granola.
Nu har jag börjat jobba men när jag hade ett par lediga veckor i början av sommaren pysslade jag ihop en granola.
3 dl Rågflingor
2 dl Havregryn
3 dl Blandade nötter ( jag hade 2 dl hasselnötter och 1 dl mandel)
1,5- 2 dl Kokosflingor ( jag är hällde ner det sista som fanns i påsen så jag är inte helt säker på måttet)
½ dl Solroskärnor
½ dl Linfrön
1 dl Pumpakärnor
1,5 dl Äppeljuice
½ dl Honung
Kanel och kardemumma
Torkade tranbär
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna grovt och blanda tillsammans med rågflingor, havregryn, kokos, solroskärnor, linfrön och pumpakärnorna. Blanda äppeljuice, honung samt kardemumma och kanel tillsammans och rör ner i nöt- och grynblandningen. Rör tills det blir lite klibbigt om det behövs så tillsätt mer vätska. Häll upp blandningen på en plåt och ställ i ugnen i 20-25 min. Kom ihåg att öppna och röra om ibland så att inget bränns. När det svalnat; häll på tranbär.
Comment
Postat av: Ebba Molin
Åh så himla gott! Älskar granola med mängder av frukt i....och havre och kokos.
Postat av: Nora Bååth
Ser riktigt smarrigt ut :D
Postat av: Mirre
Åh, älskar granola! Måste pröva detta recept, så jag slipper köpa hem det framöver :)
Trackback