och vi kommer att vara dem vi är.

 
Det är som om världen stod i brand och kalla höstvindar viner över landet för att plocka ner löven. Jag har fått rosiga kinder under septembers sista dag, lyssnat på Mumford & Sons och druckit varma koppar kaffe. Hur underbar är inte hösten?

nykomlingar.

Från Nordstedt fick jag med mig:
Ett ufo gör entré- Jonas Gardell
Norwegian wood- Haruki Murakami
Extremt högt och otroligt nära- Jonathan Safran Foer
 

Wuthering heights- Emily Brontë fick följa med från English Bookshop. Jag fastnade en del för det fina omslaget.

 
Från Piratförlaget nappade jag åt min Rosengädda nästa!- Emma Hamberg.
 
 
En tidning för överkomligt pris stoppade jag också ner i tygkassen.
 
 
På övervåningen hittade jag ett te som doftade Äpple och karamell, då tvekade jag inte länge.
 
 
Och mamma köpte en glassbok.

idag är det bokmässa.

 
Jag har längtat sedan början av septermber till Bokmässan i Göteborg. Jag och Julia har som tradition att med min mamma vandra omkring i timtal där. Vi ska lyssna på olika seminarier, insupa ord från författare och släpa en hel hög böcker därifrån. Det ska bli så kul!

iklädd vinterskor på hösten.

Jag fick en till önskan om att visa hur jag redigerar. Jag vill också tillägga att jag gärna visar hur jag redigerar men att jag inte kan till 100% berätta hur jag gick till väga. 
 
 
Här har jag öppnat bilden i photoshop elements 8.0
 
 
Sedan väljer jag en svartvit övertoningskarta som jag sedan ändrar till Mjukt ljus istället för normal.
 
 
 
Sedan väljer jag en till övertoningskarta och väljer Raster istället för normal.
 
 
Justerar opaciteten lite. Här ser ni också hur övertonigskartan ser ut.
 
 
Till sist för jag ett enfärgat lager och väljer Uteslutning. Då blir de ljusa partierna lite gulaktiga och de mörka lite blå.
 
 
Tadaa! Fråga gärna om något är oklart.

you look nice today.

 
Häromdagen blev vi klara med våra textiltryck i Bilden. Ovan ser ni resultatet av mina två tryck. 

regniga septemberdagar.

 
Idag har jag fortsatt teckna på min lilla uggla och druckit te och ätit ett äpple som mellanmål. Ane Brun sjunger på väg till skolan och hem och när jag kurar ihop mig undan regnet.

silverhinden.

Många har frågat hur jag gått till väga då denna bild skapades. Sanningen är att jag inte har den blekaste aning men ska i alla fall försöka förklara lite. Kom ihåg bilderna säger mycket.
 
 
Jag började med att redigera bakgrundbilden. Jag använde övertoningskartan som ni ser i "Lager" och innan det en svartvit (som jag ändrade till mjukt ljus).
 
 
Här har jag klippt ut silverhinden från en annan bild. Lager 1 ändrade jag till Raster och Lager 1 kopia är ändrad till mjukt ljus. Jag har också suddat lite i kanterna och  justerat oppaciteten.
 
Här ser ni alla mina lager. Från bakgrund och uppåt.
Nivåer 2: Jag har gjort boksidan lite mörkare så att silverhinden träder fram mer.
 
Bakgrundskopia: Här har jag gjort en återgivning. Det gör man i elements på följande vis. Filter > Återgivning > Linsöverstråling. Sedan väljer ni det som ni tycker passar bäst.
 
Lager 1 och Lager 1 kopia nämndes ovan.
 
Lager 2 och Lager 3: Här har jag gått lös med penslar av olika slag. Jag har använt en enkel vit färg och sedan kört på. Sedan justerar jag opaciteten så att det stämmer överens med resten av bilden.
 
Nivåer 1: Är också bara ett lager för finjustering. 
 
 
En något luddig förklaring men det mesta är gjort på känsla och medan du arbetar kommer du se vad som fungerar och inte. Hoppas att ni förstod lite grann och jag svarar gärna på eventuella frågor.

lyssna, vatten mot klipporna. inga skor inget smink.

