fredag och andas ut.

 
Jag skapar mig en paus. Ett andningshål i vardagen. Det blev dåligt skummad mjölk men kaffet är gott. Lägger på ostskivor på två skorpor och öppnar burken med mandelkakor. Alltsammans bär jag upp och gömmer mig själv under täcket. Utanför snöar det och världen ser ur som bilder från en sagobok. Det pirrar välbekant i magen. Ni vet när man känner sig alldeles trygg? Jag planerar pluggandet, sätter rimliga mål och planerar in saker jag vill som att lära mig franska.

om fredagen då allt kunde blivit fel.

 
Huvudet var splittrat och jag kände mest: Hem. Kaffe. Gråta. Framför spegeln sminkade jag mig omsorgsfullt ändå för kvällen, åkte med bussen för att hinna ta ut pengar och köpte ett paket tuggummi som kostar lika mycket som att skicka vykort till mormor. Såg fredagsglada människor le för sig själva. På Centralen stod jag
och stirrade tills någon frågade "Vill du ha kaffe?" "Ja tack".
 
Knackar på dörren långt bort hemifrån och får tacos, pojkvänspussar och Mariakramar. Vi ramlar  omkring i natten, upp och ner för Erik Dalhbergsgatan och vidare till Andra lång.
 Och det känns bra igen. 

aldrig har jag träffat någon som är som du.

 
Jag försöker passa in mammas bil i det löjligt smala garaget. Efter mitt andra försök öppnar han dörren på min sida ler, kysser mig och säger "Du är jätteduktig", jag skrattar för jag håller inte med alls. När bilen pressats in mellan väggarna och jag kommer ut far en snöboll genom luften som krossas när den träffar min jacka. Hämnden  är inte sen och vi skrattar och springer när flingorna yr kring oss. 

ett slott och några gamla hus och nästan tusen år.

 
Imorse vaknade jag i perfekt morgonljus. 
 
 
 
Jag låg kvar en stund för att bara andas.
 
 
Det är söndag och däför var pyjamasfrukost det enda rätta.
 
 
och kladdkaka på det.
 
 
Till tränigen och sedan promenera hem igen. 
 
 
Kan ni inte berätta något fint om er helg?

till ett hem.

[Källor här och här(!)]
 
Eget pyssel
Bokhyllor längs nästan alla väggar med böcker som ligger nära hjärtat och fotoalbum
Det ska ligga så nära att sconesen fortfarande är varma när man spontanbesöker vänner
Ett fönster att sitta i
En fransk balkong och smarta förvaringar
Fondvägg med en tapet som det går att finna nya mönster i varje dag
Jag vill handla så mycket vegetariskt och ekologiskt som det går
Det ska ligga i Göteborg för jag vill inte fly mer
Någon gång kunna köpa nybakat bröd från ett bageri till frukost
Jag ska köpa vita muggar och måla olika mönster på dem

universum är ett monster, men det har skonat dig och mig.

 
Hej fredag! Idag tänker jag glömma skitdagen igår och pröva kollektivtrafiken maximalt och synka buss- tåg- tåg- buss, för att nå fram till den lilla lägenheten där cirka sex personer ska trängas för att äta fredagstacos. Sedan falla ut i natten och leva som i en Håkan-låt ungefär. 

att det ibland får handla om mig.

 
Vinden bet i kinderna i måndags när mina frusna fingrar höll hårt i CV:n som skulle delas ut. Jag är numera ledig på måndagar och jag har bestämt att de ska vara jag-dagar. Det handlar om mig. Jag som ska fylla hålet efter stressklumpen med något bra. Så i måndags ritade jag klart arbetsprover, lämnade ut CV:n och sedan satte jag mig på ett café med en stor kopp te och läste de sista sidorna i The Fault In Our Stars

tjugofyra.

Blev megainspirerad av Sandras krönika om nyårslöften och tänkte att jag skulle dela med mig av min egen lista med saker jag vill göra 2014
 
[källor]
Skriva ut min röda anteckningsbok
Åka till akvarellmuséet  
Skriva små mål varje månad
Säga nej
Fatta många beslut.
Äta mer vegetariskt
Skriva listor för varje årstid
Prova nya saker
Hångla
Titta på student- och balklänning
Åka till Helsingfors
Städa ur mitt (mina) rum
Gå på Fotografiska
Besöka pappa i Finland jätteofta
Bjuda mormor på fika
Träffa mina kusiner
Inte köpa mer svarta kläder
Spela gitarr
Äta mer pasta
Ifrågasätta saker
Börja följa någon serie
Släppa saker jag inte kan kontrollera
Bjuda någon på frukost på sägen
Gå armkrok mer med mina bästa vän

Daily Journal.

