chokladgröt och åtta till åtta.

 
Godmorgon! Vill bara börja med att säga att ni är så himla fantastiska och jag blir megaglad för de fina orden ni lämnar här. Det är onsdag och jag är ledig såhär tredje dagen på det nya läsåret men så gick jag ju mellan 08.00-20.00 i måndags så jag ser detta som en slags kompensation för det.
 
 
Jag började min dag med chokladgröt enligt Erics recept och blandade:
 
1 mosad banan
2 dl havremjölk (annan mjölk fungerar också)
1 dl havregryn
2-3 msk kakao
 
Rör i alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Ät!
 
 

4 ur arkivet.

mina bästa pluggtips. 
 
 
how to stop shopping.
 
 
stresshantering.
 
 
 
chocolate chip havreflarn.
 
 
 
 

run deep | run wild.

Jag gör alltid någon slags lista inför hösten över saker jag ser fram emot. Det känns liksom inte helt fullkomligt annars om inte hösten startar med en lista. Så här kommer den, passande nog dagen innan skolstart; höstlistan.
 
 
» Höstdofter. Rooibusté, kanel, kardemumma, smörstekta kantareller, kylig morgonluft, pumpkin spice latte, äppelpaj... Kan droppa klyschiga saker hela morgonen.  
 
» Rutiner. Älskar att sommaren tillåter en att skapa sina egna dagar men det är så skönt att ha någon som säger åt mig var jag ska vara. Plus att det känns extra härligt när något rutinbrytande händer.
 
» Gosa. Så bra att få dela hösten med någon som är varm eftersom jag själv har blodcirkulation som en ispinne.
 
 
» Att plugga. I början av hösten läser jag Ergonomi, Produktsemiotik och Skiss och presentationsteknik. Peeeepp!!! Dessutom är det mysigt att köpa nya block och pennor inför skolstarten.
 
» Bokmässan. Jag hoppas verkligen att jag får tid att gå på den, iallafall ett par timmar. 
 
» Höstfärger. Tiden är så galet magisk när löven byter färg och jag älskar! att klä mig i höstmodet. Det är seröst min bästa klädtid.
 
 
 
» Fredagskvällar. Det händer så himla mycket på Campus när skolan dragit igång; pubrundor, pluggfrukostar eller spontana häng utanför skolan t.ex. peppiga after works på kafé magasinet, ta en take away kaffe att dela på i trädgårdsföreningen eller morgonfika på da Matteo.
 
» Jag och Markus firar tre år. ♥
 
 

ost & vin.

 
I tisdags när jag och Markus satt vid ett av da Matteos betongbord och fikade kom vi på att vi borde ha ost- och vinkväll. Så när cappen var uppdrucken så köpte vi en flaska vin med höstlöv på, lite ost och fikon- & höstäpplemarmelad (mest för att jag var helt såld på namnet men det var god också). Mycket bra kväll såhär sista veckan av ledighet. 

happy friday.

 
Godmorgon darlings och glad fredag! Den här morgonen började på bästa sätt med morgonpromenad, fredagspodden och sedan ett jättelass bananpannkakor. Nom <3 
 
 
Receptet löd såhär:
 
3 ägg 
2 bananer 
ca 1 tsk bakpulver
kardemumma
lite salt
 
Blanda ingredienserna och stek i rapsolja/kokosolja/smör på medelvärme. Jag klickade ut ungefär ½dl smet per pannkaka. Toppa med det du gillar!

beyond and beyond.

 
Jag har sovit dåligt några nätter nu. Tänker att det säkert är för att vi sakta men säkert byter årstid och kroppen inte riktigt hänger med. Trädgårdsföreningen har verkligen varit mitt bästa ställe i sommar. Här finns massor av utandningsrum och jag fattar nästan inte ens att jag är i stan när jag sitter med rabarberte framför mig som bildar vattenånga på glaset. Om ni ska besöka ett ställe medan det fortfarande blåser lite ljumna sommarvindar så är det detta. 

autumn vibes.

 
Vädret pendlar lite mellan sommar och höst så jag går typsikt klädd såhär. Nu ska jag lämna tillbaka en kruka som var för liten och sedan handla lite frukost tills att pappa kommer på fredag.
 
 
Har även köpt en doftljus! Varit helt såld på det sen jag och Klara såg det inne på Marker29 för någon vecka sedan. Doften heter black honey och det ska ta mig genom hösten. 
Ha en fin torsdag fina ni <3
 

en dag med mamma.

