w.

 
Som jag älskar den här nacken som jämt är mjuk och pussvänlig. Jag älskar hur han ställer en kopp framför mig på caféet som jag valde, där vi satt den här tiden förra året innan vi ens bestämde att det skulle vara vi. Jag älskar hur han somnar på min axel när vi tar tåget tidigt på morgonen och att hans händer är så varma i hötvindarna. 

bokmässan.

 
Det här årets bokmässa var verkligen helgens bästa händelse. Tyvärr saknades min partner in crime som befinner sig på andra sidan atlanten men jag måste säga att mamma gjorde ett utmärkt jobb som följeslagare. Med från bokmässan följde en bunt små noveller, ett par klassiker och en trave tidningar plus att jag hittade en bok med recept på gröt så nu kan jag förhoppningsvis laga höstens bästa frukostar.

oh hey I wasn´t listening.

 
Idag har jag avslutat en "hemtenta" som tagit ungefär 12 timmar att slutföra. Så nu har jag en stickad tröja, en platta choklad, snart en stor kopp te och då ska jag kura ihop mig i soffan och vara stolt över mig själv.

after eight.

 
Det var en sommardag ungefär för två månader sedan. Jag hade en vit klänning och bara ben och ibland ville några envisa droppar falla från himlen men det gjorde inte så mycket för det var en fin dag. Jag och pappa åt en sommarluch på mitt favoritställe där han bor och vimplarna vid uteserveringen vajade när en vind svepte förbi. Då, den här dagen, visste jag inte vad jag skulle göra i höst, jag visste inte vilka människor jag skulle möta och jag visste inte hur mitt liv skulle se ut eller hur tungt det ibland kan vara att bära skolböcker. För två månader sedan visste jag inget av det jag vet nu och jag undrar vad jag kommer veta om ytterligare två månader.

ᏀᎾᎾᎠ MᎧᎡNᎥNᏀ

 
 
På något sätt så blev det måndag igen men idag när jag vaknade visste jag att det var till en höstdag. Varje vecka känns lite som en brottningsmatch men efter idag står det i alla fall 1-0 till mig. Det gör mig stolt att tänka så. Och jag har dragit min bästa djupgröna stickade tröja över huvudet, svept in mig i höstjackan och halsduken, gått genom löven i favoritskorna och hört prasselprasselprassel, plockat en första kastanj att krama i fickan och gått ut från skollokalen och känt hur lätt det är att andas i kall höstluft.

jag sa ju nu.

 
Idag hände världens bästa grej! Jag gick förbi Brunnsparken och blev stoppad av en man som undrade om jag inte ville ta en gratis bok. Jag fattade ingenting, vadå gratis?, inget är väl gratis? Men så var det minnsann och efter ett tag hade jag hittat mig ett par stycken. Gratis böcker <3
 
 
Med mina böcker i tygkassen fortsatte jag genom stan och sprang på dessa små fina. Vet någon vad de heter?
 
 
Vid Da Matteo blev jag vansinnigt sugen på kaffe. För detta cafe har, enligt min mening, Göteborgs bästa kaffe. Men jag fick skynda vidare för jag skulle träffa mamma.
 
 
På vägen passerade jag ett kastanjeträd som börjat ge vika för hösten och jag drog instinktivt halsduken närmare fastän det var minst 19 grader.

blodbanken.

 
De här senaste dagarna har varit så besvärliga med inställda tåg, tunga läroböcker och saker som helt enkelt får det att stocka sig i halsen på mig. Därför fyller jag min vita kopp med kaffe och tar en chokladbit för det är jag värd för att jag är precis jag och ingen annan. Jag säger "Nej, nu räcker det med höga krav och alla andra är precis lika rädda som jag" sedan drömmer jag tillbaka till solskensdagar i Amsterdam.

vi håller varandras händer om det blir läskigt.

