näst sista dagen i november.

 
Glad första advent! Igår var jag och mamma på julmarknad vid Kronhusboden.
 
 
De sålde smaskigheter som detta.
 
 
Och det blommade.
 
 
Jag spenderade delar av mitt csn på en grattis-till-två-klarade-tentor- present till mig själv. Vilket jag tyckte att jag kunde vara värd.
 
 
Sedan bjöd mamma på kaffe på ett proppfullt Da Matteo. Och hjärtat skuttade till lite när vi var klara och skulle gå och två andra människor lös upp när de såg att snart fanns två platser lediga för dem den näst sista dagen i novemeber.

första glimten av vintern.

 
Kristallkrona och en perfekt cappuchino. Mmm låt mig stanna här. Nja, det blir nog en ganska bra dag ändå. Jag ska föra samman min nya bekantskap med Haga idag efter att vi haft vår enda föreläsning. Förhoppningsvis kommer de känna att det är kärlek i första ögonkastet och förhoppningsvis får vi med några juklappar hem. Glad fredag på er ♥
Kan ni inte berätta något ni tycker om hos er själva? 

tanken är steget innan handling.

 
I söndags fick jag äntligen träffa min pojk igen. Usch vad trist det är att vara så nära men så långt borta. Vi låg på sängen i mitt rum och jag hade ställt tända ljus i fönstret. Där låg vi och bara pratade om allt stort och litet och det kändes så himla bra. Gör ni det hörni, ta någon ni riktigt tycker om och bara prata av er era tankar och lyssna på deras. 

allt ska bort.

 
Igår var vinterns första frostmorgon plus solsken på detta.
 
 
Efter en liten joggingtur och tusen försök att inte halka så ordnade jag lördagsfrukost.
 
 
Sedan spenderades dagen med att gå på Röhsska och se Anne- Sofie Backs utställning. Brilliant!

oh courage won´t you come to my aid.

Hej på er, glad fredag!
Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer ni lämnar om mina texter och era tankar. Det får en att glömma att det är mörkt dygnet runt.
 
 
När jag kom hem idag gjorde jag min egen chai latte från receptet som Jennifer delar med sig av här. Drömgott! (!!!)
 
 
Eftersom jag inte har en gullig mjökvisp kördes mjölken i mjölkskummaren. Som i och för sig är himla bra då den kräver noll talang eller ansträning. 
 
 
Till detta knaprade jag pepparkakor, åt hemgjord fikonmarmelad och lyssnade på julmusik. 
 

clean

 
Pengar går åt och det är svårt att hitta jobb. En vet inte vad framtiden kommer innebära. Ibland måste sängen bäddas om, det är svårt att prestera. Ibland är benen orakade och ansiktet osminkat. Vissa dagar är kalla och regniga och vinden kan leta sig igenom varje lager av kläder en sätter på sig. Plötsligt kommer tröttheten, det blir fel. De flesta saker vi lyckas med är nog ren tur egentligen, mycket gör ont.  Vissa perioder är onispirerande, men vad gör det om hundra år? Mobilen laddar ur, pengarna på busskortet tar slut, kläderna sitter dåligt, det blir måndag. En del människor är otrevliga, vi växer isär, vi växer upp. Kaffet smakar beskt, spårvagnarna blir sena. Det sitter ett rasistiskt parti i Sveriges regering och samma hemlösa man har stått och sålt Faktum på centralen i flera år nu. Det är sex månader av mörker men det är okej, för det vänder igen.

tio frågor

Blev nominerad av Jennifer att svara på 10 frågor och sedan skriva 10 nya frågor som jag skickar vidare till 10 nya bloggare.
 
Vilket är ditt första minne? Jättesvår fråga men mitt första minne är ifrån en spjälsäng och det är lite blåsigt ute så det dansar skuggor på väggarna och att jag är galet rädd.
 
Hur såg du ut för exakt ett år sedan?
Tadaa!
 
 
Vad ser du fram emot just nu? Julen. Jag vill ha glitter, glöggkvällar, tända ljus som doftar kanel, varma kramar, att få köpa julklappar och att kanske få tänka på annat än plugg.
 
När hade du hjärtklappning senast? När jag och min pojkvän i lördags natt gick hem från tåget och han vänder sig om kysser mig och säger att han aldrig varit lyckligare än nu. Då slog hjärtat både dubbla och tredubbla slag. 
 
Vad gör du om fem år? Jag vet verkligen inte, men jag hoppas att jag lever ett liv jag är stolt över.
 
Vilken är din värsta ovana? Jag är ofta taskig mot mig själv. Jag tycker att jag borde klara mer, äta bättre, komma ihåg fler saker och missar helt vad jag egentligen gör riktigt bra.
 
Din sista måltid om du får välja helt fritt? Jag vill att mormor bakar världens största bullsats och att jag får äta dem nygräddade.
 
