andas, andas, andas.

 
Enligt mig, finns det inget som värmer så gott som soppa. Förra veckan rörde jag ihop en tomatsoppa efter detta recept och toppade med mozzarella. Den blev alldeles krämig och fabulöst jättegod.

dör jag nu så kommer det i alla fall se snyggt ut.

 
Lyssnar på Markus Krunegård och tankarna börjar likna hysteri. Imorgon skriver jag nationella provet i matte och jag har ingen aning om hur detta ska gå. 

om tisdagsångest.


Ellesidorna prasslar och sprider vårinspiration även om det fortfarande är snöigt på gatorna. Detta är veckan då allt händer och jag känner både prestationsångest och stress men försöker ändå.
Kan ni inte berätta om era vårdrömmar?

be the hurricane.


Idag blev det en världsgod sconesfrukost, klädsel i mjukaste stickade tröjan, röda läppar och IKEA. På kvällen träffade jag Julia som flätade mitt hår och lyssnade på mina förvirrade meningar. Det är synd att jag sällan berättar för henne hur bra hon är.

vinterljus.

 
När man har mycket att göra och lite tid att leva kan vardagliga ting bli himla fantastiska. Fint är att få vakna upp ljusa morgnar, dricka te ur favoritkoppen och få snöflingor i håret.

well sometimes you can’t change and you can’t choose.

 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag försvinner i stressen men kan inte låta bli att kika in på min blogg för att få läsa alla era fina ord. Ni skriver beröm, tips och funderingar och det är så himla fint att läsa, och fastän jag är sämst på att svar klickar ni er ändå tillbaka.
Hoppas att ni har det otroligt fint mina vackra läsare.

we call you Pudge, since you´re so skinny.

 
På väg till skolan kastas jag mest omkring i sätet eftersom busschaufförer nuförtiden verkar ha så bråttom överrallt. Medan jag flyger omkring som en broderad näsduk i vinden läser jag Looking for Alaska av John Green.

varje mörk natt kommer sluta med att solen går upp.

 
Igår var jag på årets första 18-årsfest. Vi dansade tills vi inte kunde stå och turades om att lyfta upp varandra från golvet. Igår var jag och såg Les Miserables och brast ut i tårar för att den var så fruktansvärt fin. Igår var det soligt och klart och det kändes som om man kunde se flera mil.

we got holes in our lifes but we carry on.

 
Igår var jag ute på en skogspromenad för att få ut all mattestress och prestationsångest, väl hemma igen rörde jag ihop en kopp varm choklad och välkomnades av era fina ord som ni lämnar till mig här på bloggen. Jag blir så sprudlande lycklig av era kommentarer att det känns som om jag skulle kunna pussa på er allihop.
Kärlek

januaridagar och februariviskningar.

Vintern tycks hålla i sig ett tag till, vilket inte passar mig dåligt på något sätt alls. Tvärtom faktiskt. Medan det fortfarande är vinter tänker jag leva ut vinterdrömmarna.
 
Tumblr_m6yp4gs8sj1rvddrzo1_500_large
 
Prova massor av sopp-recept
Gå klädd i vinröd basker från Beyond retro
Skriva dikter om snurriga snöflingor
 
Tumblr_mfp6kbcj4z1r4curko1_500_large
 
Läsa böcker med gripande ord
Dricka te ur favoritkopparna
Lyssna på bortglömda sånger
 
Tumblr_m5bgxvrmwu1rsm53yo1_500_large
 
Ligga i badet och filosofera
Baka scones till fredagsmys
Yra omkring bland snöflingorna
 
Tumblr_m3ecn1qiny1qieq9mo1_500_large
 
Röra om i de inre rummen
Ordna bruncher
Finna något gott i varje dag
 
Tumblr_mdakjqlilx1ron332o1_500_large
 
Se mysfilmer 
Prova alla sockor jag hittar
Krama om alla som kan tänkas behöva det
 
Dsc08292_large
Klicka på bilderna för att komma till källan. Fler bilder finns här
 

frukost- och mellanmålstips.

Tänkte bjuda på några av mina favorit frukostar/mellanmål. Jag kan även passa på att nämna att jag verkligen älskar te för dem som kanske missat detta.
 
Frukost:
Yoghurt, müsli Gold, frysta hallon och blåbär och kokosflingor + en kopp te
 
Havregrynsgröt, äppelskivor och kanel+ en kopp te (såklart)
 
Mellanmål:
Gurka, ost på ett knäckebröd, en pepparkaka + te ur favoritkoppen.
 