 
När väckarklockan ringde imorse och min pojkvän sträckte sig efter telefonen och meddelade valresultatet funderade jag på att dra täcket över huvudet och be honom att lägga av med dumheterna. För sådant skojar man inte om. Men även om sanningen gett mig en orosrynka i pannan hela dagen var jag tvungen att slita av mig täcket, klä mig, ilsket röra om i tekoppen, plugga matte och plugga fysik tills jag var så hungrig att jag nästan inte kunde hålla mig på benen. Jag måste fortsätta kämpa för att det är inte bara de 13% på fel parti som räkandes igår. Det finns andra röster att lyssna på som säger att vi fortsätter kämpa, vi fortsätter att vara besvärliga och ställer krav och om någon av oss tvivlar så finns det händer att hålla. Denna kamp tänker jag fira med en kardemummabulle och kaffe. 

refractive.

 
Idag vaknade jag upp med avskavt nagellack som slipats ner under veckan men idag fick jag också äntligen spendera en dag tillsammans med min fina pojke som jag saknat så fruktansvärt mycket under veckan. Det blir väl så när båda pluggar på heltid och övertid.
 
Vi  började med att stå och hånglade vid spårvagnshållplatsen och höll på att missa 11:an som går till Järntorget. Men vi lyckades komma dit och därifrån promenerade vi upp till mitt favoritcafé och slog oss ner och kände doften av kaffe och tidig höst. Han frågade vad jag ville göra sedan och jag tog med honom till Röhsska där de visar upp keramik av Picasso just nu. På andra våningen gick vi mellan montrarna och hans hand vandrade längs mitt ryggslut medan vi förundrades och skrattade åt en vas med fyra ansikten. Efteråt skiljdes vi på Kungsportsplatsen och i höstsolen var hans hår fyllt av små prismor.
 
 

septemberbarn.

 
Trots att jag har så nedrans mycket att göra kan jag inte låta den här dagen passera obemärkt. Min blogg fyller tre år! Vi har stretat emot varandra, jag och bloggen, ett tag nu. Men jag antar att det beror en av oss befinner sig i trotsåldern så förmodligen är det något som försvinner med åldern. Jag satt faktiskt och bläddrade igenom mina höstmånader från förra året och uppfylldes av en enorm höstpepp. Ge mig gula löv, tända ljus och rosiga kinder gömda i tjocka halsdukar och ett grattis till mitt lilla septemberbarn; bloggen.

bananapancakes.

 
Att springa till bussen mitt under dagens enda störtskur känns lite skröpligt. Men vad gör väl det när en kan vispa ihop ägg och banan, steka ett par minuter och mumsa på med lite turkisk yoghurt till. Dessa gjorde jag i söndags efter detta recept. Jag hade även i lite kokos i smeten.

I forget where we are.

 
För det mesta går jag samma vägar och ser samma saker men allting är annorlunda. Det är cirka 323 nya klasskamrater att möta och vänja sig vid nya rutiner. Ibland handlar det om att, en torsdagskväll, dricka öl ur plastglas, äta våfflor med turkos grädde och pussa på pojken som är utklädd till skäggiga damen. Andra gånger kan en lördag går åt till matteplugg och när du tittar upp efter fem timmar märker att solen börjar gå ner längs husen, då känns det tungt. Men när matteböckerna är igenslagna och jag får sitta här med en kopp te och se gnuggistatueringen med "pubf Lindholmen" skymta under tröjärmen kan jag inte låta bli att känna att livet ilar i magen.

adjö till det gamla.

 
Det känns skönt att lämna en augusti där jag spenderat en avsevärd summa på att handla studentlitteratur och block. Så nu i september ska jag försöka att få ordning på mina rutiner, se till att alla dessa tunga böcker gör nytta och sakta men säkert börja svepa långa halsdukar kring halsen.
Glöm inte att det går att förstidrösta!

september.

[bilder]
 
Jag vill göra en spellista med nytt och gammalt och med Lars och The National och massa filmmusik.
Krama kastanjer
Gå på muséer eller hångla på biografer om det regnar
Köpa ett höstnummer av en tidning jag gillar
Plugga med nya människor
Andas krispig höstluft de tidiga morgnarna
Svepa in mig i en kappa och halsduk och sedan rusa genom stan
Sparka höstlöv på väg till ett café
Se mysfilmer som Chocolate
Måla eyelinervingar
Äta kantarellsmörgåsar
Kramas och hålla hand.

Om

Min profilbild