the last day of november, let´s make it count.

 
Fredagsfikar med en vän. Vi delar med oss av livet, letar efter julklappar och pimpar skoldatorn med fabulösa ord som choklad och groda med glittertext. Jag promenerar hem i kyliga vindar som biter sig fast i kinder och händer men aldrig sträcker sig igenom glädjen jag samlat på vänster sida under revbenen.
Vackra ni, kan ni inte berätta om er sista novemberdag?   

vad som krävs för att leva.

Blev utmanad av vackra Emelie att svara på dessa frågor, kunde man låta bli annat.
 
Tumblr_md2l3nllzo1qafc06o1_1280_large
 
1. Vad är det sista du gör innan du lägger dig i sängen om kvällarna? Läser en fin bok och funderar över dagen.

2. Vilken är din favoritdryck i alla lägen? Te, det blir liksom aldrig fel.
 
Tumblr_m5nfr59ygu1qbyi3no1_500_large
 
3. Har du ett allmänt favoritmotiv och i så fall vilket? Rävar och vargar ligger mig just nu varmt om hjärtat. Tyvärr har jag ingen möjlighet att fotografera dem.
 
4. Bästa tiden på dygnet enligt dig? Sådär lagom tidigt på morgonen, när de flesta fortfarande sover och man känner sig lite hemlig när man går omkring och pysslar i pyjamas och morgonrufs.

5. Vad har du för drömmar? Jag drömmer om att ändra bilden av mig själv. Rensa bort osäkerheten som står ivägen för att bli riktigt, riktigt lycklig.
 
Tumblr_mbxdmcimwn1qc4q9io1_1280_large
 
6. Hur skulle ditt drömkök se ut? Det ska vara ganska litet och franskromantiskt. Det ska också finnas burkar till allt och en 60-tals-radio.
 
7. Om du fick kliva in i en film eller serie, var skulle du då kliva in? Jag skulle skrida in i Stolthet och fördom iklädd den vackraste klänning, gå på bal på Netherfield och dansa med Mr. Darcy. Eller så skulle jag ta med en vän till Midgård och vi skulle bekämpa Orcher hela dagarna.
 
8. Vilken är din stora last? Choklad och så fikar jag så fort det finns tid.
 
481715_454830394554417_1391185059_n_large

9. Vad gör du om du blir riktigt arg? Gråter, antagligen. Jag blir väldigt sällan arg. Min humörskala går via sårad allra först, något som jag har väldigt lätt att bli.

10. Skulle du välja att alltid behöva gå klädd i en röd tröja eller att efter varje mål mat behöva äta tre kexchoklad? Trots att jag verkligen älskar choklad så skulle jag inte klara att äta tre kexchoklad efter varje mål. Dessutom älskar jag rött så det hade nog inte varit några problem.

11. På vilket sätt föredrar du att ta dig fram och varför? (fötter/cykel/bil/buss/båt/tåg/flyg/etc? Jag älskar att cykla, bäst är det på sommaren. Nu i vintertid promenerar jag allra mest men att sitta och filosofera under en tågresa går också an.
Tumblr_me3lkbmqwm1rhmxy6o1_500_large
Klicka på bilderna för att komma till källan
Fler bilder finns här

Fototips: Frukost

Jag fick ett önskemål om att dela med mig av mina tips då jag fotograferar frukostar.
 
 
Ljus:
Detta är det absolut viktigaste, vad du än fotograferar. När jag pratar om ljus menar jag naturligt ljus (tyvärr en bristvara nu i vintertid, speciellt i regniga Göteborg)
För att få det så kan du placera din frukost/måltid/annan mat på en fin bricka eller tallrik i fönstret.
 
 
Bakgrund:
Ibland kan man ha lite tråkiga saker i bakgrunden då är mitt bästa tips att fotografera direkt uppifrån, då slipper man distraherande föremål.
Att gå nära är också ett sätt att få bort tråkig bakgrund.
 
 
Komposition:
Maten måste ligga snyggt och vara lite fotogenisk. Mat som ser alldeles farligt god ut framför dina ögon kan bara se farlig ut genom kameralinsen. Ofta beror det på ljuset.
 
