bokmässan.

God morgon söndag! Idag vaknade jag utvilad eftersom jag inte haft en enda hostattack på hela natten. Så jag spenderade några extra morgonminuter i sängen.
 
 
Igår var jag på bokmässan (såklart!) med mamma och min bff Julia (såklart!) och trängdes med en hel massa människor. Vi lyssnade på Alex och Sigge, Ernst, Mark Levengood och käkade rawbollar och mozzarellamackor.
 
 
I slutet av dagen var axlarna tyngda av bokkassar. Allstå finns det något så bra som böcker.
 
 
Jag fick med mig Ta tillvara som är en bok som tipsar en om vad man kan göra med sina vegetariska rester, Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes och Ernsts nya bok Lyckan i det lilla. Sedan hände detta. Ni fattar att jag inte kunde prata om så mycket annat resten av dagen...
 
 
Ett par prassliga magasin kånkades hem.
 
 
Och jag passade på att bli medlem i Djurens rätt. 
 
Snart ska jag iväg på en fotoprommis med ett glatt gäng.
Ha en fin söndag <3
 
 
 
 

Senast.

 
Sedan hösten började sitt intåg har jag klippt av ca sju centimeter hår och köpt en ring på välgörenhetsloppisen för UNHCR som skolan ordnade.

peanutbutter.

 
Här kommer ett megatips; nämligen hemgjort jordnötssmör. Du behöver jordnötter efter smak (400g ger ca 4 dl jordnötssmör). Jag hade rostade och saltade. Sedan häller du ner jordnötterna i en matberedare med knivsats, sätter igång maskinen och ser hur ditt jordnötssmör uppenbara sig framför dig (tar ca 10 min). Jordnötssmör passar t.ex. som topping på gröt, chiapudding, äppelskivor eller fröknäcke. Nom <3

ytligheter.

 
I förra veckan passade jag på att uttnyttja ett presentkort som jag fick i julas och unna mig lite smått och gott.
 
 
Läppstiftet är från Make Up Store och färgen heter Dare. Lite pigg ljus röd nyans som jag tror kommer lysa fint i höstmörkret. Annat som föjlde med var nagellack, även det från Make Up Store, samt torrschampoo och en primer.

hösten.

1,
 
Vad är det bästa med hösten?
Fasta rutiner, Bokmässan, mysiga kvällshäng med te och sangria, krispig luft mot kinderna, halsdukar i murriga färger och värmen från stearinljus.
 
Vad kommer du äta i höst?
Kantarell-toasts, sötpotatis och grytor.
 
Vad kommer du dricka i höst?
Som ovan nämnt; te och sangria men förmodligen även kaffe och en pumpkin spice latte.
 
Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Utan tvekan min gråa halsduk. Den kan skydda mot alla kyliga vindar.
 
Vad gör du om dagarna?
Skissar, limmar, pluggar och går på lördagsyoga.
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten förra året?
Hade precis kämpat mig igenom fyra veckor av Tekniskt basår och det kändes tjockt i halsen.
 
1, 2
 
Vad kommer du lyssna på?
Massor av poddar: Alex och Sigge, Fredagspodden och Flora och Frida. Jag kommer lyssna på P3 och mina höstspellistor.
 
Vad läser du?
Kurslitteratur... och Game of Thrones.
 
Vad tittar du på?
Vet inte när jag kollade på tv senast... men annat jag tittar på är virvlande gula löv, Markus leeneden, Julias yviga hår och svarta tavlan.
 
Vad var bäst med sommaren?
Julia kom hem, vandringen i Val Gardena och att få se New York.
 
Vad har du för höstplaner?
Pluggfikor, fira två år av pussar i nacken med Lights in Alingsås och göra eget jordnötssmör.
 
Listan från Flora
 

ört- och fetaostbollar.

Förra lördagen stod jag och rullade Ört- och fetaostbollar och lyssnade på de podcasts som jag inte hunnit lyssna på under veckan. Receptet kommer från Sandras grymma blogg (det är peppigt att dela namn med en så himla fin och kreativ person, ändå!) och recptet hittas snabbast här
 
 
Jag använde färsk persilja och lite torkad oregano som mina hackade örter. Hur gott som helst blev det! 
 

feels.

 
Bäst i veckan hittills
Mottagningsfinalen. Hur vi ägde på skidor och hur vår fakost som skulle kunna färdas på både land och vatten var beyond worst. Men jag skrattade så att magen krampade och vi cheerade som om hela livet hängde på det. Plus att klassen blivit med kaffebryggare <3
 
Sämst i veckan hittills
Att pluggstressen flåsar mig i nacken trots att jag försöker lugna mitt skenande hjärta.
 
Där har jag ont
Har fortfarande blåmärken på mina höftben efter mitt nolluppdrag som gick ut på att bestiga Mount Avenyn iklädd klättersele och inlindad i ett rep. Skrattade tills magen krampade här också dock.
 
Det här tänker jag mycket på
Att jag vet att grupper kommer bildas och att jag inte vill missa tillfället då alla självklara sammanhang bildas och hamna utanför. 
 
Det klär jag mig i
Svart! Äntligen. Och min gråa halsduk lindar jag om halsen på morgonen men måste trycka ner i ryggsäcken på eftermiddagen. 
 
 
Nästa vecka ser jag framemot
Skiss- och modellteknik, jag är så himla peppad för det, dessutom ska vi börja läsa How Designers Think och skissa på en spännande uppgift.
 
Det dricker jag
Det har, idag, blivit vatten och en oatly breakfast som de delat ut på centralen fyra dagar i veckan.
 
Idag händer detta
Ikväll händer inte så mycket mer. Jag ska snart krypa ner under täcker och lyssna klart på Alex och Sigge. 
 
Å på lördag händer det här
Nollfinalen och världens festaste fest i kårhuset. Känner både vansinnespepp och lite vemod.
 
Söndagen tillbringas så här
Det blir nog plugg, plugg, plugg men förhoppningsvis lite skissande också.
 
Och mest av allt önskar jag detta
Att min pojkvän inte ska vara så himla upptagen med annat hela tiden. Känner att jag behöver ett par hångelpauser för att orka med skolan. Och jag vill att hösten ska bli fin och att jag ska hinna umgås med alla bra personer jag samlat på mig under åren.
 
Listan är hittad hos Klara och fotona är från min instagram: @sandra_leone

how we'd love to fall more often.

1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Jag har sommarfräknar på axeln när jag går mot hösten och träningsvärk i armarna och blåmärken på båda knäna efter vårat topphemliga nolluppdrag. Det finns en höstspellista från förra året sparad på min telefon. Den spelar jag nu i bakgruden till min tekopp och stickadetröja i septembersolnedgången. Det känns fint att höra sångerna som spelades så flitigt förra året när det var så förbannat jobbigt för nu kan jag höra dem igen och känna att saker och ting är lättare nu. 
 
 

maybe it´s the autumn air, but I´ve been thinking a lot.

 
Denna veckan har jag verkligen gått omkring som en känslobomb. Kurserna har börjat samtidigt som mottagningsvecka tre är i full gång. Så veckan har gått ut på att varva matteplugg och ingenjörsmetodik med hipstergasque och pubrunda med bejben ovan medan små blöta gula löv spritt ut sig över asfaltsvägarna. 
 
Idag somnade benen efter en och en halv timmes tecknande inne på Röhsska och jag bestämde att det var dags att åka hem. När jag kom ut på Vasagatan sken solen och jag huttrade till i vad som kan vara den första höstvinden.   

Om

Min profilbild