Äppelskivor och kanel

ingens ord, ingens löfte.

 
Saknar att ha tid för att teckna. När det kliar i fingrarna men man måste lägga undan blocket och ta fram miniräknaren istället. Det är som om jag försvinner bland alla måsten.

hur snabbt rör sig ljuset i mörker?

 
Ljusen som springeromkring när pappa och jag försökte oss på att klä av granen för någon vecka sedan. Måste säga att det är lite vemodigt att julen försvann förbi så fort men man får se framemot att nu går vi mot ljusare tider.

rutiga dukar.

 
Otroligt hur väder kan få allt att vända. Det är som om alla mina tunga tankar dalar iväg tillsammans med snön utanför fönstret. Jag njuter av småsaker som frukost i favoritpyjamasen och stil-tips av Sandra Beijer.
Igår var jag och såg Life of Pi som bara var sådär hjärtskärande fin som något kan bli.

fabulös fikafredag i caféstaden.

 
Vi halkar omkring på frusna gator, andas in snöflingor, och med vinterbitna kinder svänger vi vänster och sedan höger in på ett café. Utanför yrar snön men inne är det varmt.
 
 

vackra torsdagsting.


Hej på er fina.
Denna torsdag har bjudit på många gyllene vardagsting. Däribland kattgos och snöfall, jag har också haft på min vinröda favoritkjol och gjort linssoppa på eget recept.

när det är så vackert att det gör ont.


Jag saknar att ha yra flingor som virvlar runt och fastnar i halsduken. Jag saknar att halka mig till skolan och dra efter andan flera gånger bara för att det är så hjärtskärande vackert. Jag saknar snön.

jag kommer på något sätt hitta tillbaka.

 
Såhär första skoldagen visar jag upp min nyligen införskaffade bricka, varpå det ikväll kommer serveras kanelté och några sista pepparkakor. 
Hoppas att ni kommit igång med er vecka.

om en sista jullovsmåndag.


Den sista lediga dagen gjorde jag iordning en grötfrukost och tittade på film i pyjamas. Tog sedan tåget åt motsatt håll och mötte upp mamma som bjöd både på pasta-lunch och fika. Vi skiljdes åt och jag promenerade vidare till Balders Hage; snubblade omkring bland vackra teburkar och juldekorationer på rea. Jag fann en bricka som jag dukade upp eftermiddagsfika på när jag kom hem.
 
 
 

om det var is i själarna

 
Den här dagen har spenderats med massor av duktigheter. Därför har jag inte så mycket roligt att berätta så jag tänkte att ni kanske skulle kunna berätta om eran dag i stället?
Vackra ni, vad har hänt hos er idag?
 
 
 

a day in the world.

 
Den här boken visar den 15 maj 2012 runt om i världen. Ett enormt projekt som gick ut på att fotografera hela sin dag. Jag älskar boken. Det finns enorma kontarster allt från fattiga barn i en slummiljö till en man som sopar en röd matta för att president François Hollande ska komma på besök. 
 
Vill också rekomendera utsällningen A Day In the World som man kan se på Världskulturmuseet i Göteborg.

om en fredagsfrukost.

 
På lovet sista fredag regnar det, därför blev det långfrukost med Julia. Vi dukade upp med alltmöjligt fint och sedan mumsade på varma frallor och drack mängder med te ur blommiga koppar. Det var lovets finaste frukost.
 
Kan ni inte berätta om er fredagsfrukost?

ingen har hört dig förrän du sagt något.


 
Lyssnar på min nya favoritmelodi och läser en alldeles en hjärtslitande vacker text av Elsa. Jag har ätit frukost i pyjamas och bläddrat igenom tidningen. Det blir  en fin dag idag, jag känner det på mig.

only hate the road when you’re missin’ home.

 
Någonstans bland spontankramar, cafébesök och mellandagshyrsteri fick jag tag i denna magtröja när Julia och jag var inne på Beyond Retro. Den passar utmärkt till en dag då man kurat ihop sig i sängen, lyssnar på musik och dricker många koppar te.

smågrus och diamanter.

 
Vi skålade in 2013 med plastglas och blöta tomtebloss, efter mycket möda fick vi fyr på raketerna och den sista slog slint och sprängdes bara några meter ovanför vattenytan som speglade färgerna. Det var dans, dans, dans.
 
Idag vaknar jag, med gårdagensglitter under ögonen, till en solig första januari och det nya året känns så himla bra.

Om

Min profilbild