skriva av sig sina sorger.

 
Tänker på er som sitter bakom skärmarna och undrar vilka ni är. Vem ni älskar mest, vad ni önskar er och vad ni skulle göra om ni hittade en låda med ett dussin mjuka kattungar.

att det gör ont måste väl betyda att jag kämpar.

 
Den här våren har jag mest spenderat pengar på engångsgrillar och promenerat till Slottskogen. Men kvällarna har fläckats av osäkerheten för framtiden och jag har saknat inspiration. Det blåser svala sommarvindar när jag äter ett äpple på en parkbänk i ett sommar-Göteborg, staden som tagit hand om mig så länge. Jag behöver lite tid att hitta mig själv igen. 

F!

 
I eftermiddags samlades ett gäng peppiga feminister i Kungsparken. Efter EU-vakan igår kände jag mig både stolt och glad över MPs och framförallt F!s framgångar, men samtidigt så himla rädd för de kalla vindarna som stormar i Europa. Men kom ihåg att tillsammans är vi starka. Idag firar vi framgången och i morgon kämpar vi vidare.

länge lever livet, länge lever vi.

 
Idag är det både morsdag och sista chansen att använda sin röst i Eu-valet. Eftersom jag och mamma redan röstat så lägger jag lite extra energi på att det är hennes dag och gav henne boken: Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson (som just nu månadens pocket på akademibokhandeln och finns för 49 kr, tips!)
Se till att krama om eran mamma ordentligt och se till att rösta med hjärtat och med tanke på era medmänniskor. 

ska vi göra allt vi sa?

 
Igår var det bal. Det var så att man inte kunde fatta hur fina alla var, och att lyssna på talen som hölls fick mig att undra vad som kommer hända med oss allihopa. Vilka kommer vi bli? Kommer vi göra revolution? Eller stannar vi i soffan? Blir vi stora och mäktiga? Vem kommer inspirera vem?
Vi börjar bli stor nu och även om skolan är slut så är det bara början på något nytt.

bal.

 
Sju centimeter hög klack och läppstift i ny färg. Idag är det bal. När det låg snö på marken och kapporna drogs tätare om våra kroppar kunde vi knappt föreställa oss att den här dagen ens skulle inträffa. Men idag när jag promenerar där i långklänning och sju centimeter hög klack kommer vintern kännas så kollosalt långt borta och stundenten vara så nära att det känns overkligt att tänka på den.

mjuka lakan och sommarminuter.

 
 
Jag har gjort mitt sista prov under min gymnasietid och jag undrar om man får tänka att det är över nu och sommaren kan börja. Jag har myst ner mig bland mina lakan tillsammans med iste, Den gamle och havet och ett anteckningsblock med saker jag ska ägna sommaren till.
Vad drömmer ni om att göra i sommar? 
 

vardagsrus.

 
När en vän frågar om du vill hänga med till stan en måndagseftermiddag och du precis hunnit in efter en promenad, satt dig med te och en bok när regnet börjar vräka ner utanför fönstret. Då har du upplevt ett riktigt lyckorus i vardagen. Sedan ligga bland krispiga vita lakan och se solen gå ner utanför fönstret.
 

songs for a sunset.

 
Jag kan inte riktigt stoppa känslan av att söndagar är en bra dag. Det kan bero på de få dagarna jag har kvar till studenten eller att jag alltid är ledig på måndagar, men söndagar passar så väldigt bra till att skissa bland mjuka lakan och låta svala vindar svepa in genom fönstret.

laundry service.

 
Jag tvättade och hängde saker på tork i vinden.
Jag kokade te och läste några kapitel ur boken med nötta kanter.
Jag åkte till stan och åt sushi med en vän i fyra timmar. 
Jag grät när jag satt på tåget hem själv. Det blev sexton minuter sent.
Jag hade orden nära när vi låg bredvid varandra under mitt blommiga täcke.
Jag hade dem i lungorna, i halsen, på tungan.
Jag sa orden.
Jag sa hur allt var.
 
... han sa att ingen är konstant lycklig. Inte ens fast man vet att det finns någon som älskar en hela tiden och det är inte otacksamt. Det är bara så livet är. 

man trampar snett men benen bär.

[bilder från min instagram: sandra_leone]
 
Ljuset i tunneln börjar synas nu. Det är knappt en handfull skoldagar kvar till studenten men så går jag ju bara tre dagar i skolan. Det är svårt att begripa att allt jobb, alla tidiga morgnar och långa eftermiddagar äntligen lett fram till att jag får dansa omkring i en vit mössa en hel dag och sedan vara alldeles fri. 

sweet dispotition.

