better off this time.

 
I dessa skor ska jag stega in våren. Jag hittade dem faktiskt förra året på Vagabond men när jag skulle köpa dem var de slut överallt </3. Men nu i år när jag nästan gått sönder mina knän och trampat genom sulan i mina gamla converse såg jag att de kommit tillbaka och vägrade missa dem en andra gång. 

the wild thing.

 
Första veckan på nya läsperioden började som vanligt med nya kurser och den tradtionella efter-tenta-pubrundan då vi drack Ipor, shots från kemisektionen och åt veggoburgare. Min lördag började med morgonyoga och frukost med oatlys chaidryck.
 
 
Mamma skulle hämta ut sina nya glasögon och jag passade på att fynda och unna mig en lyxig bh med ett presentkort. 
 
 
På kvällen gick vi på bio och sedan tog bussen hem.

creative corner.

 
Tentaveckan tog som sagt slut i lördags och jag kunde inte varit gladare men här är några saker som gjorde den lite lättare:
 
: Sitta utomhus på piren med H och käka lunch i solen.
: Mumford &Sons nya singel <3
: Ljust när en kommer till skolan vid sju. Ljust när en åker hem vid halv sex <3 <3
: Lyssna på Sweet Disposition och inte bry sig mer om skolan den dagen
: Post tenta-fika

veggo.

Ett av mina nyårslöften är att äta mer vegetariskt. Jag jobbar mot att bli vegetarian för att det är snällt mot kropp och miljö, men i dagsläget fungerar det inte för mig. Dock har jag börjar smyga in några vegetariska/veganska alternativ i vardagen genom att:
 
 
... äta vegetarisk frukost med soygurt som var så himla god att jag skulle kuna äta den på kalas.
 
 
En kväll lagade jag butternut squash efter dethär receptet och till det hade jag bönpasta. Nom!
 
 
Under "sportlovet" när jag inte hade några schemalagda föreläsningar unnade jag mig vegetarisk lunch på Condeco. Ett jättetips, eftersom den är prisvärd för studentplånboken och de har den godaste hummusen som en också kan laga själv.
 
 
... eller unnar jag mig Oatlys havredryck med choklad som är så jäkla god. Definitivt värt hypen som jag sett på min twitter.

1995 ▼

 
Igår skrev jag min sista tenta och jag är så himla lättad! Efteråt mötte jag upp pojken och vi gick på Röhsska; han höll om mig bakifrån och kysste mig i nacken, vi  åt en dyr helglunch på Condeco och jag köpte min första flaska vitt vin.
 
Vi tog femman till ICA focus och handlade ingredienser till en tomatsås och vid tehuset mötte vi upp vår tredje part i vårt gäng. Han hade köpt lyxfärskpasta och dyrt vin som vi skulle ha till middagen. 
 
På kvällen, efter en matkoma som inte var av denna värld åt vi Ben &Jerry´s greek frozen yoghurt som var köpt på extra pris. Jag är så sjukt, galet tacksam över mina vänner och känner mig laddad för vardagen som börjar på måndag.
 
Kan ni inte berätta något fint för mig?
 

en söndag och en onsdag på en torsdag.

 
Hej på er! Ville bara berätta (innan jag återgår till matten) att i söndags njöt jag av solen från förnsterkarmen när jag åt frukost. 
 
 
Mina fördelsedagsblommor sträckte sig mot solen lite extra.
 
 
Igår var det tenta och jag hade på mig goskläder och på eftermiddagen hade jag planerat in post-tentafika. Så bra grej att få njuta av att äta istället för att endast se det som livsuppehållande medel mellan pluggandet.
 
 
 Hade med mig tentafika med såklart. Nu återgår jag till plugget.
puss 

frågestund- svar del 2

Vad vore din absolut största utmaning, i nuläget?