 
Hoppas att ni lärde något eller i alla fall blev lite inspirerande.

jag ramlar glada gatan fram, sen ramlar jag tillbaks igen.

 
Idag har jag spelat tennis, planerat decemberfika och kämpat mig igenom novembermörker. Kokar mängder av koppar te som värmer innombords och tänker på de kommande eminenta decemberdagarna.

vildhjärtan.

 
Jag tror bestämt att det regnat hela november månad, vilket är fullkomligt miserabelt. Motgångar, även de minsta känns förödande när det bara är grått och mega kallt. Jag vill hänvisa till detta inlägg och tacka igen för alla fina ord och värme ni lämnar till mig och dela med mig av lite veckopepp:
 
SPEAK-> with an air of confidence
LIVE-> as much as possible
STAY-> yourself, no matter what
ADORE-> your close ones
KEEP-> classy

ung och naiv, byggde drömmar som liknade dem i böckerna.


Igår kortade jag av en av mammas gamla vinterkappor. Jag älskar att sy, att ser hur plagget växer fram och formar sig efter ens vilja. Så nu har jag en alldeles underbar ny-gammal kappa att värma mig i i vinter.

kärleksfullt i novembervindarna.

 
Godmorgon helg!
Jag vill berätta hur mycket era ord värmer i novembervindarna och hur glad det gör mig att ni fortsätter kommentera fastän jag är så dålig på att svara. Jag vill att ni ska veta att jag läser alla era ord och att jag älskar att höra om era drömmar och dagar vars spår ni lämnar i kommentarsfältet. Och om ni någongång ser mig på stan så tveka inte att gå fram, jag vill så gärna veta vilka ni är. 
 
Ni är vackra.

the heart and the head.


Det är fredag idag och jag har lyssnat på julmusik hela dagen fastän det bara är november. Jag har slängt ut nästan varenda plagg i garderoben så att de bildade en stor oordnad hög på golvet. Påklädd kokade jag te och hällde det i bästa koppen och åt fikon- och valnötsbröd.

childhood memories.


När jag fyllde åtta fick jag en nalle av mina kusiner. Han följde med mig på alla resor och satt brevid mig varje natt när jag skulle sova. Men sedan slutade jag vara åtta, jag slutade vara nio, tio och elva och någonstans bortglömt bland alla åren och flytten försvann han.
Nu är han inte försvunnen längre utan delar på gästsängen tillsammans med katten.

wuthering heights.


Dagarna är gråa och jag lyssnar på denna melodi som är så vacker att det gör ont i hela mig, känner mig otillräcklig och förvirrad som om jag bara famlar fram i mörkret.
 
Har fått frågor om vad jag heter på instagram, sandra_leone hittar ni mig som där.

fika på franska.

 
I söndags bjöd mamma på Les Nonnettes som hon bakat enligt recept ifrån boken på bilden. Jag stod för kaffe med skummad mjölk och sedan spenderade vi eftermiddagen med att blanda svenska och franska om vartannat.

vintervindar.

 
The winter winds are cold
That I´ve always been told
So take the hand of your close ones 
and hold

som om du rivit loss en bit av himlen.

 
Denna morgon åt jag applesin och drack te ur min nya fina kopp, som jag är så förälskad i som man bara kan vara i en kopp. Annars har jag mest promenerat fram och tillbaka, skrivit en historia med mina engelskaglosor och lyssnat på franska melodier. 

oj det blir översvämning nu.

 
En skrattfylld bussfärd, ett matteprov som man bara måste ta sig igenom. Resten av fredagen har jag spenderat i ett karamelldoftande badskum och doppat Haruki Murakamis vackra ord i badet så att sidorna klibbade ihop, sedan gjort mig en Café au lait som egentligen bara är kaffe med skummad mjölk.
 
Ni är vackra hoppas att ni har en bra fredag

love is red.

 
En vinglig tur i en röd dubbeldäckare, högst upp längst fram. Sekvenser av Londongatorna men jag är mest orolig att vi ska krocka. Trygga på marken promenerar jag och pappa på Oxford Street och söta Carnaby Street, lite afternoon tea hinner vi också med innan jag parkerar pappa på Starbucks och går in på Beyond retro. 

livet på en flygande cykel.