 
En dag med mamma på Röhsska, sedan cappe på Brogyllen och drömmigt inredningsspanande på Rum21 

recovering people pleaser.

 
 
Jag hade precis snörat på mig skorna när jag vänder huvudet mot fönstret och ser ett tätt ljudlöst regn strila ner. Lika bra kanske.
 
Plötsligt bara slår det mig att jag hamnat lite fel. Jag har glömt varför jag egentligen gör en massa saker; fotar, tränar, umgås. Jag har framförallt glömt för vem jag gör dem. Jag har glömt att jag ska göra saker för mig själv. 
 
Så, det kanske är svårt för er vars jobb, skola eller vardagsliv börjat men försök att idag göra dagen precis hur ni vill.
 
 

Skagen.

 
En eftermiddag i Skagen.

minidejtande.

 
Hej kompisar! Idag har jag och Markus haft minidejt på kulturkalaset. Vi började på International street market där de har mat från världens alla hörn och gulliga taklökar (?)
 
 
Sedan var vi på Stadsmuséet och tittade på deras utställning (O)mänskligt. Blev otroligt illa berörd av att samhället sett ut, och till viss grad fortfarande ser ut, så. Men jag vill ändå rekomdera alla att se den!
 
 
Efter det köpte vi iskaffe av Klara som jobbar på Espresso house och satte oss vid kanalen.
 
 
En promenad till Kronhusbodarna blev det också. Så fint här!
 
 
Sedan skulle det köpas fudge till gänget i Chalmers Bastu Kommittée...
 
 
... och sedan tillbaka till kanalen med lunch i handen.
 
 
"Håll upp din tallrik också"
 
 
Slut på eminent förmiddag men ikväll ska jag se Miriam Bryant på Götaplatsen. Peppen på det!

nytt hemma.

 
Sedan sist har jag fått hem lite tavlor till lille lägenheten plus satt upp ett vykort ovanför skrivbordet. Det är verkligen mitt bästa budgetknepet för att få upp lite fint på väggen det och klippa ur tidningar.
 
 
Tyvärr var min vägg alldeles för hård och jag hade sönder fem betongkrokar i mitt försök att slå in dem i väggen. 
 
 
 
Lite nytt växtligt också och jag som försöker odla basilika. Tydligen går det ju inte helt åt skogen om en ska tro mamma.
 
 
Har även hunnit vara på kår-kick off där jag lyssnade på föreläsningar och var med under workshops. Är faktiskt lite pepp på att börja plugga och engagera mig i studentkåren igen nu i höst.

kafé Magasinet en måndag.

 
Hej gullon! Igår träffade jag Klara som hade en islatte i handen som den delade vi på medan vi promenerade till kafé Magasinet för att käka frulle. 
 
 
Kolla vad fin hon är! Vi satt på uteserveringen och pratade om viktigt, oviktigt och hösten. Knäppt fint är det att vi kan prata ca hur mycket som helst.
 
 
Sammanfattningsvis; alla måndagar borde börja såhär. 

veganska chokladkex.

Här kommer ett recept på veganska chokladkex inspirerat av detta. Så bra när en är lite sötsugen.
 
 
Veganska chokladkex
ca 24 st
 
Sätt ugnen på 200 grader
 
  • 3 bananer
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl sirap
→ Mixa
  • 3 dl havremjöl 
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • salt
  1. Rör ihop ingredienserna och rör sedan ner de mixade bananerna, rapsoljan och sirapen. 
  2. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda i 15-20 minuter.
  3. Valfritt är att smälta lite ljus choklad (vegansk) och bre på
 
 
 
 

Helsinki; sista dagen.

 
Tredje och sista dagen hos mormor började på samma sätt som den andra med den enda skillnaden att mamma hade bestämt sig för att skruva upp tempot ytterligare. Sällan har jag varit så flåsig.
 
 
Vi lämnade mormor, som skulle iväg för att träffa sina gamla kollegor från sjukhuset där hon jobbade. De träffas första tisdagen varje månad och mormor har varit pensionär i nästan 20 år. Det ni! Jag och mamma gick på HAM.
 
 
Och sedan åt vi varsin quiche med fetaost och spenat <3
 

wild things.

 
Godmorgon gullon! Idag är jag så himla glad för det var äntligen uppehåll länge nog för att jag skulle kunna ta mig ut på en löprunda. Dock var det ca nio grader ute. Är hösten redan här?
 