 
Idag är det studiedag som visseligen ska tillbringas med just studier. Dock kändes det extra fint att klä sig i röda strumpbyxor från London, äta frukost utan stress och till och med bli bländad av lite morgonsol.
 
Tack för alla kommentarer om "att bära hatt." Det är spännande att lära känna er.

letar efter spår som leder rätt.

 
Idag sa allt ifrån förutom jag. Jag har försökt göra allt på samma gång och idag sa huvudet att det räckte.
 
Jag kan inte spendera flera timmar framför datorn och försöka locka hit besökare samtidigt som det är så mycket i skolan och viktiga prov.
 
Så förlåt om uppdateringen blir lidande, inläggen då och då mindre inspirerande och kommentarerna dåligt svarade på men jag är bara människa och jag kan bara göra mitt bästa. 
Hjärta er ♥

att bära hatt.


Här kommer 7 saker ni kanske inte visste om mig:
 
♦ Jag är otålig till tusen. Får jag lust att göra något/ köpa något/ ändra något vill jag göra det direkt.
♦ Jag är fruktansvärt flygrädd.
♦ Jag känner mig oftast som ett ufo i min klass.
♦ Jag sjunger när ingen hör.
♦ Jag har alltid väldigt kalla händer.
♦ Jag tycker om doften av Chanel N° 5 men skulle inte kunna bära den.
♦ Jag älskar ordet "hjärtskärande" för att det låter så vackert.
 
Kan ni inte berätta något jag inte vet om er.
 
 

let´s eat cake.

 
I fredags bakades det äppelkaka efter ett recept jag hittade i en kalender. Det är något speciellt med äpplen och hösten. Kanske är det för att man ser dem hängande i träd och påminns om att de faktiskt från början kommer ifrån naturen, det piggar upp lite bland fallande höstlöv.

we don't eat until your father's at the table.

 
 
Varje dag ser jag hösten skrida in. Vare sig det är en handfull gula löv som lämnar sin plats i trädkronan eller bara det faktum att jag måste hämta en extra kofta när jag suttit still för länge. Just nu sitter jag och kikar bland mina favoritbloggar, weheartit och läser gamla Elle-tidningar i jakt på höstinspiration.
Vad gör ni?

saker överallt men aldrig oordning.

 
Regnat, har det gjort hela veckan. Så även idag. Jag vaknade upp brevid min katt som tagit över det mesta av täcket. Ni som förljer mig på instagram och twitter vet att jag är helt lyrisk över min nya bokhylla som passar så bra ihop med mig och till frukost värmde pappa frallor.

no darkness, no light.

 
Ikväll skriver jag ner drömmar. Hur jag ska bygga mitt framtida hem med min egen prägel på allt och böcker i massor. Hur jag ska sitta i fönstret; dricka te, fylla anteckningsböcker och lyssna på James Vincent Mcmorrow.  Hur jag ska höra London utanför och ligga och skratta i sängen och ropa upp i taket "Ser ni? Jag klarade det."

lumos.

 
Morgnar som denna unnar jag mig något extra, packar min second hand väska för dagens äventyr och läser om mitt favoritkapitel ur Harry Potter.
 

paper plane.

 
Då det regnat hela dagen och aldrig blivit riktigt ljust har jag passat på att tända min ljusslinga, lyxat till med marmelad på rostat bröd och bakat äppelkaka. Hoppas att ni får en fin fredagskväll.

Höstminnen.

 
Går hem genom höstväder, huttrar och lyssnar på Melissa Horn. Hon påmninner mig om hösten i hennes sånger  samlas höstminnen från förra året. Är det inte underligt hur minnen kan lagras i musik? De slår sig till ro och väntar på att man plockar fram dem från deras inbäddade sommardvala. Mina höstminnen.

guldmorgnar.Om mornarna dricker jag te och äter smörgåsar med ost och tomat, dricker himla gott och läser kulturdelen av GP. Vissa speciella morgnar har jag tid att ta en extra kopp te och läsa olika böcker eller bevittna ett skyfall som på bild påminde om snö.
 
Om ni vill se fler vardagliga händelser heter jag Thirteenthofmarch på instagram.

höstvindar.Om kvällarna knakar det i väggar och viner i träden, det är höstvindarna.

klockan halv åtta i september.

