ett sommarbarn fött på våren.

 
Det finns en rostig cykel som står i förrådet på sommarstugan. Den är egentligen ett gammalt skrot-vrak som min farfar hittade någon gång i tiden. Det finns två växlar som man byter mellan genom att kicka ba pedalen lite. Att cykla på den och känna sötvattenvindar genom håret är som att äga världen.

saker jag gillar

 
:Få vita rosor
:Dra händerna genom toivigt skägg
:Mysa omkring i en pojkvänströja
:Låtsas vara ett gammalt par och tittat på gamla deckarserier som Poirot och dricka vitt vin
:Få hjälp att göra chiapuddig trots att han rynkar näsan och ser skeptisk ut
:Äta frukost utomhus
:Pianomusik och åskmuller
:Långa svala duschar
:Min nya parfym
:Packa för en ny resa

post tropical.

 
Nu var det ett tag sedan vi hördes av. Hur mår ni? Lyser solen på er? Jag är ganska precis hemkommen från sommarstugan där jag samlat lugn, insikter, lärdommar och nya byggstenar att använda i höst. Det finns få känslor som är så älskvärda som att komma hem från en resa.

stormögon.

 
Flimmer:
En spindel kryper över min mage och vi båda skriker till av skratt
Köper en glass som kallas Blåbärs-Putte
Jag har sjöhår och stormögon säger hon
Packar väskan men lägger bara i två böcker för att kanske få köpa nya

sommarböcker.

 
Mina bästa sommarböcker:
Bonjour Tristesse- Françoise Sagan
Frukost på Tiffany´s- Truman Capote
Vi är inte sådana som i slutet får varandra- Katarina Sandberg
Allt det där jag sa till dig var sant- Amanda Svensson
Igelkottens elegans- Muriel Barbery
The Fault in Our stars- John Green
 

att.

 
Det är bara att konstatera att: trots att det kan tyckas att livet stampar på stället så fylls åren med händelser som först märks när man ser tillbaka. Att få ha sina favoritmänniskor runt sig och fira sin bästa vän. Att känna att alla uppskattar maten som lagats. Att få leenden istället för skygga ansikten när jag plockar fram kameran. Att känna hur vattnet är alldeles ljummet fatsän klockan är nio. Att känna sig tillräcklig trots att nagellacket är avskavt.

dagar som lever för alltid.

 
 
Jag och min bästa vän sitter ute på verandan i värmen som är kvar efter dagens hetta. Vi dricker grönt te med mjölk och äter enkla skinksmörgåsar. Vi pratar om allt som är svårt och allt som är känns puderlätt bakom revbenen. Vi pratar om sommaren. Om sena kvällsbad, kvällar bakom spetsdardinerna, hur det känns att springa omkring i ett sommarregn och hur tiden tappar sin betydelse.
 
Idag fyller denna fina flicka 19 år och snart kommer nio personer till för att fira henne. 

supersnabba skor.

 
Här har vi ett stycke superbra skor. Jag ska gå runt, springa jättefort, jättesnabbt och jättelångt och kanske ramla omkull ett par gånger. Sådant tenderar nämligen att hända när man rör på sig men kom ihåg att benen bär fastän man trampar snett ibland.  

omsorg.

[Källa]
 
Söndagen spenderade jag med att ta hand om mig själv. Jag lyssnade på sommarprat, läste ut böcker och började på nya. Satt ute på verandan nästan hela dagen och kände att dagen var rätt mycket Ernst Kirchsteiger, som sig bör på sommaren.

boken som är så älskad att sidorna nästan faller ut.

 
När jag vaknade i morse i en främmande säng men i en välkänd famn visste vi att den här dagen inte skulle innehålla för stora ansträngningar. Jag smyger ner i pyjamas och en tröja över där gårdagens värd städar undan tomma eller halvfulla drinkglas samtidigt som han ställer fram frukosten. Efter att vi ätit och legat utslagna vid poolkanten ett tag mötte jag mamma som bjöd på bakfyllefika. Sedan vandrade jag på gatan där de hängt upp byxor på en klädlina och fick med mig en sminkväska och en bok hem. 
 

framför regnet.

 
Hela dagen idag har varit ett enda nederbörd. Dock betyder det att anledningen är desto större att, efter jobbet, kura ihop sig i en hög filtar tillsammmans med te och sommarböcker. 

när juli börjar...

[Bilder]
 
allt jag vill ha är morgnar i obäddade sängar, saltvatten på händerna, havsvind i håret och dig. Jag vill ha sena ljusa nätter, solkysst hud och alla våra vänner samlade tillsammans. 

Om

Min profilbild