Nu ska jag börja packa ihop mina saker för att flytta hem till läggan och ikväll ska jag, Markus och Karl äta vegetariska burgare på Max (<3) och sen dricka öl någonstans.
 
 
Till frulle hade jag chiapudding med blåbär, kokosflingor och lite müsli och en äppel- och kardemummasmoothie. Nom <3
 

Helsinki; andra dagen.

 
Andra dagen hos mormor snörade jag och mamma på oss varsitt par megaslitna löparskor och sprang iväg ut i skogen. Det hade regnat lite under natten så luften var så himla frisk.
 
 
Väl tillbaka hade mormor kokat korngröt och dukat upp med egenplockade bär och rågbröd. Ingen levererar frulle som mormor <3
 
 
Sedan hoppade vi på spårvagnen in till stan och kollade genom lite butiker och köpte lite fint.
 
 
När fötterna blev trötta promenerade vi till Fazer café som är lite som att kliva in i en gammal svartvit film och där en får alltid en bit choklad till kaffet.
 

Getostbruschettaa med sockerärtor och sojabönor.

 
Jag älskar enkel mat och bäst är det när det blir en blandning av krispigt, sött, salt och knaprigt. Den här Ernst-inspirerade bruschettan mumsade jag och mamma på en sensommarkväll men jag tänker att om en gör lite mindre bitar fungerar den som förrätt eller tilltugg.
 
 
För fyra hungriga personer:
  • 50 g sockerärtor
  • 100 g sojabönor
  • 100 g chèvreost
  • ½ citron, skalet 
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • 1 klyfta vitlök
  • ¼ finhackad spansk chili
  • honung
  • 1 baguette
  • 3 msk olivolja
  •  salt och peppar
  • färsk timjan till garnering
Gör såhär:
  1. Skär sockerärtorna i mindre bitar och stek en stund tillsammans med sojabönorna i olivolja.
  2. Smula ner getosten i en bunke och riv skalet av citronen och blanda ned.
  3. Tillsätt, i getostblandningen, rosmarin, chilli och vitlök.
  4. Rör ned den ljumma bönblandningen tillsammans med getosten och rör om så att getosten smälter lite. Blanda i lite honung. 
  5. Skär brödet i t.ex. skivor och pensla med olivolja. Stek det därefter gyllenbrunt.
  6. Toppa brödet med röran och ät <3

Helsinki; första dagen.

 
Hej på er! I förrgår kom jag hem från mormor och Helsingfors och igår spenderade jag dagen med att gosa med Markus och packa upp resväskan. 
 
Första dagen i Helsingfors var vi vid Ärtholmens strand där de byggt en allmän bastu och restaurang. Älskar när arkitektur är såhär himla starkt. Tycker väldigt mycket om att det är så mycket trä och glas, det känns väldigt nordiskt- minimalistiskt på något sätt.

Café 22.

 
Sista dagen i Köpenhamn packade vi ihop våra saker och sa hejdå till lägenheten och gick till Café22 för att äta bruch. Det ligger precis vid vattnet och allt var så himla gott och solen lyste över våra ansikten, som på film ungefär. Sedan rullade vi väskan till Nyhavn och strosade omkring och sedan var det dags att åka hem. 
Slut på Köpenhamn för den här gången. 

for what it´s worth.

 
"To hell with happy endings. We are here for the story..."
-Beau Taplin
 

sometimes it´s okay if the only thing you did today was breathe.

 
Vad är grejen med att en ska vara så lycklig hela tiden? Så glad, positiv och sprudlande livsglad samtidigt lugn, medveten och mindful, och befinner du dig inte i detta utopiska tillstånd kommer snart hela världen upplysa dig om hur du blir mindful på 20 sekunder, ge dig sex enkla steg till att bli lugn och 10 vanor som lyckliga människor har gemensamt. Så lugn bara; sorgsenheten ska krossas. 
 
Det är förstås fint på sitt sätt men kan en inte få känna sig lite ynklig och orkeslös emellanåt? För om vi inte tillåter oss att känna även det svåra känner vi egentligen något alls då?
 
Ibland kan jag skutta upp ur sängen, ta en löprunda och göra en ordentlig frukost och ibland är dagens största bedrift att jag borstade håret och hittade två likadana strumpor att ta på mig. Det är okej. Allt du känner, sorg som glädje, är okej oavsett vad de leende personerna på tidningsomslagen säger till dig.
 
foto: min pinterest

Om

Min profilbild