du att du är attraktiv? Inte idag, kanske. Känner mig mest uppblåst och mensig fastän Markus spenderade hela morgonen med att peka ut alla delar som är fina med mig. Bästa egoboosten ändå <3
Vilket schampoo använder du? Mamma kom hem med ett från Yves Rocher som doftar gott och gör håret mjukt.
Vad är du rädd för? Klimatkatastrofer, känna mig övergiven, jordens allt elände.
Gillar du berg-och-dalbanor? Inte så mycket, förknippar detta mest med att trängas i långa köer på Liseberg.
 
 
Senaste...
serien du såg? Så dålig på att kolla serier, men Markus och jag brukar kolla Game of thrones vilket typ är omöjligt nu eftersom serien och böckerna skiljer sig så brutalt mycket åt.
saken du köpte? En bounty-bar på Store i fredags, nom.
låten du hörde? Vissel med Jose Gonzales
personen du ringde? Cffc-rummet. Pga min access till dörren hade gått ut.
personen som ringde dig? Pappa. 
tv-program du såg? Mello igår och åt orimlig mängd citronkladdkaka.
person du tänkte på? Julia, saknar henne massor. Peppar 16:e april massor.
 
 
Favorit...
låt? Holland Road med Mumford &Sons. Ska äntligen få se dem i maj <3 <3 <3
sak att göra? Skratta, kramas, fota, ha mysiga hemmakvällar med pizza och Cava. Går det ens att välja en grej här?
sport? Tennis, saknar mina träningar.
film? Svårt. The Imitation Game var ju megabra.
bil? Alltså efter snökaoset i början av januari drömmer jag bara om något stort med fyrhjulsdrift. 
serie? New Girl!
 
 
Senaste...
boken du läste? Big Magic- Elizabeth Gilbert
personen du fick mail av? Vet inte, säkert något Chalmersmejl.
personen du fick brev av? Julia och jag brevväxlade massor när hon var i USA, men sen dess har jag nog inte fått något.
personen du fick sms av? Hanna.
gången du och hela din familj åt middag ihop? Hmm, har ju en väldigt utspridd familj men jag och mamma åt iallafall lunch tillsammans igår. 

dejtlördag del 2

 
Efter muséebesöket var vi på skojakt till honom...
 
 
och semla till mig! Nää, okej han fick också smaka.
 
 
Efter fikapausen åkte vi hem till honom.
 
 
Lagade den drömmigaste middagen och drack vin.
 
 
Sen spenderade vi kvällen här tills filmen var slut. Det här ingefärsgodiset från Renée Voltaire kan vara det godaste jag ätit. Massor av ingefärssmak men utan att slå ut mangon.
Klart slut, älskar dejtlördagar <3

citronkladdkaka.

 
Förr-förra söndagen var jag sådär vanisnnigt sötsugen som en bara kan bli när alla hormoner i kroppen är alldeles vilda, så citronkladdkakan fick bli min räddning.
 
För ca 10 bitar (eller en stor)
  • 150g smör
  • 1 citron 
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  3. Tvätta citronen noga och riv det yttersta av citronskalet. Jag rekomenderar verkligen ekologisk icke-besprutad citron här. 
  4. Pressa ur citronsaften.
  5. Knäck äggen i en skål och tillsätt strösocker. Vispa fluffigt. 
  6. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda noga till en jämn smet.
  7. Häll i en smord form och grädda i ca 35 min.
Tips! Granera med florsocker och servera med grädde eller ät som den är.
 
 
 

dejtlördag del 1

 
I lördags hade jag och Markus dejtlördag och den började med att han skrev en handla-lapp till kvällen och jag åt en påse frukt- och nötmix eftersom vi var lite osynkade i våra måltider.
 
 
Sedan promenerade vi iväg från Johanneberg...
 
 
... och kom hit! Så fint av Gbg att bjuda på ett litet cotton candy-lager av vit snö.
 
 
Vi gick på stadsmuséets utställning om musiklivet i Göteborg mellan 1955-ungefär nutid. Så himla bra plus att den håller på till 2018 så det är ingen stress om ni vill se den.
 
fortsättning följer ...

coffee and magic.

