love through the fear of loss.

 
I lördagsnatt, när jag satt på pendeln hem, trött efter två dagars kalas slog det mig att jag faktsikt nått ett mål. Alltså kämpat så förbannat hårt för något jag velat och sedan fått det. Jag insåg också att jag aldrig fixat det om jag inte haft så fruktansvärt fina människor som puttat mig framåt. Så där på tåget började jag komponera ihop en lista på allt som hjälpt mig under basåret. Den blev inte riktigt klar där och då för jag träffade på Klara (som också börjag Chalmers *hjärtögons emojin*) och vi pratade med tindrande blickar och mascara under ögonen om allt som vi gjort under mottagningens första två veckor.
 
Saker som varit ovärderliga för att klara basåret: 
: Alla peppiga pre-tenta sms mellan mig och H, t.ex. "Håll uuuuuuut! Detta kommer gå!!!!!!!11111ettettett"
: Pubrundor, smoothie-förfester, sushifredagar och julhandel i Haga med mitt tjejgäng (alltså alla borde ha ett sådant tjejgäng som mitt <3) 
: Sitta ute på piren och käka lunch i vårens första solstrålar.
: Pepparkaksteet som finns i Kokboken. Alltså gud måste hitta det igen!
: Allt receptutbyte med H och hur vi kunde prata i timmar om mat utan att jag fick träningspanik/matångest/kroppsångest utan bara kände hur jävla härligt det är att stå och laga mat!
: Alla kyliga morgnar Markus följde mig till 16-bussen och när jag tog den över bron gick han över på perrongens andra sidan och tog den åt andra hållet. Nu åker vi åt samma håll <3
 
Ta hand om er själva <3

awake during autumn nights.

 
Hösten är verkligen min årstid och jag känner verkligen att den är på väg snart, mest för att jag dragit på mig en förkylning men så blir det väl när en delar nästan all sin vakna tid och sugrör med olika människor hela tiden. I onsdags när det regnade som bara attan tog jag en paus från allt mottagningsarrangemang, köpte en Elle och en platta choklad och kröp ihop till en mysig liten boll på eftermiddagen. 

Empire State Building.

 
När regnet slutat ösa ner på mig och pappa i New York gick vi mot Empire State Building.
 
 
Det var galet bra fastän jag nästan hyperventilerade i hissen pga hiss-skräck bortom rimliga gränser men jag tänkte att bästa sättet att bli av med den måste ju vara att åka 86 våningar upp (!?)
 
 
När vi var trygga på marken vandrade vi i sorlet kring Times Squre för attt hitta något att stoppa i magarna.
 
 
Det gjorde vi sannerligen. Jag åt veggoburgare med pommes <3 som inte var av denna värld. Sedan somnade jag gott i matkoman.
 

mottagningsvecka ett.

 
Sedan i tisdags har allt gått så fruktansvärt fort och jag märkte inte att det var fredag förrän jag krachade ner i pojkvännens säng och gömde ansiktet i hans nacke för första gången på en vecka. Sedan i tisdags har jag tillverkat en nollbricka och samlat signaturer, tagit mig och mitt lag över A-dammen med hjälp av läskbackar, vikt ett megastort pappersflygplan och ätit veggoburgare och druckit prips. 

MoMA.

 
Första dagen i New York promenerade vi i regnet till Museum of modern art. Bäst var plan fyra och fem där en Frida Kahlo, Picasso, Claude Monet och Salvador Dalí hängde. Jag och pappa hann också så Yoko Onos One woman show och när vi blev trötta i fötterna fick jag en smörgås med hummus <3 

om att börja skolan igen.

 
1, 2, 3
 
Imorgon börjar jag på teknisk design på Chalmers (som jag skrivit lite om här) och fyra veckor mottagning väntar. Jag är så megarädd, nervös, nyfiken, svimfärdig, och superpeppad på samma gång att jag med största sannorlikhet närsomhelst exploderar!
Kramar! 

pink.

 
Mensen kommer alltid på en söndag. Det slår liksom aldrig fel. Så dagen började med att slå personligt rekord i sovmorgon och vakna med mensvärk och behöva rota genom hela Markus lägenhet efter en alvedon. Men ikväll spenderar jag tid i mysunderkläder, lilla My-knut i håret, och chokladsug och peppar inför hösten. 

home.