 
Denna dag  har det mest pluggats matte, druckits te ur olika koppar och promenerats i vintervindarna. 
 
Ännu en gång har min blogg fått lite uppmärksamhet. Först av Elogemagazine sedan av blogg.se som tipsade om min söndag. Stort tack till er och varmt välkomna alla ni som hittat hit.

London Calling.

 
Sista Londondagen åt jag en underbar grötfrukos, pappa fick en croissant med två olika sorters marmelad och såklart grack vi massor av te. Vi gick runt på Londongatorna och vinkade av Big Ben och London eye innan vi satte oss på e dubbeldäckare mot Oxfordstreet.

vi byggde höga torn som var menade att hålla.


Fulskriver ner Bon Ivers bästa låtar och citat men pappret räcker inte till och orden vill fortsätta ut över skrivbordet.

sådant som får hjärtat att rusa.

6281072370_26c73d340e_z_large
 
Stickade tröjor
Vara modig
Långa frukostar
 
Tumblr_m89j22xclb1qmzhmeo1_500_large
 
Sitta ihopkurad och läsa Elle
Anteckningböcker
Fina inspirerande bloggar
Vackra fotografier
 
Tumblr_m9i3icqreh1raxgcqo1_500_large
 
Musik från 30-talet
Blanda in franska ord i dagligt tal
Ni fina läsare
Klassiska romaner
Secondhandfynd
 
Tumblr_mck8lqip3e1r8hiu2o1_1280_large
 
Shopping-fika-bio-helger med mamma
Att få resa
Komplimanger som får en att sväva
 
Tumblr_md871e28e51qieq9mo1_500_large
 
Rosiga kinder
Kardemumma
Obäddade sängar
 
X_50336817_large
 
Klicka på bilderna för att komma till källan.

lite såhär har dagen sett ut.


Vad har ni gjort idag?

vinterlikt.

 
En morgon var jag ute i minusgrader. Solen stod lågt och det bildades skuggor när jag gick. Nu har det varit grått i nästan två veckor och molntäcket känns en  googolplex meter högt ( alla som har läst Extremt högt och otroligt nära vet hur fruktansvärt många meter det blir) 

en morgonlista.

Favoritfärg? Havsblå, vinrött och senapsgult

 

Vad gjorde du för 15 min sedan? Frukosterade! Med varma frallor och flera koppar te.

 

Rix FM eller P3? Lyssnar på P3 mest hela tiden nuförtiden.

Vad har du druckit idag? Te och en halv kopp kaffe.

Har du förändrats mycket under det senaste året? Ja massor, både i klädstil och personlighet.


Vad köpte du senast? Mitt bambilinne från monki

Vad är det för färg på din ytterdörr? Hos mamma är den alldeles mörkbrun men ibland skiftar den i rött tycker jag, hos pappa en djupgrå.

Charterresa eller tågluff? Tågluff, jag vill äventyra.

Vad är det för väder hos dig nu? Grått som pappas ytterdörr


Din favoritfrukost? Varma frallor, ost, te och Göteborgs Posten.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja det gör jag absolut.

Sover du tungt? I natt gjorde jag det men annars brukar jag sova ganska lätt.

Drömmer du mardrömmar? Ja oftast är de rena skräckhistorierna, så jag brukar berätta det för min vän som sedan använder dem när hon skriver sina böcker och noveller.

Favoritklädsel? Stickade tröjor och strumpbyxor och jag skulle dö för en vinröd kjol.

Favoritlåt just nu? Hmm oj jag har så många men kanske I´m Not Yours med Angus& Julia Stone.

Vad ser du om du tittar till vänster? Min kamera och Harrods logga som sitter på mitt iPhone-skal.

Vad ska du göra imorgon? Fira farsdag med middag i stan. Mys!

Höger el vänsterhänt? Det beror helt på vad jag gör. Skriva, rita, måla: helt klart högerhänt men när det gäller att fånga saker någon kastar till mig fungerar det bäst med vänsterhanden.

Humör just nu? Glad och helgpeppad.

Kläder just nu? Min favorittröja från Urban Outfitters.


