battles.

 
En lördagmorgon och regnet skvalar ner och blöter ner precis allt. Det gör inget, det betyder mest en lugn dag med en bok och en bit av mammas fördelsedagstårta som blev kvar från igår. Det är så väldans välbehövligt att stanna till efter en vecka som jag fyllt till maxgränsen. Så nu blir det lite frukost och sedan blir det stickade tröjor och lugn musik.
Vad gör ni denna lördag?

oförutsägbara.

 
Vissa kvällar håller ljuset i sig länge samtidigt som jag redan känner kall luft i lungorna vissa morgnar. Ni vet som när man sugit länge på en minttablett och sedan tar ett djupt andetag så att det nästan känns som om luften skrapade längs halsen. 

om jag var du skulle jag ha lite tilltro.

 

Det är de där små stunderna tillsammans. När vi äter frukost med sömndruckna ögon eller står och håller om varandra när vi väntar på bussen. För att de första höstvindarna redan känns när man är uppe tidigt. Det är de stunderna som kan rädda hela dagen.


en apelsinmazarin.

 
Igår träffade jag pappa (som numera bor i Finland). Vi åt på saluhallen och sedan fyllde vi på kaffereserven medan jag klagade på att alla regnjackor i hela Göteborg verkar ha försvunnit. Efter att kaffet fått verka, och jag hade ätit upp det sista skummet på cappuccinon med en sked, kändes det bättre och vi promenerade genom ett regningt gbg.

kulturkalaset.

 
I lördags var jag och mamma på kulturkalaset i Göteborg. Vi gick för att lyssna på Mark Levengood som berättade om Tove Jansson och äta världens godaste falafel samt inhandla franska bakverk.

skog.

 
Idag kände jag doften av höst för första gången.

klättra.

 
Jag har packat i, packat om, packat ur och packat in allt igen utan att riktigt kunna bestämma mig för vad som egentligen ska med i skolväskan. För imorgon börjar det ju. Det är helt sinnessjukt att sommaren gick så fort och att jag bland ångesttårar och glädjerus faktisk bestämde mig för var jag ska plugga. Så ser ni min vandra omkring på Lindholmen, hojta vettja!

almond.

 
God morgon. Det känns som om det var vansinnigt längesedan jag satte mig och skrev ett inlägg på morgonen. Anledningen till att jag är uppe (ganska) tidigt, för att fortfarande ha några lediga sommardagar kvar, är att jag skjutsat en pojkvän till tåget och nu tänkte jag njuta av en andra frukost som ska se ut lite som ovan. Kärlek♥

höst.

[Bilder]
 
Kulturkalaset är ett så himla bra "hej då, vi ses" till sommaren och den bästa peppen inför hösten. Så jag var ju tvungen att vara där, och höll nätt och jämt jämna steg med flickan med minst 10 cm mer än mig på längden och som hade planer för hela eftermiddagen. Det blev världsgod falafel på International Street Market och sedan lite gött paraplygung till Daniel Adams Ray i Gbg-regn och nu är mina höstplaner så fantastiskt många!
Vad vill ni göra i höst?

 
 Så himla illamående förväntansfull inför framtiden. Börja om, påbörja nytt. Så mina sista lediga dagar ägnar jag till att äta davosgröt och bläddra igenom gamla muminböcker som mamma brukade läsa för en mycket yngre flicka som jag bara minns så fort hjärtat snörps ihop när jag läst "Vem ska trösta knyttet" 

förstå mig rätt eller missförstå mig grundligt.

 
Vaknar upp med blodiga lakan, som sig kan hända den där gången i månaden, och får ägna morgonen att skrubba bort mörka fläckar. En tidig höstvind blåser in och jag får stänga fönstret medan regnet smattrar hårt mot rutan. Jag har på mig en extra tröja. Känslostormar och jag skriver en lista på det som slår sönder och det som plåstrar om. 

garden.

 
 
Botaniska trädgården.

Amsterdam.

 
 Flytande blommarknader, hus som lutar framåt, miljarder broar som går över kanalerna, smala gränder, tidningsstånd, varma regn och trötta fötter.

björktunneln.

 
Blixten lyser upp hela mitt sovrum, blottar de vita väggarna med fotografier och tidningsutklipp i ramar, han drar mig intill sig. Det är att inte veta som är jobbigt. Det är ovissheten som får det att mullra inombords när blixten lyst upp allt.

the only things we have in common.

 
Det är augusti och det går fortfarande att bada i sjöarna och ha benen bara. 

kaffe på trappan.

 
Mitt virituella liv (bloggen) har hamnat långt borta i tanskebanken men det senaste som hänt är att jag har packat upp en resväska från Amsterdam, spenderat tid tillsammans med hon som snart åker tvärs över atlanten ett år, kramats med min pojkvän som peppat mig för mina egna höstäventyr.

Om

Min profilbild