almondbars.

 
Hej idag vill jag tipsa om ett superbra mellanmål/gosfika vars ursprungsrecept kommer härifrån men eftersom jag inte är så himla hänförd av jordnötssmör hade jag mandelsmör istället.
 
För en liten plåt hade jag;
 
1 dl mandelsmör
1/2 dl honung
2 tsk kokosolja
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl rostade och saltade mandlar
Kanel
 
Sätt ugnen på 180 grader. Ta en kastrull (eller något annat med teflonbotten) och häll i mandelsmör, honung och kokosolja. Värm och rör om tills det blivit till en en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills det blivit en kladdig röra. Häv ut det på en plåt och forma till någon slags fyrkant. Jag hade inne mina i knappt 15 min, så håll koll på dem tills de blivit gyllene. Ta ut plåten och skär i små rutor. 
 
 
Klara att ätas upp!

söndagsfrukost.

 
God morgon! Jag sitter i min säng med söndagsfrukost, tittar på nyhetsmorgon och försöker kicka igång dagen efter inflyttningsfesten jag var bjuden på igår. Vi var ett gäng som trängdes på 28 kvadrat och åt pannkakor, drack vin och pratade hela natten ungefär. Så himla gosiga hela högen. 
 
I eftremiddag kommer min pojke hit och det är upplagt för söndagsmys och försöka peppa nästa vecka. Det är ju valborg för tusan!

jag skulle springa efter men trampa snett

 
Dagboksblad 18/4- 2015
 
Jag envisas ofta med att värdera mig efter betyg. Jag har låtit en 4:a eller 5:a, ett E eller C, ett G eller MVG definiera hur mycket jag tycker att jag är värd som människa. 
 
Klockan är åtta trettiotre när jag skriver men jag har varit vaken sedan klockan sex femton och kört min M till bussen. Kvällen innan hade vi gjort middag och köpt en flaska vitt vin. Vi åt tillsammans, hånglade i soffan till Let´s Dance, gosade ner oss under mitt täcke, jag grät en stund och han tröstade mig, vi pratade och blev tysta mellan kyssar, han ställde larmet på min telefon och vi somnade. På morgonen ringer klockan och jag slår upp ögonen. Allt är en grå dimma och jag får blinka ett par gånger innan jag ser klart. Jag sträcker mig efter telefonen och läser "Tack för att du lyser upp min värld" på displayen. Jag stänger av larmet och Bon Iver tystnar. Jag vänder mig för attackpussa honom över hela ansiktet. Han pussar mig tillbaka. Vad spelar det då för roll vilket betyg jag fått?

kärleksmumsigt.

 
Hej på er! En vän länkade ett recept som ursprungligen kommer härifrån och jag tänkte att jag skulle dela med mig av det. Min variant är väldigt lik orginalet med några småjusteringar beroende på vad som fanns hemma.
 
Kärleksmums:
Blanda 3 ägg + 3 msk creme fraiche + 2 bananer + 3 msk kokosolja + 2 msk honung till en "smetig smet".

Rör sedan ihop 1 dl vetemjöl + 0,5 dl glutenfri mjölmix + 5 msk kakao + 4 tsk bakpulver + en nypa salt + en tsk riktig vanilj som siktas ner i den smetiga smeten. 
 
Smöra och bröa en kakform med kokosolja (eller rapsolja) och kokosflingor och häll ner smeten. Grädda på 170 grader tills den blivit fast och nästan torr, tar ca 20 min. Låt svalna innan du häller på chokladkrämen.
 
Chokladkrämen:
 

Smält 75 gram choklad (86%) + 50 gram smör i en kastrull.

Ta av kastrullen när smöret börjat smälta så det inte blir för varmt och kokar.

Låt svalna ca 4 min. Rör ner 4 msk mascarpone + valfri mängd starkt kaffe + 5 msk kakao.

Rör till en krämig glasyr.

Bred ut chokladkrämen på kakan när den svalnat. Toppa med kokosflingor och skär i rutor. Ät ♥

Glad måndag!


dagens lista om igår.

@sandra_leone
 
dagens frisyr Utsläppt och otvättat.
dagens kläder Hade t-shirt på mig(!) Har aldrig det pga. tänker alltid att jag kommer börja frysa i skolan. 
dagens mat Gårdagens matlåda innehöll en kikärtsgryta med curry, champinjoner och spenat. Plus jordgubbar ute på piren.
dagens händelse Firade 18 månader med min pojkvän. Vi köpte choklad och fozen yoghurt (bilden) och åt i eftermiddagssolen. Så gosigt!
dagens planer Att plugga och ovanstående.
dagens tråkigaste Att jag fick världens energidipp och fick panik för precis allt men det gick över efter några kramar och scones.
dagens humör Lite småstressad men ganska glad.
dagens komplimang "Du är som vackrast när du är nära"
dagens längtan Lördag; vakna i lilla skeden (<3), morgonyoga och sedan inflyttningsfest.
dagens musik Snake Eyes -Mumford &Sons
 

ibland gör man fel, lev med det.

