grovt bröd utan jäsning.

 
Det här brödet har förändrat mitt liv (skojar inte ens). Det går megasnabbt att röra ihop ingredienserna och det behöver inte jäsa! Hittade receptet här men har gjort några smändringar.
 
Till ett bröd:
 
4 dl rågmjöl
3 dl havregryn (blanda gärna vanliga och fiberhavregryn)
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 rivet äpple
4 dl naturell yoghurt
(2 msk honung)
grovt hackade hasselnötter
torkade aprikoser
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och riv ner äpplet. Blanda i yoghurten (och ev lite honung om ni vill ha lite sötma) samt nötterna och aprikoserna. Häll allt i en form och ställ in i ugnen i ca 40 minuter.
 
 
Sedan är det klart!
 

ugnsbakad gröt.

 
God morgon! Idag tar jag en pluggpaus för att preppa hjärnan för morgondagens tenta. Så jag började med att sova ut och sedan gå upp och laga en variant av ugnsbakad gröt med inspiration från Sandras blogg. Snart ska jag iväg på yoga och sedan handla tentamat. 
Hoppas att ni får en megafin onsdag!
 
 
Ugnsbakad gröt (1 portion)
1 dl havregryn (jag blandade rågflingor och vanliga havregryn)
1 ägg (eller motsvarande någon äggersättning)
3 msk mjölk (jag hade mandelmjölk)
1 msk kokosflingor
½ tsk bakpulver
½ msk honung
1 banan
En nypa vaniljpulver samt en nypa salt
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna och häll i en ugnssäker form. Grädda i 10-15 min och ät med bär/ nötter/ det du tycker är gott, lyssna på jazz och fira att det är lilllördag!
 
 

veckolistan.

Vad ser du fram emot den här veckan?
Att Markus och jag ska äta kantarellsoppa hos hans gammelfaster och att jag bokat in en lyxfrulle med en megasaknad bejb på lördag.
 
Vilken är den senaste bloggen du började läsa?
Senaste, ingen aning men jag vill verkligen rekomendera Searching for tomorrow. Älskar texterna och bilderna, de får mig att vilja flytta ut på landet och gå omkring i egenstickade vantar hela dagarna.
 
Ska du laga någon härlig mat i veckan?
Tyvärr är det mest tentaplugg som gäller så det blir matlådor hela veckan. Men efter det vill jag laga något från min pinterestmapp.
 
 
Vad åt du till frukost idag?
 
Detta! Chokladchiapudding, fikonbröd och te
 
Vilket ord ska du hålla hårt i den här veckan?
 "Sometimes it´s ok if the only thing you did today was breathe" Ett helt citat, jag vet men det känns som att det här verkligen är något jag ska tänka på.
 
Säg något som du verkligen vill göra som du ska ta dig tid för den här veckan!
Efter tentan ska jag se till att få ordning på mina rutiner, samla inspiration och sätta nya mål för mig själv.
 
Vad gjorde du igårkväll?
Drack te och lyssande på jazz.
 
En bild som symboliserar denna dag!
 
Jag ska försöka njuta av de sista vackra färgerna innan november sopar undan allting.
 
Hur ser du oftast ut till vardags?
 
 
Något stickat+ glasögon.
 
 

meteorologisk höst.

 
Hur mår du?
Är så himla, himla trött efter den här veckan som varit en enda stor kommunikationsmiss med ingenjörsmetodiken och tentapluggsstress. Så jag är galet glad att det är fredag och att jag har mina mjukaste byxor och tröja på mig.
 
Vad har varit bäst i veckan?
Lätt onsdagen när Markus och jag firade två år. Jag snubblade in på hans 18 kvm och möttes av tusen pussar och kramar och sedan; När vill du ha middag? Och så hade han lagat vegetarisk skagenröra, pasta carbonara och crème brûlée samt korkade upp en flaska rött vin <3 
 
Vad ska du göra idag?
Inte så mycket mer än att dricka te och äta pepparkakor med ost.
 
Och på lördag?
Plugga. Så himla oinspirerande svar men det är verkligen så i tentatider. Men jag hoppas att jag ska hinna med yoga och att läsa Elle Decoration. 
 