 
Just nu har jag en period av förvirring då många beslut måste fattas och tunga tankar samlas i huvudet. Så jag försöker se framemot det fina:
♦Snart börjar IV-valen och jag får läsa språk.
♦Jag ska på bomässan med Julia. Det har blivit lite av en tradition.
♦På höstlovet åker jag till London!
 
Vad ser ni framemot?

du min vän i livet, se ur kvällen brinner upp.Igår trotsade Julia regnet och dämpade min söndagsångest genom att hälsade på mig. Jag bjöd på te och mjuka degestivekex men det var fint ändå.  

det fina med sovmorgnar.Det fina med sovmorgon är att vakna och ligga kvar under varma täcken, fantisera om framtida lägenheter och drömma. Mysa runt extra länge i stickad tröja och pyjamas och ta en extra kopp te till frukost bara för att det finns tid till det. Och sedan skriva ner drömmarna under varma täcken i fina skrivböcker.

svar på era frågor del tre.

En återkommande tanke?

Vad som skulle hända om jag bröt mig loss från allt och alla. Flyttade iväg någonstans och startade ett helt nytt liv. En både spännande och lite skrämmande tanke.

 

Din bästa upplevelse?

Julen förra året skulle jag tro, men anledningen är lite hemlig...


En tid du saknar?

När jag gick i sjuan, hade det bästa lilla kompisgäget och saker och ting var inte så komplicerade. Dock tycker jag om att komma framåt.

 

Varför började du blogga?

Jag ville ha någonstans där jag kunde få utrymme för mig själv och mina bilder.

 

 

Vad är det bästa du vet? Vad gör dig lyckligast?

Te? haha, nej det är nog att känna mig helt inspirationspirrig och när man lyckas smitta av det på andra.

 

Vilken är din absoluta favoritsyssla? Vad tycker du om att göra när du är ensam?

Min absoluta favoritsyssla är att vara kreativ. Pyssla, fota, baka, skriva, teckna, måla etc. Vilket jag också gör när jag är ensam.

 

Vart skulle du resa, om du fick besöka vilken plats i universum som helst alldeles gratis?

Japan, jag har alltid facinerats av det landet. Det har en så gammal historia, mängder med spännande traditioner och spårket är inte likt något annat. 

 

Tack så hemsk mycket för alla frågor som ni ställde, det har varir väldigt roligt att svara på dem. Jag har fått lära mig lite om mig själv.

 


oftast är det inte långt till drömmarna.
Helgen har varit alldeles insprirationsbubblig. Det beror nog på all tid som jag kunnat lägga på vad jag vill, frukostar som jag kunnat lägga upp omsorgsfullt och kvalitetstid i sjukstugan med mamma. 
Idag ska jag flytta över till pappa, kanske få höra låtar av Thåström och defenitivt träffa min fina vän och prata drömmar.
Vad har ni för er?

förkylda höstkvällar.Har åkt på en liten förkylning så jag hostar okontrollerat i klassrummet och låter anfådd när jag pratar i telefon. Dock har jag bästa kuren med mammas svartvinbärssaft och en kaka.

svar på era frågor del två.

Var har du bott mer än Göteborg och Holland? 
Jag är född i Södertälje men där bodde vi inte så länge.
 
Många Göteborgare äger segelbåt, vilket jag är så förbaskat avis på, är du en av dem rackarna? 
Haha från och med i år är jag faktiskt en av de rackarna, dock har vi den i Finland
 
 
Favoritårstiden?
Våren tror jag, kanske mest för att jag fyller år då. Men min favoritårstid blir oftast den som pågår.
 
Vad har du för favorit tv serie? 
Jag älskar Gossip girl, har gjort det så länge jag kan minnas.
 
Är du kär?
Känner mig jättetråkig men nej det är jag faktiskt inte.
 
Hur kommer det sig att din blogg är så fin? 
Åååh söta du. Kanske för att den passar ihop med mig och bilderna jag tar, det blir liksom harmoni.
 
Några bloggar du läser?
Förutom mina vänners bloggar så läser jag:
http://ajonssons.blogg.se/
http://elsa.elle.se/
http://abeautifulmess.typepad.com/
http://emmylinneas.se/
http://coffeeworld.blogg.se/
 
Har du några husdjur? 
Ja, jag har en liten katt.
 
