diamonds △

 
Lördagen började med ett lätt pudrigt snöfall
 
 
...och grötfrukost med blåbär och hasselnötter.
 
 
Jag och mamma åkte till stan där hon köpte en dragkedja till en lång svart kjol och jag skulle försöka låna första Harry Potter-boken på engelska på stadsbiblioteket. Precis som 15 andra före mig. Suck...
 
 
Sedan bjöd mamma på kaffe och semla i Haga eftersom jag bidragit med kontanter till hennes dragkedjeköp.
 
 
Sedan köpte vi också lite torkad frukt och när vi kom hem lagade jag den här linssoppan fast med rotselleri+ motötter.
 
 
 

the rumor said fire.

 
Jag blev så rörd men på samma gång ledsen av era kommentarer här, för att ni känner igen er. Att ni också, mina fina läsare, har känt er otillräckliga, stressade, trasiga, trötta och fel. Samtidigt är jag så himla glad att jag skrev det så att ni inser att ni inte heller är ensamma. Tänk på det nästa gång ni blåser bort på stan, inte hittar en lånad biblioteksbok eller kommer till en inställd föreläsning; Ni är också fantastiska. ♥
 

❅ frostrosen ❅

 

 

Du glömmer väl inte att du är fantastisk?

Va? Hur då? Jag som inte hinner med och gråter mot din axel i kollektivtrafiken. Jag som knappt andas i skolan utan tänker: ”Hjälp, snart kommer det säkert något som jag inte förstår”. Jag som har ett hjärta som bultar så hårt när jag försöker samla de sista av dagens krafter för att diska ur en matlåda och sedan göra en ny. Jag som önskar att det bara fanns lite tid att leva. Hänga på pubar med vänner eller dricka kaffe på caféer och inte ha en darrande hand som håller i penseln söndagskvällen för att tårarna snart börjar rinna igen. Jag biter ihop och hänger i för nästa år är jag inte här mer, hur det än blir. Då ska jag göra något jag kan. Jag har tagit mig igenom varje steg hittills. Sakta men säker kommer jag lite närmre vart jag nu är på väg. Så vad gör det om jag snubblar när jag springer till vagnen, spiller mjölk eller glömmer bädda sängen? Jag orkar ju faktiskt. Jag gör matlådor varje dag och diskar dem när jag kommit hem. Jag orkar fotografera fastän huvudet är fullt av ekvationer. Jag ritar fastän handen darrar och gråten är nära.

För jag tänker bli klar

Och jag tänker klara

Allt.

 

Du glömmer väl inte att du är fantastisk?

Nej. Nej hur kunde jag någonsin glömma det.


lördag.

 
Det är extra skönt att sträcka ut sig i sängen på lördagsmorgonen med varma händer och mjuka armar omkring sig. Speciellt efter veckoslutet som innehöll besök i ett rökluktande trapphus men med världens gulligaste lilla etta, där det blandades drinkar och förfestades med mackor med pesto på innan torsdagens Chalmers -pubrunda. Mmm mycket bra. Igår så var vi ett gäng i mitt kök som lagade musslor och insöp varandras eminenta sällskap och idag ska jag bara låta den här lördagsmorgonskänslan stanna hela dagen. 
puss

mellan husen.

 
 
Vaknar med torra läppar och smink under ögonen som jag inte orkade tvätta bort när jag kom hem mitt i natten från pubrundan i skolan. Jag älskar den där känslan, tänkte jag när jag gick mellan tysta hus i snön, den där känslan när insikten av att man plötsligt lyckats skaffa sig nya vänner kommer. 

snow wow.

 
Måndagen var ganska sämst, men så får det vara ibland. Det var frostigt i föreläsningsalarna men lite snöigt-magiskt på grenarna när jag gick hemifrån. På kvällen när jag kom hem igen fanns det inte mycket energi till något så den bästa pojken i värden lagade nudel wook med kikärtor och det enda jag behövde göra var att koka nudlar och äta. Och sånt är ju bra. 

thirteen sad farewells. ↠

 
Jag har haft en så fantastiskt fin helg. I fredags, som sagt, bjöds jag och pojken på middag hos hans farmor och farfar. De visade bland annat upp bebisbilder och trots att hans ljusa blonda hår fångade upp solljuset så fint när vi stod och väntade på bussen igår så visade bilderna att han föddes som en ginger. Fint tycker jag. Idag vill jag bara ha tid själv och med mitt skissblock för att försöka ladda upp för skolan och verkligheten imorgon.
Kram på er och tack för att ni berättade om era fina fredagsbestyr.

så här ser jag ut på väg till tentan.

 
Hej fredag! Idag skriver jag den sista tentan för perioden. Sedan ska jag träffa pojken och vi ska åka hem till hans farmor och farfar och bli bortskämda med mat och kärlek. 
Ha en riktigt bra fredag och kolla in den här söta minigrisen!
Kan ni inte berätta om era fredagsplaner?

gratitude.