Och på söndag?
Plugga...
 
 
Kan du ge tre tips på vad man kan göra i helgen?
: Baka något.
: Var utomhus om vädret är fint. Vi behöver all D-vitamin som finns att tillgå plus att det är terapi för själen att sparka igenom prassliga lövhögar.
: Fika med någon ny vän, saknad vän, en farfar, en mamma eller någon annan som du älskar.
 
Vad ser du fram emot?
Tentaveckans slut så att en kan komma in i sina vanliga rutiner samt att kaffekonsumtionen ska återgå till det normala.
 
Lista kapad av Klara 
 

21 oktober

 
Idag har jag och min pojkvän varit ihop i två år (fast ingen av oss är helt säkra på vilket datum det faktiskt var som vi blev tillsammans...). Det är lite opraktiskt att fira mitt i det mest intensiva tentapluggandet men att få dra in doften av hans nacke ska nog få mig att kunna hålla ut lite till. Jag hade med en liten ask till honom som jag vikt efter detta mönster.
 
 
Inne hade jag lagt en liten lapp som började med en lite illustration med inspiration hämtad från denna brillianta serietecknare. Hon ger mig igenkänningsfaktor en miljon.
 
 
När han sedan vecklade upp lappen så hade jag bestämt att vi någon kväll skulle gå på bio, helst Hagabion eller Göta, som jag hoppas kommer bli en galet mysig grej.

chocolate chip havreflarn med havssalt.

Hej kompisar! Min tenta börjar närma sig så förra veckan passade jag på att baka för att tänka på något annat en stund.
 
 
Detta är en blandning av chocolate chip cookies och havreflarn och receptet går att röra ihop på ca ingen tid alls.
 
För nio stora kakor behövs:
 
125g smör
1 ½ dl brunt farnsocker (den torra varianten)
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Några droppar citron
25g mörk choklad
25g vit choklad (eller 50g av den en föredrar)
Havssalt
 
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda sedan socker och smör till en krämig smet. Tillsätt ägget och rör ihop. Blanda ner citronsaften och de torra ingredienserna förutom havssaltet. Det ska bli en ganska tjock smet. Forma jämnstora kakor, strö över lite havssalt och ställ in i ugnen i ca 15 min. Ät och ha det gött!

I want to be the best I can be with you.

 
Idag började jag med hembakt bröd+ müsli+ te till frukost. Jag har ofta mina söndagar tomma så att jag kan äta frukost med noll stress. 
 
 
Efter ett par timmar tentaplugg gick jag ut för att carpa höstvädret och lyssna på veckans ännu olyssnade podcasts.
 
 
Fredagspodden med Hanna och Amanda är min absolut bästa feel good/mys- pod. Kan inte ni tipsa mig om vad ni lyssnar på?
 
 
Lövprassel <3
 
 
Efter promenaden blev det behövde jag lite energipåfyllning i form av äpplen med jordnötssmör. Nu ska jag dricka kaffe med mamma och sedan läsa ca resten av dagen.

fikalördag | dejtsöndag.

 
Det har blivit en del instagrambilder på sistone men telefonen är den enda kamera jag haft med mig på sistone, hoppas att ni gillar det också.
 
Förra lördagen bjöd mamma på fika på Brogyllen, kanske för att fira att jag äntligen bestämt mig för vilka skor jag skulle köpa (mvh den minst kapabla beslutsfattaren på planeten). På kvällen var jag medbjuden på middag för att fira att Klara fyllt 20. Vi var tolv stycken runt ett bord på Maharani och det var hur gosigt som helst. Söndagen spenderade jag nerbäddad i Markus säng innan vi tillslut tog oss upp och lagade bruch. Sedan promenerade vi genom oktober- Göteborg och kom med rosiga kinder ner till Konstmusséet där de visar Emil Nolde. I tre plan höll vi hand och han kramade mig bakifrån när jag stannande till lite extra länge vid en tavla. Alltså så kär i han där att det inte är klokt 
 
foto: instagram: sandra_leone

äppelpaj.