 
Vad skulle du göra om du vann 1 miljon kronor? 
Spara dem tills jag tog studenten och sedan ta med mina bästa vänner och tågluffa överrallt.
 
Vad har du för framtidsplaner? 
Jag vill hemskt gärna överleva både tvåan och trean, sedan skulle jag gärna studera i London och bli kläddesigner.
 
Bor du nära en skog?
Ja, både mamma och pappa bor ganska nära skogen.
 
Välj ett ställe på jorden du skulle kunna bosätta dig på och berätta gärna varför!
London. Jag är förälskad i staden, i ljuset, i alla underbara englishmen och afternoon tea.

att vara med om en rörelse.När jag gick ner för att äta frukost välkomnades jag av ett meddelande från mamma. Idag fick vi sovmorgon mot att vi tillbringade lite tid med en bilduppgift. Jag tyckte att det var en himla bra deal.

svar på era frågor del ett.

Varför heter din blogg lingers.blogg.se? 

Lingers betyder "att dröja sig kvar" och när jag startade bloggen så ville jag inget hellre än att dröja kvar vid tiden som var.

 

Vad åt du till frukost idag?

Jag åt yoghurt med massa torkad frukt och allbran, drack varm svartvinbärssaft och c-vitamin.


Vilken låt lyssnar du helst på om du vill bli pepp?

Just nu är det Amy Mcdonalds Slow it down.

 

Vad får dig att skratta?

Fina studnder med vänner, roliga filmer eller då livet bara känns så himla underbart.

 

Hur ser den perfekta höstdagen ut?

Haha pratade faktiskt med mamma om det igår. Jo, det  börjar med att jag sitter och äter frukost, tittar ut och kan inte riktigt bestämma mig om det är kallt eller varmt. När jag väl kommer ut så är det lite bitande kyla och löven är alldeles klarröda eller gula men det blåser inte så de ramlar inte ner och blir alldeles bruna och tråkiga. Sedan säger mamma att vi åker till stan och fikar, shoppar och sedan går på bio.

 

Då passar jag på att fråga om vilken som är din favoritbok?

Om jag bara får välja en så säger jag Jane Eyre.

 

Ditt favoritplagg i din garderob? 

Min fina gosiga tröja från Monki.

Vilken av Harry Potter böckerna är din favorit?

Den första, den femte och den sista. Förlåt men jag kan inte bara välja en.

 

Gillar du Harry Potter filmerna?

Ja, jag tror att jag kommer älska dem ännu mer nu när jag läst böckerna också.

 

Hur lång är du? 

Jag är etthundrasjuttiotre... och en halv centimeter.

 

Vad har du för kamera och utrustning?

Allt om min utrustning kan ni läsa här.

 

Vilken är den bästa bild du fotat? Lägg gärna upp den!

Oj, det var svårt men jag tror att detta är min favoritbild eftersom den påminner mig om den fina veckan jag hade och att den avslutades så fint.

Bästa filmen du sett?

Utan tvekan Stolthet och fördom.

 

Favoritgodis?

Choklad! ♥

 

Snyggast i LOTR?

Legolas, it will always be Legolas Julia.


bloggen ett år.

(ursäkta att jag bjuder på gamla bilder)
 
Idag fyller min lilla blogg ett år. Det tänkte jag fira med en frågestund. Så. Fråga vad ni vill fram till att jag säger stopp.  STOPP. Tack så hemskt mycket för alla frågor, ska klura ut några svar på dem så snart som bara möjligt.
Kram på er mina fina.

drar med handen genom jorden.

 
Ni gör mig så glad. När ni tröstar med att håret växer ut, när ni skriver om era favoritlåtar, när ni berättar fina historier för mig, när ni frågar om det nya objektivet och berömmer mig för min väska. Ni är så fina, ni gör mig så glad♥

yes I've been breaking hearts, for far too long.

 
Ni vet den där låten som träffar alla rätt. Den som man kan lyssna på hela dagen och fortsätta nynna på den tills man somnar, vakna upp och den är fortfarande lika bra. Här är min. Vilken är er?

blåsiga septemberdrömmar i Göteborg.Aggresiva Göteborgsvindar skapar nya frisyrer på våra huvuden, vi tar skydd inne på en second hand butik. Jag kommer ut alldeles varm i hjärtat med en ny väska, sådär vintage-sliten. "Vilket fin väska du har hittat! Det är en sådan du kommer ha hela livet" säger en av dem i butiken.  Mamma tittar på mig och tänker "Min dotter är inte riktigt klok"

fruktscones och yoghurt i bokeh.