 
 
Alltså jag måste bara få tipsa om denna eminenta idé. Vissa av er har säkert kommit på detta redan men jag vill i så fall liksom få belysa hur brilliant den är. Du tar din favoritperson och så skapar ni en spellista tillsammans som ni fyller med låtarna som får era hjärtan att slå lite extra hårt. Vips så har ni en spellista som får alla ben i kroppen att skälva och stresstankarna att smulas sönder, så att ni kan göra fina saker istället som att ha kuddkrig, äta dadlar och dansa runt i frosten.

rad.

 
 
Igår kände jag mig så himla ledsen bara. Så jag bakade tröstmuffins.
Men när de var klara
var jag inte sugen.
Alls. 
 
Idag tänkte jag att jag efter min promenad
mellan tentaplugget
skulle jag ta lite av den där återfuktande ansiktsmasken som jag fick av mamma.
Men det började regna.
Massor.
Och när jag kom in igen kändes det som om ansiktet var hydratiserat nog. 

great things.

 
1, 2, 3, 4

inget stoppar den som vågar.

 
Hej lördag! Idag är det storm ute så jag stekte banan och blåbärspannkakor till frukost och tänker spendera resten av dagen med att dricka te, måla med akvarell och tentaplugga en del.

valenselektron, veggoburgare, vågit hår.

 
Idag har det tentapluggats...
 
 
och käkats veggoburgare.
 
 
Jag har blivit megaglad över att det samlats lite snö på marken.
 
 
Så jag gick ut men då började det istället regna massor (</3)  så att hårtopparna som stuckit utanför mössan blev alldeles lockiga.
 
 
Kaffe på det.

to feel everything so very deeply.

 
Jag delar parfaiten i små, små delar och äter den långsamt. Pappa är klar sedan länge. Jag tänker att jag skulle kunna dela sönder desserten i små parfaitatomer och äta dem en i taget, bara så att den här stunden skulle vara lite längre.
 
 
 

Frukosten.

Jag saknar tiden då frukosten var så himla inne. När instagram mellan klockan sju till halv tio myllrade av noga arrangerade frukostar och bloggare gav frukosten en egen kategori. Så här kommer min hyllning till dagens frukost: 
 
 
Efter en springtur är det så himla älskvärt att äta gröt till frukost, tycker jag.
 
 
Egentligen är det två lager av olika grötsorter; rågkli och mannagryn.
 
 
Till det drack jag svart te med mjölk ur min vintriga favoritkopp.
 
 
Mamma hade pyntat med ett lingonhjärta <3
 
 
Efteråt blev det kaffe och en sista bit mjuk pepparkaka.
 
Nej, vet ni vad. Idag smäller jag ihop skolböckerna och rusar genom det försiktiga snöfallet utanför. Sedan ska jag hoppa upp i min pojkes famn och attackpussa honom grattis på födelsedagen.
 

första måndagen i januari.

 
Hej från mitt lilla pluggtillhåll. Jag bestämde mig för att det får vara nog med stirrande på små bilder av atomer för idag  så att hinner jag ut och trampa på den hårda frostiga marken innan det blir alldeles mörkt. Det är så ironiskt att vara jag är en person andas så mycket lättare i kylig luft samtidigt som jag är världens mest frusna människa.

nyårslöften.

Tjugohundrafemton lovar jag att:
[Bilder]
 
 
Äta mer vegetariskt/veganskt
Prova yoga
Vara närmre naturen
Vara kreativ för kreativitetens skull
Mer eyelinervingar
 
 
Öva mer på finska och engelska
Fundera på om jag ändå inte vill tatuera mig
Bli bättre på att tacka för komplimanger
Prata mer med mina släktingar
Inte klaga så mycket på vädret
 
 
Drömma mer
Låta förändringar ske
Berätta för folk när de gör något riktigt bra. Kanske ge dem en high five på det också (ja, jag gör fortfarande sådant)
Reflektera mer över mig själv
Lägga av med slösurfandet
 
 
Säga emot, säga ifrån
Äta minst tre saker jag aldrig provat förr
Inte bli arg över småsaker som inte kan hjälpas
Fundera på vad jag skulle göra om jag inte kunde misslyckas och sedan göra det
Alltid göra mitt bästa
 
Kan ni inte berätta om era nyårslöften?

januarigrått och saffransgyllene.

 
Det är den 2:e januari 2015 och jag har börjat med tentapluggandet igen. Jag gick ut så hårt att jag var tvungen att belöna mig med te och lite saffranskladdkaka härifrån (heaven!). Idag har det också varit stormvarning men någon gång runt två-tiden bestämde sig SMHI för att det inte var så farligt längre och ändrade det till en klass 1-varning, så jag gick ut en stund i den januarigrå världen.  
 

Om

Min profilbild