I lördags begav jag mig till Järntorget.
 
 
Bästa stället en kan vara på nu ungefär när alla blommor slagit ut i träden.
 
 
Skulle kunna bombadera er med tusen bilder men jag ska behärska mig.
 
 
Sedan gick jag hit.
 
 
Lite längre upp fanns detta. Mmm
 
 
Stannade till här en extra stund. Den här kyrkan är så magisk speciellt mitt i natten då allt är upplyst och en vandrar hem från Queen´s head.
 
Kan ni inte berätta något fint som hänt?

kvällssol.

Min fredag var lite halvkass men det vet min pojkvän hur det ska rådas bot på. 
 
 
Så vi köpte ingredienser till detta; bönsalsa, mozzarella och guacamole med koriander. Plus en flaska vin, ett par rosa kalsonger och ett minneskort till mig eftersom mitt gamla har gått sönder på det mest fantastika sätt.
 
 
Den här fick vi också med oss. Mmm.
 
 
Och det här citatet tryckte han upp i ansiktet på mig. Bra ändå <3
 

boveteplättar.

 
Förra lördagen gjorde jag detta till frukost!

Boveteplättar:
1 dl bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
2 dl mjölk
2 ägg 
Lite vaniljsocker och en nypa salt. Blanda, låt stå i ca 10- 20 min och stek. Toppa med något som du tycker är gott och ät!


#bodyimagepledge

 
 
Jag hittade det här fantastiska klippet här och hoppas att ni vill lägga 3.35 minuter på att titta på den här videon om kroppsideal. Det är ett fruktansvärt trassligt ämne att prata om men jag tycker verkligen att Jenny Mustard får till det riktigt bra. Så kika på filmen och så kan vi väl enas om att följa hennes fyra steg <3 
 

må bättre.

 
Prova något nytt. Rensa en låda eller garderoben och släng det du inte vill ha. Baka. Måla naglarna glittriga och prova läppstift. Måla ett självporträtt. Titta på bilder av djurbebisar. Klättra i träd. Sätt dig på vagnen/bussen och åk till ett ställe du gillar. Skriv ett brev till någon du saknar. Skriv 10 komplimanger till dig själv. Donera något du inte behöver. Ät frukost. Planera en resa du skulle vilja göra. Drick te. Gå en promenad. Vik pappersfåglar. Låna en biblioteksbok. Ta en paus. 

you better keep the wolf back from the door.

 
Igår  väntade jag på att bli upphämtad av två pojkar i en gammal Opel Astra. Under tiden lyssnade jag på Mumford &Sons som har släppt nytt igen (!!!).
 
 
Blev bjuden på lyxigt te ur den här magiskt fina kannan!
 
 
Sedan var det dags att  inviga den här lilla grillen och årets första grillning hade tagit sin start. 
 
 
Bra häng + bra mat + öl <3 
 
 
Vi åt en potatissallad som var heaven och kikärts- och morotsbiffar med curry. Sedan spelade vi Fast track to burnout, förtärde galet mycket underliga glassmaker (typ jalapeño-persika (?)) och raw-chokladbollar och hade det gos. 
 
Hoppas att ni hade en fin lördag
 

flaws.

 
Det ser så ironiskt ut när pojkarna kliver på bussen i tunna vårkläder med tjocka snöflingor i håret. Eller gå på perrongen och titta ner på fötterna iklädda nyinförskaffade vårskor och andas in luddiga, vita, snurriga, tysta iskristaller. 
 
På piren gråter jag rakt ut mot dem på andra sidan Göta Älv. Jag hulkar, jag snorar, jag har solen i ögonen, jag beslutar mig men de kommer inte se någonting. Jag går vidare och trycker ner näsdukarna längre ner i fickan. 
 
Maten värmd i microvågsugnen smakar ingenting och föreläsaren svär i varannan mening och förolämpar oss i de resterande. Halva föreläsningen har gått och H petar mig i sidan och säger "Ska vi sticka och dricka kaffe istället?" Vi samlar ihop våra grejer, trycker ner allt i våra ryggsäckar och stegar ut för att nog skit är tagen för idag.
 
Längs Haga Nygata kommer snöflingorna tillbaka ivrigare än någonsin och vi halkar in på ett café med kakelugn och varmt kaffe. Jag har brister, flaws. Ibland pluggar jag inte fastän jag borde, jag har på mig vårskor trots att metrologerna varnar för snöoväder i april, en gång har jag gått från halva föreläsningen för att dricka kaffe ur spruckna koppar istället, men the cracks is where the lights get in. 
 

måndagsdumplings.

