greenwich här och där.

 
Första dagen i London promenerade jag och pappa till Big ben och London eye för att sedan ta en färja över till Greenwich. Väl där besökte vi Cutty Sark, gick på ojämna gator, stod på linjen där tiden började och tog skydd undan Londonregn.

regn och brittisk accent.

 

 
Efter underbara höstdagar i London glömde jag helt bort att det är höstlov också. Men idag smarrtar regnet mot rutorna så jag passar på att koka linfrö- och honungsgröt och ägna mig åt frukostläsning.

i köpenhamn IIIII.

 
På kvällen vandrade våra trötta fötter förbi Nyhavn igen och sedan vilade de på hotellet en aning. Mina satte sig i fönstret iklädda de bästa strumpbyxorna. Sedan var det dags att gå igen och äta en underbar middag på Peder Oxe.

i köpenhamn IIII.

[tidsinställt inlägg]



 
I Köpenhamn var vindarna så vårljumma att vi kunde sitta ute och fika. Jag drack Café au lait och morbror var glad. Solen gick ner mellan husen och först ville jag inte vara med på bild men ångrade mig sedan.

i köpenhamn III.

[tidsinställt inlägg]
 
Jag och mamma börjar vandra längs okända gator i jakt på platsen där vi ska träffa min morbror igen. När vi möts blir vi ledda till Kanal-Cafeen och serverade äkta Smørrebrød. Vi delar på mat och tankar och har det alldeles fruktansvärt trevligt. 
Har någon av er varit här?

i köpenhamn II.

[tidsinställt inlägg]
 
När vi steg upp, mamma, morbror och jag, välkomnades vi av morgonljus vid Nyhavn och ljumma vårvindar. Vi promenerade längs Strøget och stämde möte vid en än så länge okänd destination...

huvudet drömmer stora drömmar.

 
Idag händer det, idag händer det verkligen, jag flyger till London. 
Jag har förberett ett par tidsinställda inlägg som dyker upp. För att ha bättre koll på dem kan ni lägga till mig på bloglovin' 
Massa kärlek till er ♥
 
Om ni vill se vad jag håller på med i London så heter jag sandra_leone på instagram

"great novel readers and not ashamed of being so"

 
Snart ska jag springa iväg till skolan och låta kakorna skramla i sina burkar medan jag rusar genom höstlöven. I skolan har jag engelska att redovisa, jag ska fara tillbaka i tiden och gästa ett litterärt café som Jane Austen och disskutera viktigheter med andra kända författare. Det ska bli så kul!

här växer vilda rosor.

 
Tänker så mycket nuförtiden. Jag fyller koppar med te och anteckningsböcker med ord som låter fina som; regnoväder, äppelmos och krispigt. Förundras över lyckan bestående av kärleksfulla förädrar och vackra vänner, fina melodier och drömmar. Glöm aldrig att att du är värd att vara lycklig.

oktobermorgon.

 
Vaknar upp i blommiga pyjamasbyxor och täcke från Ikea. Hinner koka ägg i lugn och ro och inse att sist jag var hos pappa var det betydligt fler löv på träden.
Hoppas att ni får en fin dag.

i köpenhamn.

 
En glimt av gårdagen i Köpenhamn. Jag, mamma och min morbror vaknade upp till underbart väder och efter en hotellfrukost med apelsindoftande händer och en citronskiva i teet gick vi ut i staden.

köpenhamn och överallt.

 
Ikväll packar jag och mor för Köpenhamn. Vi flyr iväg i helgen för att träffa min saknade morbror och vandra på nya gator. Ställen där vi aldrig varit, det ska bli spännande. Så kära läsare, vi hörs på måndag igen.

ingen rök utan eld.

 
 
Sovmorgonsfrukost, doften av bränt stearin en regning morgon. Jag läser Förnuft och känsla och dricker en extra kopp te och vill helst stanna inne hela dagen.

låt oss fly dessa dagar.

68049_343970259032063_428096880_n_large
 
Någon gång skulle jag vilja sätta mig på ett tåg i St Petersburg och ta transibiriska järnvägen hela vägen över Ryssland till Vladivostok.
 
Tumblr_lybglmux8r1qh4p4io1_500_large
 
Vid ett annat tillfälle vill jag sitta på ett mysigt café i Berlin  med några vänner och smaska på varsin berliner.
 
3858531827_4e6871d748_large
 
Här ska jag stå någon gång, så långt ut man kan komma. Sedan ta båten från Dover till Calais.
 
