almondbars.
Hej idag vill jag tipsa om ett superbra mellanmål/gosfika vars ursprungsrecept kommer härifrån men eftersom jag inte är så himla hänförd av jordnötssmör hade jag mandelsmör istället.
För en liten plåt hade jag;
1 dl mandelsmör
1/2 dl honung
2 tsk kokosolja
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl rostade och saltade mandlar
Kanel
Sätt ugnen på 180 grader. Ta en kastrull (eller något annat med teflonbotten) och häll i mandelsmör, honung och kokosolja. Värm och rör om tills det blivit till en en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills det blivit en kladdig röra. Häv ut det på en plåt och forma till någon slags fyrkant. Jag hade inne mina i knappt 15 min, så håll koll på dem tills de blivit gyllene. Ta ut plåten och skär i små rutor.
Klara att ätas upp!
Comment
Postat av: Ebba Molin
Jag ÄLSKAR att göra egna banana bars... så himla gott är det!
Postat av: Klara Amanda
Oooh, de där låter delish!! Älskar bars, och särskilt sådana man gör själv.
Postat av: Felicia Karlström
Möms! :) Hoppas allt är bra med dig! :) Kram!
Postat av: MALIN
Mums :) Gott det ser ut!
Postat av: Alina
Åh så gott!
Postat av: Jasmine
Din fina presentation i bild och text gör mig nyfiken på dessa bars.
Kram
Postat av: Fröken
Det låter supergott! Värt att prova snarast. :)
Postat av: Ida
Låter grymma, ska ta och testa göra en plåt! Tack för receptet :)
Trackback