 
Det är så himla konstigt att sakna något som har varit när man nu är så långt fram. Jag tittar i mitt bloggarkiv och minns varför det inte finns något "Maj 2013" där och då försöker jag minnas vem jag var under den månaden. Det går inte. Det enda jag kan minnas från maj förra året är sena nätter utan mål, pirr i magen på fredagskvällarna och att jag andades så himla mycket. Vad minns ni från er maj 2013?

står på gränsen.

 
Den här veckan har jag ägnat omsorg till mig själv och min hals som tycks ha läkt ihop igen. Jag har stoppat diverse saker i väskan och suttit vid fönstret och ritat på en val. Igår slände jag ut en trött och vissen ros och plockade vitsippor och ställde dem i en gammal glasflaska. 

sju saker jag älskar med honom.

 
1. när han drar mig till sig i sömnen.
2. när han steker ägg till oss på morgonen fastän jag far runt som en virvelvind, samlar ihop mina grejer och undrar hur i hela friden vi ska hinna med bussen. det gör vi alltid ändå.
3. när han släpper handen från växelspaken och tar min istället.
4. när vi delar på utrymmet i hans jackficka.
5. när han viskar så att bara jag hör att han älskar mig.
6. när jag surar och han lyfter upp mig i famnen som om jag inte vägde något.
7. när han håller mig så nära sin bröstkorg att jag hör hans hjärtslag genom kläderna.

om att ha möjligheten att höras.

 
Idag talade Khazar Fatemi om för treorna i min skolan hur viktigt det är att använda sin röst. Vi fick se hennes dokumentär "Där mitt hjärta slår" som handlar ett återbesök hon gjort i Afganistan för att få se vad som hände med alla som lämnades kvar när hon och hennes familj flydde. Dokumentären berättade om människor som inte kan eller vågar använda sin röst. Khazar sa hej då till oss genom att uppmana oss till att rösta i EU-valet och i september. 
 
Jag har en blogg och även om den inte på något sätt nationellt spridd har jag en röst genom den. Jag vill uppmana er att rösta. Personligen tycker jag att mycket av politiken är snårig och det tog tid innan jag gick med i Unga feminister som var min första politiska. Men jag vill uppmana er att rösta, och kan ni inte rösta kan ni läsa på eller engagera er i ungdomsförbund. Känner ni att det är för svårt vill jag ändå uppmana er att använda rösten: Säg vad du tycker, säg ifrån, säg emot, håll med, stötta och engagera för det finns alldels för många människor som önskar att de hade en röst att påverka med. 

fikon- och aprikosbollar.

 
Vissa dagar blir sådär icke-produktiva då passar detta bra att göra. Ta ca 100g torkade fikon och 100g torkade aprikoser samt en näve mandel eller hasselnötter och kör ner i en mixer tills det blivit en kladdig smet. Rulla dem till bollar och sedan i kokos och mys.
 

från dagen efter valborg.

 
Dagen efter valborg brukar en må som en förtjänar så den passar utmärkt för promenader vid vattnet, filosofier från en gräsmatta och ost- och vinkväll framför Across the Universe.

vi står och stampar i mitten av drömmen.

 
Halsen skaver när jag sväljer efter för många sena nätter i för tunna kläder. Utanför är det tidig vår men sommaren sitter på insidan och jag vill springa omkring i ett sommarregn, samla snäckor vid sträderna och göra denna sommaren till den bästa. Men medan maj blåser omkring kyliga vindar kan jag skriva slut på anteckningsböcker, börja på nya och växa mig stark.

rök.

 
Igår var vi ett gäng i slottskogen. Vi hade hemgjorda lammfärsbiffar, bulgursallad, rosé och några öl. Vi tände grillen och jag la mig ner och sträckte mig mot trätopparna. När det blev kallt drog vi vidare och vid fem, när solen hade börjat gå upp igen, drog vi täcket över huvudet och tänkte på tryggheten vi har i varandra. 
 

måndag på fredag.

Min måndag handlade om att:
 
Vakna i perfekt morgonljus
 
 
Teckna utan något syfte överhuvudtaget
 
 
Samt skriva klart en utav de tre sista uppgifterna jag gör i skolan. Någonsin!!!
 
 
Gå ut i den fantastiska solen och inse att jag har på tok för mycket kläder på mig.
 
 
Ha på sig megagulliga steps
 
 
Gå ut igen (i tunnare kläder) för att det helt enkelt är det bästa sättet att få rensa tankarna.
 
 
Dricka te i eftermiddagssolen som stannande kvar till klockan nio.

Om

Min profilbild