 
Äter scones under molniga höstmorgnar och våndas smått över mitt hår som blev alldeles för kort, men värre saker har ju defenitivt hänt.
Igår var jag och mamma på Röhsska museet och tittade på ond design. Jag kan verkligen rekomendera ett besök där.

höstlistan.

I höst ska jag:
 
Tumblr_ljgq50tr041qennl0o1_500_large
 
Åka till min drömstad London
Köpa strumpbyxor i olika färger
 
Tumblr_loa98oazhl1qjm803o1_1280_large
 
Spendera massa pengar på cafébesök med vänner
Få rosiga kinder under kalla höstpromenader
Måla läpparna med rött YSL
 
Tumblr_lqnbf0gqq51qgsug7o1_1280_large
 
Gå på bokmässan
Läsa en massa, ihopkurad med en kopp te
Plugga på ett biblotek
 
Tumblr_m33d1cod901rpivzmo1_500_large
 
Se små tornados av höstlöv virvla kring mina ben
Prova nya recept
Gå på bio kalla höstdagar
 
1_503a05abe087c31940006012_large
 
Upptäcka ny musik
Värma sig på ett museum och drömma sig bort
 
Tumblr_m4yg7pa4s71qzh7tdo1_500_large
 
Teckna mycket
Låta höstvindar kasta omkring mitt hår
Inte vara så ensam
 
Tumblr_m997hwiomf1re30qzo1_1280_large
 
Klicka på bilderna för att komma till källan

chocolate chip and sea salt cookies.Idag har jag fått sluta tidigt vilket var väldigt fint eftersom jag utan stress hann baka dessa godsaker. Receptet hittar ni här och jag kan meddela att det smakade hemskt gott.

vandrar genom ett tidsvakum.

 
 
Just nu balanserar jag pluggandet och vardagen med att skriva höstlistor, gå runt i stickade strumpor och dricka te ur olika koppar. Medan hösten väller in och genom mig.

objektiv.För er som följer mig på Instagram eller Twitter så vet ni att jag fick hem mitt nya objektiv igår. Ett Nikkor AF-S 50mm F1.4G, som jag bland annat fotograferade frukostbilderna med.

lever så mycket som jag bara hinner.Idag, tack vare sovmorgon, la jag ner lite extra tid på frukosten och drack te ur en kopp som egentligen är mammas, men det är också den största kopp som finns i huset. 

Tack för era fina berättelser. Ni får gärna när som helst skriva om det hänt något fint, det är så trevligt att läsa. Det har också trillat in lite fler följare på bloglovin' vilket också bidrar till glädjerus.

septembersolen.Vad är skillnaden på sagor och drömvärld? Drömmen tar aldrig slut.
 
Kan ni inte berätta något fint för mig?

fredagsscones.

från vitgråa skyar, bort från kylan in i värmen.

 
Höstlöven blåser kring mina fötter då jag väntar på bussen och lyssnar på Lars Winnerbäck. Drömmer gör jag också, drömmer tillbaka till regniga sommardagar och Trädgårdsföreningen då jag fick se honom live. Tillbaka i hösten drömmer jag om mitt nyligen nedladdade spotify och alla listor som ska göras.

söndagspyssel Du behöver:
Canvas (finns på Clas Ohlson eller rusta),
Färg (jag har använt akrylfärg),
Lim av något slag,
Sedan massor av saker att klistra på.
 
 Ett tokenkelt sätt att skapa sin egen lilla konstsamling.pannkakslunch.

ta mina minnen och spara dem i hemlighet.

 
Idag, när jag var ute på promenad, verkade det som om jag var den enda som frös i stickad tröja och omatchande skor. Alla andra trodde att det var sommar så de hade shorts eller t-shirt på sig och sög i sig det sista av solen. Själv var jag frusen i stickad tröja och omatchande skor. För mig är det höst.

hej september.Sommaren sjunger på sista versen och hösten är redo att ta över. Idag blev väckt och serverades en god lördagsfrukost, drack te med lunchen och återupptäckte en vit klänning i min garderob.

Om

Min profilbild