kärleksmumsigt.
Hej på er! En vän länkade ett recept som ursprungligen kommer härifrån och jag tänkte att jag skulle dela med mig av det. Min variant är väldigt lik orginalet med några småjusteringar beroende på vad som fanns hemma.
Kärleksmums:
Blanda 3 ägg + 3 msk creme fraiche + 2 bananer + 3 msk kokosolja + 2 msk honung till en "smetig smet".
Rör sedan ihop 1 dl vetemjöl + 0,5 dl glutenfri mjölmix + 5 msk kakao + 4 tsk bakpulver + en nypa salt + en tsk riktig vanilj som siktas ner i den smetiga smeten.
Smöra och bröa en kakform med kokosolja (eller rapsolja) och kokosflingor och häll ner smeten. Grädda på 170 grader tills den blivit fast och nästan torr, tar ca 20 min. Låt svalna innan du häller på chokladkrämen.
Chokladkrämen:
Smält 75 gram choklad (86%) + 50 gram smör i en kastrull.
Ta av kastrullen när smöret börjat smälta så det inte blir för varmt och kokar.
Låt svalna ca 4 min. Rör ner 4 msk mascarpone + valfri mängd starkt kaffe + 5 msk kakao.
Rör till en krämig glasyr.
Bred ut chokladkrämen på kakan när den svalnat. Toppa med kokosflingor och skär i rutor. Ät ♥
Glad måndag!
Comment
Postat av: Emelie - Lever drömmen i Paris!
Vad gör att dessa är godare än kärleksmums på vanligt recept? Blir så nyfiken.. :)
Svar:
Sandra Leone
Postat av: Daisy
KÄRLEKSMUMS ÄR REN KÄRLEK
Postat av: ISA
Ser helt perfekt ut.. mmmh, längesen man åt detta nu ju!
Postat av: johanna
ser fantastiskt ut ju!
Postat av: Alicia
ÅH så gott!
Postat av: karin
detta var min räddning idag. så simpelt. så enkelt. så gott. tack.
Trackback