Berätta tre saker vi inte vet om dig? Jag kanske redan har berättat att jag läser dagstidningen baklänges ( alltså börjar längst bak och bläddrar framåt), jag hatar ljudet av damsugaren men det är okej om jag damsuger själv, jag har precis upptäckt storheten hos kokosolja.
 
Vad är du rädd för? Att någon i min närhet ska bli riktigt, riktigt olycklig.
 
Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv? Carey Mulligan, inte för att vi är särskillt lika men mest för att hon är fantastisk! Eller Johnny Depp hade ju varit megakul.
 
Jag vill skicka vidare min frågor till: Frida, Johanna, Klara, Christine, Emelie, Lovisa, Isabelle, Beatrice, Sandra, Agnes och alla som vill såklart
 
1. Om du hade en konstutställning (med valfri teknik) vad skulle det vara för tema?
2. Vilket snacks skulle du servera på vernissagen till ovan nämnda konstutställning?
3. Hur ser det ut där du sitter just nu? (gärna en bild)
4. Hur skulle din signaturdoft dofta?
5. I boken om dig, vad heter det första kapitlet?
6. Vilken person i ditt liv har påverkat dig mest?
7. Vilken är din bästa novemberlåt?
8. Hur skulle du vilja att andra beskrev dig?
9. Vad tycker du att samhället (vi) skulle behöva fokusera mer på?
10. Vad är du riktigt, riktigt bra på?
 
 

fredagsbrus.

 
Hej fredag! Min favoritstart på dagen är chiapudding. Mitt recept är megaenkelt: 1dl mandelmjölk, 1,5 msk chiafrön. Blanda i en skål och rör om efter en kvart igen. Låt stå över natten. 
 
 
Efter en föreläsning och lite plugg tog jag vagnen halvägs, fick gå resten av vägen till Haga. 
 
 
Gick lite till och slog mig ner här med mitt skissblock och en kopp kaffe och levde konstnärsdrömmen ett tag.
 
 

framåt.

 
Promenader genom stan på dagarna till spårvagnshållplatsen. Pressbyrån har kaffe för 10kr. Dagarna blir till molniga eftermiddagar och vi sitter sent och pluggar. Hon visar mig bild på julgranskulor och dekorationer hon tänkt köpa och jag tänker att nu är det inte långt kvar tills hela Göteborg är täckt av julglitter. Kvällarna kommer med rosa himlar och jag sitter och dricker te och knaprar på rostade madlar och tänker snart, snart, snart får jag sova tätt intill honom igen. Hittar ett brev till mig i brevlådan. Det kommer från andra sidan atlanten och jag tänker att om bara 10 månader får jag krama om min bästa vän igen.

urfrätt.

 
Hösten har något mysigt över sig nu. Den här tysta övergången till vintern. När en obemärkt börjat dra halsduken tätare om sig och borstat av vinterkappan sitt sommardamm den samlat på sig. Det går att tända ljus när det finns lite extra tid till frukosten och det kommer rök från ens andedräkt påväg till bussen.
 

hopeless wanderer.

 
Min fredag började med sovmorgon, vilket passade himla bra efter gårdagens pubrunda och problem med kollektivtrafiken mitt i natten.
 
 
Idag hade jag en föreläsning så efter den promenerade jag från Chalmers ner mot Vasa. Har fått jättemånga frågor om vad jag pluggar och det är kort och gott tekniskt basår. Säg gärna till ifall ni vill höra mer om utbildningen så ska jag svara så bra jag kan.
 
 
När smög sig egentligen vintern in i Göteborg? Jag fick traska på ordentligt för att hålla värmen.
 
 
Ja, jag har börjat äta pepparkakor vilken jag tycker att en gott och väl kan unna sig en fredagseftermiddag.

stanna i livet.

[Bilder]
Den här veckan har börjat väldigt lugnt, vilket är så väldans tacksamt efter tentaveckan förra veckan. Jag har hunnit köpa studentlitteratur och äta sushi med pojken på Gibraltargatan och springit massor i regnet som aldrig verkar sluta. Ikväll är det pubrunda och på lördag Halloweenfest för att fira in ny läsperiod. Hoppas, hoppas att jag överlever den här gången också.
Kramar

om inte någon redan har sagt detta till dig.

 
God morgon!
Vad fin du är
Man blir glad av att se dig le
Jag hoppas att det går bra för dig i veckan
Ditt bästa är bra nog
Det är okej att vara trött
Du är stark och helt fantastisk och du kan göra vad du vill
God natt, hoppas att du får sova gott.

hyperballad.

 
De senaste dagarna, mellan tentaplugget har varit brinnande kvällar, svart kaffe och böcker, inköp av världens mjukaste strumpor och promenader vid vattnet. Plus att jag har ätit massor av hummus. Nu är det november tid att dra jackan lite tätare om kroppen och ladda upp med peppig musik så att vi orkar genom mörkret i år också.

Om

Min profilbild