Morgon eller nattmänniska? Morgonmänniska. Jag lever efter Carpe Diem.

Vad är viktigast för dig? Oj det är mycket som är viktigt för mig. Jag vill inspirera och peppa min omgivning men samtidigt inte låta det gå ut över mitt eget välmående.

Kött eller vegetariskt? Jag äter så mycket vegetariskt jag kan för det är ju så gott, men det är klart att kött inte är fel heller ibland.

Stjärntecken? Fisk

Föredrar du ditt rum stökigt eller välstädat? Jag har saker överallt men aldrig oordning.

Bästa konsertminnet? Lars Winnerbäck i somras. Eufori!


en reva rött i himlen.

 
En fredag som bestått av en hel del studerande men också en hel del fina saker som sovmorgonsfrukost, självporträttstecknande och en rödaktig himmel på vägen hem.
 

portobello road market.

 
Om man skulle ta Circle line förbi South Kensington och vidare till Nottinghill Gate kan man ganska lätt hitta Portobello road. Den gatan kan man följa så långt som det bara går, fynda gamla saker bland de färglada husen, pilla på 60-tals askar och dricka afternoon tea på låga stolar på ett café. 

när alla ljusen brunnit ut.

 
Regniga eftermiddagar, te och äppelkyftor. Lever det sista av hösten i mörker efter skolan innan det blir vinter. Man får helt enkelt ta och leva lite extra under dygnets ljusa timmar.
Hur lyser ni upp kvällarna?

recipes for an english tea.

 
I London hittade jag en söt liten bok. Den var fylld med recept på scones, tekakor, smörgåsar och biscuits men också hur man tillagar den perfekta kannan te. Behöver jag nämna att jag köpte den?

vill skapa vackert ur det som förut blev så fult.

 
Det är så roligt att det tittat in så många här på min lilla blogg, varmt tack till blogg.se. Välkomna hit, hoppas att ni stannar här i höst/vinter-myset. Dessa novemberdagar överlever jag genom te och scones-eftermiddagar, Bon Ivers stämma genom hörlurarna och genom att göra spellistor till telefonen.

Köar till överallt och köper vykort som inte ska postas.

 
En blåsig Londondag begav vi oss, jag och pappa, till Victoria &Albert museum för att uppleva äkta Hollywoodglamor och fika under jättelika kristallkronor. Utställningen var verkligen hur bra som helst de visade upp kläder från filmer som Breakfast at Tiffany´s till Sweeney Todd och The Iron lady. 

precis som när vi tände ljus i mörkret.

 
Trots vemodet över att höstlovet är slut kan jag i alla fall se tillbaka och säga att jag har gjort så mycket jag bara hunnit och haft ett alldeles glittrande bra höstlov innan skolan börjar och jag glömmer bort mig bland papper och datordokument. 

lördagsverb.


Jag blev så inspirerad av detta inlägg och tänkte att jag gör mitt eget. Kan ni inte dela med er av era lördagsverb?
 

resväskor, radio, pälsar. planerar mitt 60-tals hem

Två ställen ni verkligen borde besöka om ni är i Greenwich är
Clocktower market och...
 
...Greenwich market
 
På dessa marknader finner du gamla resväskor, radioapparater upphängda i en lina, fina löskragar och olika typer av skrivmaskiner. Alldeles underbart!

hello deer.


Jag tycker att det är något speciellt med fredagar även om man har lov. Man har en mysig känsla ungefär som när man ligger och myser under varma lakan och sticker ut ena foten utanför täcket och sedan snabbt som attan drar tillbaka den under värmen. Lite så känner jag mig hela dagen. 

a part of me, apart of me

 
 
Alldeles ensam. Fingrar som blir röda, sedan blå av kyla från vintervindar. Utan löv på träden ser man långt. På höga höjder blir det svårt att andas. Om man står på ett berg, jättehögt, och tittar ut. Tittar så långt som bara möjligt, hur långt ser man då?

hej november.

 
Första november blåser fram över marken. Jag vaknade under varma lakan och med spår av gårdagens mascara runt ögonen, byter månad i kalender och tänder ljus.

Om

Min profilbild