Som sagt; får tokdille på kanel under hösten så häromdagen slängde jag ihop en liten och megaenkel äppelpaj. Recept gick ungefär såhär:
 
 
2 dl havregryn
½ dl grovt hackad mandel
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljsocker
2 äpplen (om de är lika små som på bilden, alltså ryms i en kupad hand)
Agavesirap
Kanel och kardemumma
 
Sätt ugnen på 175 grader och smält kokosoljan. 
Häll upp havregryn och mandel i en skål och häll den smälta kokosoljan över och rör runt tills det blir en grynig massa. Tillsätt vaniljsockret. 
Hacka äpplena i småbitar och lägg dem i en liten form. Pudra med kanel och kardemumma och rör i lite agavesirap.
Häll på havre-mandelblandningen och ställ i ugnen i 20 min.

kafé Magasinet.

 
I fredags efter min sista föreläsning träffade jag Klara på Järntorget. Först crave:ade vi inredning på market 29 (tomten du vet vart du ska leta, julen närmar sig) och köpte varsitt hekto te, efter det satte vi oss på kafé Magasinet; drack vin åt mat som var så galet god och så pratade vi bara hur mycket som helst om precis allt möjligt.  
 
Hoppas att måndagen har varit snäll mot er. 
foto: instagram: sandra_leone

top with cinnamon.

 
Kanel för mig är höstsmak. Jag får alltid dille på kanel när det börjar blåsa lite kyligare vindar. I veckan gjorde jag chiapudding med kanel och jag använde mitt vanliga recept men adderade lite kanel och honung. Perfekt helgfrulle.

en sammanfattning.

 
Imorgon är det fredag och det känns fint plus att jag planerat in after work men Klara vilket är himla välbehövligt. Förra fredagen fikade jag med min pojkvän som fixade gratis kaffe <3 Hur vet jag inte men han är ju galet charmig, förstås. Lördagen spenderades delvis på morgonyoga och delvis i sängen med Elle och naturgodis.
 
 
Lördagen fortsatte sedan med kanelbullebak med Karl. Han jobbar i en te- och kaffehandel och kirrade espressos till oss medan bullarna gräddades. På söndagen var jag ute tidigt på promenad. Ser ni hur fint det börjar bli i träden.
 
 
En morgon tog jag sexans spårvagn från Järntorget och trängdes med morgonbittra personer. T.ex. en man som skällde ut den hostande killen som satt bredvid honom och sedan hostade mannen honom i ansiktet. Alltså vem gör ens så? Sedan kom jag till skolan och köpte en A3-pärm att förvara skisser i och idag vaknade jag upp med Markus läppar i nacken och armar om midjan <3
 
 foto: instagram @sandra_leone
 

superbalanced.

 
En fredag införskaffade jag en ny tröja från Weekday. Kort i magen, vit och med utsvängda ärmar. Älskar´t!
 
I helgen nådde jag även 250 följare på bloglovin'. Miljoner kramar, minigrisar och varma koppar kaffe till er. Jag är så glad att ni hänger med <3

onsdag/lördag/söndag.

 
God morgon mina fina! 
Den här skolveckan har varit min mest intensiva och oförutsägbara hitills så det var skönt när helgen kom och jag betat av det mesta. Igår kom jag hem till en vän som gjort kanelbulledeg för fösta gången och sedan satt vi och drack kaffe och åt bullar till klockan tio. Hur fint som helst. Och i onsdags hade min pojkvän lagat middag när jag kom hem till honom trött och sliten. Jag fick pussar i nacken och sedan sa han "Jag har gjort hummus till frukost åt oss". Började störtlipa av tacksamhet ungefär. Idag har jag hittills hunnit dricka kaffe med mamma och nu tänkte jag ta en promenad och andas ikapp lite. 
 

den lilla svarta.

 
Under vår första lektion i Ingenjörsmetodik fick vi en svart skissbok och en 2B-penna som vi uppmuntades att ha med oss vart än vi befann oss för att kunna spara idéer. Sedan dess har jag fyllt de första sidorna med skisser på föremål från Röhsska, kopphandtag och en uppblåsbar sackosäck som det var tänkt att en kan ha med sig på festival. Och efter att ha pluggat matte och fysik intensivt i ett år under basåret så känns det så himla skönt att känna känslan av att hålla i en penna igen.

Om

Min profilbild