 
I fredags hade jag fått ett paket. En dagbok där alla årets bestyr ryms. Längst bak finns det vykort att skicka, klistermärken, att göra-listor att fylla i och ett litet fack att spara hemligheter i.

snöflingor faller uppåt.

 
Efter att pappa och jag städat hela dagen blev vi fikasugna
 
 
så vi promenerade till ICA
 
 
på vägen skulle jag ta en fin snöfalls-bild på pappa. Först gick det sådär
 
 
sen gick det bättre
 
 
sedan ville pappa ta en bild på mig också
 
 
han tyckte att jag såg för allvarlig ut
 
 
så jag skrattade istället
 
 
pappa gick in i affären och jag postade ett brev till min kusin
 
 
sedan gick vi hem genom kylan och kokade lördagskaffe.

blomkransar i januari.

 
Och det är älskvärt att prata hela natten och sedan vakna på fredagsmorgonen omlindad av hans armar. Och även om det skaver att kramas och släppa den varma handen när han måste med tåget så är jag så stolt över det liv han också håller på att bygga. Och även om snöflingorna i vinden biter hårt i kinderna och färgar dem röda är det fredag och vi ses snart igen.

Humans of New York.

 
En man vid namn Brandon Stanton har utan tvekan kommit på den bästa idén i hela världshistorian. Han har promenerat omkring på gatorna i New York och fångat alla möjliga människor på bild och samlat citat från deras livsöden, framtidsplaner eller vad de åt till frukost. Jag hoppas på att få se en bok av detta slag om alla städer.

livets isbeklädda gata.

 
Virar massor av kläder om mig för att kunna promenera i snön och vit rök kommer ur lungorna. Jag har yra flingor omkring mig och rosiga kinder. Hjärtat missar ett slag då fötterna tappar fotfästet från isen men jag faller inte. 

kaffe och katt.

 
Denna filur ligger på min 1.20 säng och snarkar lite tyst. Hon har mjuka tassar och fortfarande kattungepäls fastän hon börjar nå åldern för en dam och beter sig lite som Greta Garbo när hon är på det humöret. 

the icons.

 
Idag har jag hämtat mina nya glasögon och världen blev alldeles kristallklar.
 

ge mig en kyss innan du går...

 
Vattnet som fick kroppstemperaturen att återvända till det normala trasslade också ihop hårtopparna som snuddade vid ytan. P3 spelar någon ny låt och när jag svept in i handuk och huden doftar hallon kokar jag två koppar kardemummakaffe och läser detta ♥
Kan inte ni berätta något om er fredag?
 

onsdagsgrått.

 
Istället för att vända rätt dygnet prioriterade jag att ha roligt istället. Så idag, första skoldagen, stirrar jag med trötta ögon på svartvita bilder av funkishus och undrar hur tusan någon kan tycka att detta är vackert. Skolans dammiga ventilationssystem jobbar för fullt för att syret på något sätt ska räcka till februari. 

sånt jag gillar.

 
Dansgolv, glitter, spets, rosévin mitt i vintern, stiliga män, kuddkrig...
 
 
kattassar, vintage, Göteborg, mormor, stickade tröjor, flygplatser...
 
 
morgnar, Magasinsgatan, Finland, Harry Potter, långa bad och er
 
Berätta om någon/något ni tycker om.
 

vad spelar det för jävla roll, om det inte kan bli vi nån gång.

 
Antagningsprover, ansökningar, flyttstress och papper överallt glömmer jag bort idag. Dricker en kopp kardemummakaffe istället och funderar över italienska restauranger i Göteborg där det skulle passa sig att fira en 20-årig pojkvän. 

prismor i marken.

 
Det är som om hösten dröjer sig kvar och vintern alltid tappar greppet när morgonen kommer. Jag och mamma har i alla fall, enligt mig, den vackraste granen någonsin som lyser upp de regniga morgnar när jag kommer nerför trappan. Gråa dagar är bara på låtsas och möjliga att färga i alla färger. Som att osminkad förutom rött läppstift, ta pappas bil och handla ost och kex till de finaste vännerna och fika okontrollerat.

min bleka kind är svart av smink.

 
Idag har jag bråkat med antagning.se och anmält mig till högskola och på så sätt tagit tag i ett nyårslöfte; Fatta beslut. 
 
Nyår var fantastiskt. Vi åt trerätters, skålade champagne och hade ett kramkalas på 12 personer. 15 sekunder innan tolvslaget räknade ropade vi ut varje siffra i natten och jag blev infångad i en nyårskyss och leenden. Någon gång runt tre eller fyra kollapsade vi alla av trötthet för att sedan vakna till oset av nio stekta paket bacon, en del med smink under ögonen och ruffsigt hår.

Om

Min profilbild