äppelpaj.
Som sagt; får tokdille på kanel under hösten så häromdagen slängde jag ihop en liten och megaenkel äppelpaj. Recept gick ungefär såhär:
2 dl havregryn
½ dl grovt hackad mandel
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljsocker
2 äpplen (om de är lika små som på bilden, alltså ryms i en kupad hand)
Agavesirap
Kanel och kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader och smält kokosoljan.
Häll upp havregryn och mandel i en skål och häll den smälta kokosoljan över och rör runt tills det blir en grynig massa. Tillsätt vaniljsockret.
Hacka äpplena i småbitar och lägg dem i en liten form. Pudra med kanel och kardemumma och rör i lite agavesirap.
Häll på havre-mandelblandningen och ställ i ugnen i 20 min.
Comment
Postat av: Klara Amanda
My oh my, det här receptet ska jag spara minsann. Mmm, älskar äppelpaj.
Postat av: Beatrice
Alltså, äppelpaj <3 Kan det bli mycket godare? Jag tror nog faktiskt inte det. Kanske, kanske att choklad slår det, men det är knappt alltså. Framförallt på hösten, hehe.
Postat av: ISA
men hörrdu, vet du hur sugen jag är på äppelpaj!? jätte!!
Postat av: Sandra
Amen näÄÄ så gott! Måste göra äppelpaj snart igen alltså :)
Postat av: Ebba
Mumma, detta ska jag ta och röra ihop och äta till tentaplugget!
Trackback