Tumblr_lslol2s1w71qj9bjco1_500_large
[sorce lost]
Någon gång kanske jag sitter i en gondol i Venedig och färdas genom trånga gräder med en vacker pojke vid min sida.  
 
Vart, mina fina läsare, vill ni resa?
 

gråa måndagsmorgnar.

 
 
Idag är jag trött efter en natt med röriga drömmar som samlas i en klump i mitt medvetande och vill tynga ner ögonlocken. Snart ska jag ta på mig kappan och vira halsduken tre varv runt halsen och traska iväg till bussen en mulen måndag.

babel.

 
 
Har idag varit i staden med mamma. Vi har promenerat i höstvindarna och kikat i olika affärer. Som belöning för mitt slitande med fysiken fick jag den nya sivan med Mumford & Sons och en alldeles underbar kofta från nyöppnade Cos. Tyvärr svek fotoljuset så den kan ni få se imorgon.

här ligger jag under blommiga lakan.

 
Så fint det är att vakna av sig själv och när jag slog upp ögonen var det ett så himla mysigt ljus i mitt rum så det kändes som julafton. Då passade jag på att ligga kvar och mysa lite extra tills min frukosthungriga mage tyckte att nu var det dags att gå upp.
Ha en fin lördag kära ni

puss på förnuftet.

 
Efter tre och en halvtimmes fysikprov fick vi gå hem. Min hjärna var smått förstörd så jag hoppade av bussen en station tidigare och njöt av lite höstsol. Väl hemma blev det grötlunch och Torka aldrig tårar utan handskar som förövrigt är ett av de finaste program jag sett. 

rosa bandet.

 
Oktober är lite av bröstcancer-mådanden. Just rosa bandet klappar mitt hjärta lite extra för då min farmor gick bort i bröstcancer när jag var väldigt liten och därför lärde jag aldrig känna henne. Så det rosa bandet köper jag som ett minne till henne.

under mina fötter prasslar höstlöven.


Ikväll är magen full av för mycket pannkakor och hjortronsylt, och kinderna rosiga efter en sen promenad då jag andats in höstukten och ut en rökig andedräkt i kylan. Jag har druckit kaffe med skummad mjölk och mest njutit av den värmande höstsolen när jag i morse väntade på bussen.

frostmorgnar.

 
Krispig höstluft blandades med frost då jag, iklädd pyjamasbyxor och marinblå kappa, gick ut för att fotografera morgonen. Hittade därefter något mer passande för en skoldag och gick ner för att läsa dagens meddelande från mamma och äta frukost. Fysikprovet närmar sig och jag passar på att drömma lite extra om nybakta scones och Breakfast at Tiffany´s.

lovesick blues.


I lördags då jag och mamma besökte designmarknaden fick vi med oss en tavla och två vykort, vi bestämde oss också för att köpa en gemensam jacka och jag inhandlade en stickad tröja på monki.

era ord i mina sagor.

"I onsdags mötte jag upp finaste pappa på ett av stadens alla fik. Vi drack kaffe och pratade om livet i tre timmar. Jag öppnade upp mig och insåg hur bra han förstår mig, hur klok han är och att jag framöver vet att jag alltid har någon att söka tröst och stöd hos. Det gjorde min annars ganska jobbiga dag mycket fin och sedan cyklade jag hem i mörkret med ett lyckligt leende på läpparna. Sådant som får en att orka ibland när det känns som att hela universum går imot en."
 
"idag har jag gått en kort skoldag med ahlgrens bilar på mattelektionen och ikväll åker jag till stockholm för att orientera. Och imorgon kommer jag träffa en pojke jag fått upp ögonen för."
 
"Jag hade en så fin dag igår. Jag tog bussen hem från en bra skoldag, var ensam hemma och hann med tusen saker jag aldrig gör annars. Trädde rönnbär på tråd, tittade på Coco Avant Chanel och lagade och åt mat. Hann dessutom diska och bara ta det lugnt och läsa klart en bok innan någon kom hem runt 21 på kvällen. Precis såna dagar man behöver mitt i all gymnasie-stress!"

"Mina dagar består mest av skola och skolarbete men på helgerna sover jag länge, äter god frukost och njuter av attvara ledig hela dagen. Fotar, redigerar, läser och har det allmänt bra :)"
 
"Åh, min dag: 
Jag sms:ar och ringer för att fixa helgplanerna, jag dammsuger mitt rum, jag redigerar min artikel som min redaktör kom med förändringsförslag på, jag dricker kaffe med skum, jag lyssnar på Mumford & sons nya album, jag kommenterar bloggar, ler åt ditt meddelande "Förresten: This is a virtual hug to all the lonely people", har så mycket i huvudet och tog på mig en prickig klänning och rött läppstift imorse, åt ett svenskt höstäpple, tvekar inför att mejla att band jag har tänkt skriva om och tvekar ännu mer inför att skicka den här kommentaren för att jag inte tror att den blev särskilt bra och inte skulle bli fin i ett blogginlägg. Men om du tycker det är allt frid och fröjd. Fredagspeppkram till dig!" 
 