 

Vilken spännande fråga! Det beror lite på hur man tänker men just nu är den största utmaningen att ta hand om mig själv och inte dö prestationsångestdöden. Däremot den största utmaning som jag skulle vilja ge mig själv är att resa iväg någonstans på egen hand. Jag tänker: Berlin, någonstans i Indien eller Paris. Har så mycket wanderlust i kroppen att den nästan sprängs.

 

1, 2
 

 

Vilket är ditt tidigaste minne? 

 

Skrev om det här men ett annat av mina tidigaste minnen är när jag och mina två kusiner sitter på en en släpkärra körd med en traktor av min pappa. Det är i farfar och farmors gamla hus, det är sommar och vi har vinden i håret allihopa.

 

 1, 2
 

 

Finns det något som gör dig så himla galen? T.ex. människor som springer och "bara" ska hämta något de glömt på andra sidan butiken när de precis ska betala. Haha, tycker sånt är så kul att veta (igenkänningsfaktor, lix).

 

Jaaa det finns det! T.ex. det ovannämnda gör mig knäpp och jag som alltid vill vara ute i otroligt god tid får krupp på människor som "bara ska [insert valfri grej som egentligen kunde ordnats mycket, mycket tidigare]". Också när människor låter för mycket och då menar jag inte barnskrik eller någon högljudd hostning utan när de skramlar och slår i dörrar och skåp eller klampar omkring. Vet inte varför jag blir galen på dessa saker men så är det helt enkelt.

 


Vilken egenskap hos dig själv är du mest stolt över?

 

 Att jag liksom aldrig ger mig.

 


du är fin i neon.

 
Jag hade en megabra födelsedag igår. Det började med dock tentaplugg men sedan blev jag bjuden på fika av pojken och fick grattiskramar. Vi åkte till Valand och promenerade den lilla biten till trädgårdsföreningen för att andas vårvindar och hälsa på snödroppar och krokusar. Efter det mötte vi mamma och gick på bio och åt sedan indisk mat vid skanstorget. Tack för alla fina grattis!
 
Idag vaknade jag, som en vaknar som bäst, med morgonsol och pojkvänspussar. Men jag har mest tentapluggat hela dagen eller druckit kaffe med mamma och ätit födelsedagstårta. Nom <3 

13:e mars.

 
Hej då tonår. Idag fyller jag 20. Tonåren har varit hjärtskärande, helknäppa, roliga, magiska virrvarr. Jag är inte samma rosaskimmrande 16- åring som startade den här bloggen med helt andra mål än vad jag har med den idag. Så hej då huvudet uppe bland molnen, hejdå osäkerheten när den växande tonårskroppen tycktes förändras samtidigt som jag stod framför spegeln. Hej då första strulet. Hej då andra. Osv. Hej då tanken på att en måste sätta högsta betyg i varje ämne, hej då mina gymnasieår som tvingade ut mig ur mallarna för att jag inte fick plats där. Hej då hemmafesterna och alkoholen vi inte borde fått tag i. Hej då grävande i pappas skivlådor. När Coldplay, Pink floyd, Lars Winnerbäck och the National blev mina vänner. Hej då alla vänner som kom, försvann och de jag växte ifrån. Hej 20 och högskola, dyra biljetter i kollektivtrafiken och studielån men fortfarande gratis muséebesök. 
 
Idag börjar något nytt, jag känner det på mig.

believe.

 
Hej från pluggberget. Jag har lagt ner för idag och vill tipsa om att makalösa, hjärtat-klappar-för-livet-igen, fantastiska Mumford &Sons har släppt en singel! Jag är så freaking lyrisk att jag satt som i andakt och lyssnade, och nu ska jag lyssna igen och igen och igen. 
Kram på er ♥

dimming light.

 
Jag hade en så otroligt eminent fredagskväll igår. Jag, pojken min och en gemensam vän tog vagnen till Järntorget och gick till Linné. På en tvärgata skulle vi äta tacos men när vi kom dit hade de slut på mat (?!) som tur var så låg ett ställe med kanadensisk pubmat runt hörnet. Där drack vi öl, jag åt en falafeltallrik och dog godhetsdöden. 
 