 
I måndags möttes jag och Klara för att äta dumplings och dricka ca världens bästa isté på Beijing8.
 
 
Efter lite promenerande, up-catchande och en glasspaus vid kanalen flåsade vi oss upp hit.
 
 
 Som i en Håkan-låt ungefär.
 
 
Vi  tog oss ner igen till den trygga marken och dök ner bland alla påskliljor.
 
 
Fint
 
 
Och så satte vi oss vid trädgårdsföreningen och carpade resten av eftermiddagen. På kvällen gjorde jag och pojken nudlar med svamp, lök, soya och rostade sesamfrön. Sedan bäddade vi ner oss i mitt täcke och kuddar och tittade på Game of thrones.

i min sminkväska.

Hej på er! Idag tänkte jag bjuda på ett lite annorlunda inlägg; vi ska nämligen kika in i min sminkväska så får vi se vad ni tycker om det.
 
 
Här är den. Den kommer ifrån svenskt tenn och där ryms det mesta som jag använder.
 
 
Först har jag en primer från MaxFactor. Pudret kommer från BareMinerals, likaså borstarna. Det är lite i dyraste laget men det är värt det för det är verkligen ett megabra smink tycker jag. Jag har ett vanligt puder och ett solpuder som jag brukar använda som "rouge".
 
 
Ögonskugga från Make Up Store som jag använder nästan varje dag. Färgen heter "vanilla".
 
 
Här syns världens bästa eyeliner från Isadora samt ett mörkrött läppstift som jag fått av mamma från Dior och ett rosaskimmrande från Body shop som jag köpte till balen förra året. Då hade det precis kommit in så jag kände mig superspeciell när tjejen på Åhlens plockade fram kartongen med nya varor och lät mig prova det.
 
 
Sen har jag en concealer och världens gosigaste parfym. 
 

in dreams.

 
Min dag började med grötfrukost, och en ordentlig sådan för mamma hade nämligen bestämt att vi skulle kratta hela samfällighetens gräsmatta. 
 
 
Det tog fyra timmar. Lever alltså det glamorösa livet men krokusarna hejade ju på.
 
 
Efter det var vi ju rätt hungriga så vi började påskmiddagen med ägg, majonäs och tångrom på ett salladsblad så att äggen inte skulle halka omkring på hela tallriken. 
 
 
Jag hade gjort en sallad från ett recept ur en tidning med pärlcouscous, avokado, babyspenat, tomat och mango. 
 
 
Allt avslutades med detta <3
 
 
Glad påsk alla mina läsare! 

stoppar lurarna tätare i öronen.

Hej på er och hoppas att ni slitit er sista dag för veckan och kan njuta av påsken. Igår hade jag ingen bra dag. Inte bra dag alls faktsikt men emellanåt blir det så. En dags som var bra mycket bättre var onsdagen.
 
 
Då lärde jag min pojkvän hur en lagar hummus.
 
 
Han tyckte att; det inte var så dumt det, och började planera andra röror vi ska laga någon dag. Söt <3
 
 
Efter det var det halvåtta hos mig, finalen för Sveriges mästerkock, hångel och två koppar grönt te. 
 
 

frågestund- svar del 3

Vilka ar dina favoritplagg ur garderoben?

Min puderrosa stickade dröm från monki är en verklig favorit. Bara att dra över huvudet och sedan ge sig iväg och rocka dagen eller ligga hemma med te med en bok. Jag har också en randig tröja fyndad på myrorna förra året som är bäst till det mesta. 

 
1, 2
 

Åh, jag tycker så mycket om att veta svaret på små triviala frågor som verkar obetydliga men på något sätt ändå är en så viktig del av en person. Så, hur ser din ideala morgon ut?

 

 Åh vilken underbar fråga! Den börjar med morgonljus och pojkvänspussar och att få ha den där känslan av varma lakan och att jag inte behöver skynda iväg någonstans. Sedan följer långfrukost (helst i pyjamas) med gröt och massor av god topping som mandel/honung/torkad frukt. Att få läsa olika artiklar i GP för varandra är också en så himla gosig morgongrej. 

 

1, 2

 

Brukar du läsa om böcker?

Ja, det händer. Jag tycker att Flora har helt makalösa recensioner och spännande perspektiv.

 

Vilken stjärnbild tycker du mest om? 

 

Jag vet inte så mycket om stjärnbilder och kan inte så många heller men jag älskar stjärnklara nätter och att tänka på att den ena kan befinna sig miljarder kilometer ifrån den andra fastän jag tycker att de ligger alldeles bredvid varandra. 

 

 


Om

Min profilbild