"Idag ska jag dansa och sedan åka tåg tillbaka till vår lilla by. Alltid skönt att komma hem på fredagskvällar och veta att det är helg!"
 

 
"Det känns som att mina dagar mest går in i varandra och är ungefär lika händelselösa. En dag som denna sov jag mycket längre än vad som var menat, satt själv och skolarbetade i en datasal och åkte in till stan i duggregn och åt en halvtorr kanelbulle på ett fik, samtidigt som jag läste två kapitel ur en bok. Det som gör dagen fin är nog höstfärgerna och att man kan chatta om brustna hjärtan med en vän som befinner sig alldeles för många mil bort. Det är sånt som trots duggregn och snorig näsa gör dagar bra."
 
"Du ville höra om andra "fina dagar", min kanelbulledag var en sån dag när jag börjar efter lunch och därför började dagen med paraplypromenad hem till bästavän, invigde ett nytt skolcafé, hittade svamp i hagen, njuter av varma hästryggar, kramar och avslutar med en kanelbullefika med en av jordens finaste människor."
 
Tack till alla som bidragit med sin historia. Det lyser upp och peppar mig mitt i all fysikpanik och tunga tankar.

sous de ciel de paris.

 
En trevlig söndagsförmiddag då jag och mamma äter skorpor och dricker kaffe med skummad mjölk. Jag har fått lite hälsningar från Finland och Jeppis och min katt tar sakta över sängen.

cafédagar.

 
Hösten och alla dess mysiga cafébesök. När man söker en anledning att fly från kalla höstvindar och istället värma sig med en kopp te eller kaffe. I höst ska jag bli modig och bjuda med nya människor att fly med mig från kalla höstvindar in till värmen på caféerna.

á la London.


Först åkte vi genom brinnande höstalléer.
Hittade ett ställe att parkera på.
Jag hittade en lyckoslant.
Sedan besökte jag och mamma designmarknaden á la London.
Tittade på spännande akrylmålningar...
...och vackra fotografier.
Jag trovdes bra i vinröda strumpbyxor och tygkasse.
 
 

massan gör motstånd mot sin egen rörelse.

 
Utanför regnar det, innanför sitter jag med fysik. Idag gjorde jag mannagrynsgröt; strödde på lite rödavinbär och la på en klick krikonsylt. Jag har läst era fina historier och de gör mig på så himla gott humör, ni vet att ni får dela med er av sådant fint när som helst.

jump into your white mobile and run away.

 
Jag fyller mina bussturer med Angus & Julia Stone, lider av fysikpanik som en vän uttryckte det som och tycks inte ha mycket tid över till annat.
Jag vill höra om era fina dagar, kan ni inte berätta något? Så gör jag ett litet inlägg med era historier. 

making plans for too long.

 
Ibland går jag med vilje mot en återvändsgränd. För att visa att det inte är så farligt att hamna fel.

allting stod i brand och jag gick ut för att drömma höstdrömmar.

 
Berätta om era höstdrömmar.

dagar från en sommarträdgård.

 
Idag äter jag youghurt med röda vinbär, plockade från en sommarträdgård. Dricker te gör jag ur finaste lilla-My muggen och dagen börjar så småning om ta form.

moleskine.

 
Det här skrivsettet fick också följa med hem från bokmässan. Min kära mor höjde lite på ögonbynet då jag spenderat så mycket pengar på en anteckningsbok och en penna, men jag tyckte att jag gjort ett kap. Nu ska den fyllas med fina ord och hjärtan i marginalen.

gulaschsoppa.

 
Häromkvällen lagades det gulaschsoppa á la pappa. Den avnjöt vi sedan medan regnet piskade utanför. Bland det bästa med hösten är alla gryt- och sopprecept man kan plocka fram, de som känns för tunga att äta under sommatid.

hej oktober.

 
Under årets första oktoberdag har jag ett prov som måste göras och en debatt att vara engagerad i medan jag mest drömmer om böcker som ska läsas, London-livet och akvarellfärger att skapa med. Hej du. Vad fint att du är här och läser.

Om

Min profilbild