Idag vaknade jag till mars blygsamma färgskala med varma andetag i nacken något som var fruktansvärt mysigt och välbehövligt inför tentatiderna som börjar nästa vecka. Därför kommer det nog också eka litet tomt här då jag har fullt upp med att sitta bland högar av papper och gamla tentor. Så jag vill skicka massor av lördagskramar till er och önska er en megafin vecka.
 
Plus att imorgon är det 8:e mars och jag vill tipsa om detta och är ni i Göteborg; detta och detta. <3

frågestund- svar del 1

Vad är ditt bästa tips när det kommer till vegetarisk/vegansk mat?

Linser tycker jag är det bästa. Jag brukar tex. göra den här linslasagnen som är min absoluta favorit eller göra en enkel linsgryta med spiskummin och spenat. Annat bra är olika tomatsåser, butternutsquash eller dehär biffarna.   Till fredagsmyset äter jag helst condecos hummus som är drömgod. 

 

Kan tillägga att jag väldigt väldigt sällan äter tofu, cornfärs eller veggokorv för att jag inte har hittat någon som jag tycker är så god men har ni tips så dela gärna med er <3

 

1,

 

Kan du rekommendera någon bok eller bokserie (bortsett från Harry Potter)? 

Jag är helt såld på Game of thrones och ska ta mig an den femte boken alldeles snart. Jag vill verkligen uppmuntra er (om ni är sugna på den serien) att läsa den på engelska och inte bli avskräckta av tjockleken. 

 

Andra favoritböcker in min hylla är Jane Eyre- Charlotte Brontë, Äta djur- Jonathan Safran Foer, Alltings början- Karolina Ramqvist, Kafka på stranden- Haruki Murakami, Allt det där jag sa till dig var sant- Amanda Svensson och Just Kids- Patti Smith

 

1, 2
 

Vad brukar du göra,och hur brukar du tänka när allting i livet bara känns jobbigt, krävande och lite läskigt? Kanske blev en lite flummig fråga. Jag har bara en känsla av att du, precis som jag ibland kan få dagar och stunder då du känner dig ängslig och lite utmattad gällande livet i allmänhet och jag bara undrar hur du försöker hantera det. Flummigt, som sagt.

Detta är verkligen jag i ett nötskal men efter jul bestämde jag mig verkligen för att jag måste börja ta hand om mig själv. Knepen jag använder är inte fullständigt utformade men jag jobbar hela tiden på att hantera situationer när allt känns just jobbigt, krävande och läskigt. 

 

♦ Yogan hjälper mig otroligt mycket. Att få fokusera på att arbeta med kroppen fungerar som ett jättebra stressdödarverktyg för mig. Jag gör nog ingenting längre utan att först tagit ett andetag.

♦ Att ställa sig frågan: "Är detta inom min kontroll?" Om svaret är nej så släpp det och låt livet bara ske.

♦ Fundera på hur du vill att det ska lösa sig eller hur du vill att det ska bli och om det går att dela upp i små bitar eller mål. 

♦ Skriv. Av. Dig. Jag tror att detta är ett  tips som fungerar för alla. Det behöver inte vara poetiska meningar eller "utförligt och nyanserat" bara peta ner små krumelurer som symboliserar hur det känns. 

♦ Gör något annat en stund. Ibland känns det fel, jobbigt, konstigt och bara så förbannat tungt. Så lägg det åt sidan och ät lite glass istället.


mekanismer.

 
 
Just nu sitter jag i mitt rum fyllt av 80-talstoner och andas ikapp helgen av kusinkramar, tacofredag, tunnelbanannedgångar, "Enmedreduceratprisochtvåvanligatack" små ekar på vårsalongen och solfrukostar i Vasastan.  Känner mig måttligt redo inför skolveckan men jag har lite vardagsglitter inplanerat så det ska nog inte vara alldeles för farligt.
 
Tack för era frågor till frågestunden!

Om

Min profilbild