 
Idag har jag spenderat en eminent morgon tillsammans med han som har den mjukaste nacken och de busigaste ögonen. Vi åt frulle som innehöll ca allt jag älskar plus att jag fick låna en av hans stickade tröjor mmm. I bakgrunden spelade en spotifylista och vi tog en promenad i krispig snö och minusgrader. Vilket var fint förutom det att vi höll på att halka femtioelva gånger. Sedan kramades vi extra länge innan jag åkte hem till mitt och han satte sig med ett bokslut. 
kramar <3

honungsstekt blodapelsin.

 
Imorse tog jag tid till att hänga på yogamattan, med levande ljus tända till toner av José Gonzales en timme innan jag åt frukost. Tror att detta är dagens bästa val!
 
 
Till frukost blev det chiapudding toppad med honungsstekt blodapelsin. Så himla bra eftersom färska bär blir rätt pricey i längden och just nu är det citrussäsong. 
 
Det enda du behöver är en blodapelsin, smör och lite honung och så steker du blodapelsinbitarna en stund i en varm panna. 
 
 
Nu ska jag söka lite sommarjobb, skriva rapport och senare är det sektionsmöte med pub efteråt. En bättre torsdag tror jag.
Kram på er <3

semmeldagen.

 
Idag är det semmeldagen hörrni! Så smart av, jag vet inte, semmeltillverkarna kanske att smyga in en sådan här dag mitt i veckan. Livet känns med ens lite mer glammigt. 
Kramar
 

about me.

 
Hej!
Jag heter Sandra och Leone är mitt andranamn. Är 22 år gammal och läser Teknisk design på Chalmers tekniska högskola. Jag bor på 26 kvadratmeter i Göteborg och gillar minimalism, vegetarisk mat, yoga och långa helgfrukostar.
 
Detta är min plattform för att inspirera till medvetenhet, enkelhet och välmående tillsammans med estetik och skönhet. 
 
För tankar, åsikter, sammarbeten eller andra ord i följd; sandra.le.jansson@live.se
 
Välkomna ↠

söndagsfrulle.

 
God morgon! Här sitter jag och förtär min favoritfrukost. Älskar söndagar för detta <3 Snart ska jag ut och promenera med Julia och prata om allt innan hon åker till Costa Rica för att volontära. Lite sorgligt känns det eftersom hon typ nyss kom hem från USA, men det är bara två månader utan varandra den här gången. 
 
Känner på mig att det här nog blir en av de bättre söndagarna, hoppas att ni har det fint!

vegofrikadeller med tomatsås.

 
Vegofrikadeller (inspirationen kommer ursprungligen härifrån)
 
  • 2 dl bovetemjöl
  • 3 dl riven ost (blanda gärna med en ganska smakrik ost)
  • 2 charlottenlökar
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 2 ägg
  • soja
  • chilli
  • salt och peppar
Gör såhär:
 
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt äggen ett i taget tillsammans med någon matsked soja.
  3. Rulla till bollar, tänk på att ströbrödet sväller en del när de kokas.
  4. Koka med eller utan grönsaksbuljong i 10-15 min.
 
Tomatsås (4 personer)
  • 500g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • olivolja eller smör
  • en gnutta socker
  • oregano
  • salt och peppar
Gör såhär:
  1. Stek löken mjuk tillsammans med oreganon i smör eller olja
  2. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré  och låt koka i 20-30 min
  3. Smaka av med salt och peppar.
 
 

big magic.

 
Förra veckan läste jag ut Big Magic- Creative living beyond fear och jag har lärt mig massor om mig själv och min kreativitet.
 
Författaren (Elizabeth Gilbert) har ett megafint sätt att tona hypen kring kreativitet och kreativa människor. De är precis som vilka som helst, liksom. Dessutom talar hon om att kreativitet inte är något medfött eller något som en kan förlora och ger läsaren verktygen för att fånga in den för att kunna uttrycka sig kreativt. Dessutom dementerar hon att ångest, olycka och sorg på något sätt medför lyckad kreativ utveckling. Vilket är otroligt bra eftersom jag tror att nästan alla kan en myt om en plågad konstnär.
 
Mitt favoritcitat ur boken är detta
 
"There is a famous question that shows up, it seems, in every single self- help book ever written: What would you do if you knew you could not fail?
But I´ve always seen it differently. I think the fiercest question of all is this one: What would you do even if you knew that you might very well fail? What do you love doing so much that the words failure and success essentially become irrelevant? "
 
och jag tycker att det sammanfattar bra hur vi borde tänka om nästan allt egentligen.

Om

Min profilbild