 
Jag har tappat räkningen på hur många timmar jag varit vaken och hur många jag sovit men efter en natts sömn känner jag mig iallafall lite mer som människa. Tack för alla fina kommentarer ni lämnat här medan jag varit borta och jag kommer absolut bjuda på New York-bilderna som några av er önskat. Nu ska jag snart iväg och krama om mina mest saknade på Kulturkalaset och njuta av de sista sommardagarna.
Kramar 
 
 

NYC.

1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Sedan i torsdags har livet varit ganska intensivt och det slutade med en välkommen-hem-middag igår; för min bästa vän som befunnit sig i USA ett år. Det togs inte en enda bild från min sida men kanske just därför så hade vi extra mycket tid att prata ikapp och dricka te på altanen.
Imorgon åker jag till New York. 

black/white - recept.

 
Jag fick ett önskemål om att dela med mig av recept och tillvägagångssätt av gröt black and white som jag gjorde för ett tag sedan. Receptet kommer ursprungligen från boken Gröt & müsli (Massolit förlag) av Viola Adamsson
 
2 portioner
 
♦ 1 portion mannagrynsgröt (finns ett recept i boken men jag brukar helt enkelt anväda det som står på mannagrynspaketet.)
♦ 1 portion rågmjölsgröt
 
Rågmjölsgröt 1 portion
 
2½ dl vatten
½- 1 krm salt
¾ dl rågmjöl, fint eller grovt
 
Koka upp vatten och salt. Vispa ner mjölet och låt koka på svag värme under lock i 8-10 min. Rör om då och då.
 
Gröt black and white
 
Koka båda grötsorterna enligt recept i varsin kastrull. Tipset är att börja med rågmjölsgröten eftresom den behöver lite längre tid. Sedan blandar en båda grötsorterna enligt tycke och smak och mumsar i sig.

what lives in sunshine.

 
"när jag skriver detta är det tre dagar tills du kommer hem. Men det har nog inte sjunkit in i mig ännu. Det kommer bli som för ett år sedan menande att vi kommer kunna ses typ närsomhelst, gå på bio, fika, dricka te, se LOTR och ligga på din säng och prata och fnittra som sjuttonåringar. Det kommer bli precis som förr men så himla annourlunda och sanningen att säga så är jag lite rädd för det men samtidigt så tror jag att det kommer bli fantastiskt för det är ju trots allt dig och mig det handlar om.
Kramar Sandra"

salt water.

 
Jaha tydligen är det redan augusti. Den här sommaren har verkligen haft racerfart men det gör inte så himla mycket för jag känner, varje gång jag går genom staden och kikar in i fönster med anteckningsböcker, att det kliar i fingarna att dra igång med skolan igen. På min nya utbildning.
 
 
 
Igår köpte jag och mamma ca fem liter blåbär varav en del frystes in, en del gick till en blåbärspaj och en del hanmade på chiapuddingen jag åt i morse. 
 
 
Annat bra: 
: Imorgon landar ett plan på Landvetter där min bästa vän, partner in crime och soul sister sitter som varit borta ett helt år i Chicago.
: Jag och pojken ska gå och se Paper towns ikväll <3
: Plus att han även lovade att vi skulle göra vegetarisk lasagne
: Det ska bli 24 grader idag (!!!!)
 

ae.

 
Ca tio minuter från våran sommarstuga finns caféet After eight. De har, förutom den bästa musiken, den finaste intredningen. Men det ser ni ju själva.
 
 
När vi var där mitt i sommaren åt jag rödbetsbiff medan pojken och pappa tog laxen. 
 
 
De odlar egen basilika, har spelningar ibland, cyklar att hyra och till lunchen igår kaffe plus en after eight såklart.
 
 
Älskar! Vill helst flytta in här <3
 

bitar.

 
Köper småsaker till New York, är på 20-årsfest i ett garage, somnar mot en pojkvänsaxel på Öresundståget, spelar brädspel, sitter ute på mammas veranda och det känns som sommar, dricker en kopp kaffe, bokar biobiljetter till tisdag, har en stund för morgonyogan, springer sju våningar upp hand i hand med Markus och vi äter middag hos en släkting till honom och sedan går vi vilse på vägen hem till honom.

Om

Min profilbild